reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Hehe z pracą mam to samo. Myślę że decyzja o dziecku dobrze wpłynie na moja pracę i w końcu będę miała pretekst do jej zmiany. [emoji4]
Ja mam niby dobrą prace, biurową, nie przemęczamy się i w ogóle... ciepła posadka. Ale jakoś tak chce się czegoś innego już

reklama
U mnie dzisiaj 28 dc. Śluz płodny. Nie wiem co jest grane. Brzuch mnie już tak nie boli. Wczoraj pobolewal jak na owulacje. Nie wiem czy coś się rozlegulowalo czy jak? Brałam antybiotyk więc może być od tego. Staramy się cały czas ,a nóż się wszystko przesunąło i się uda. A Ty kochana rób ten test. Nie zwlekaj [emoji4]
Jeżeli 28dc, a Ty sama nie wiesz na jakim etapie jesteś to może warto zrobić bętę w tym tyg i rozwieje wszystkie wątpliwości?

Już myślałam zeby isc dzisiaj i kupić testy owulacyjne. Wtedy może by pokazało czy jest owulacja czy nie [emoji848]
Jeżeli 28dc, a Ty sama nie wiesz na jakim etapie jesteś to może warto zrobić bętę w tym tyg i rozwieje wszystkie wątpliwości?
Na pracą też nie narzekam, pracuje w budżetówce Ale czasami już tak dość że tragedia. Mam taką szefowa że czasami mam ochotę się ubrać i po prostu wyjść [emoji16]

Już myślałam zeby isc dzisiaj i kupić testy owulacyjne. Wtedy może by pokazało czy jest owulacja czy nie [emoji848]Na pracą też nie narzekam, pracuje w budżetówce Ale czasami już tak dość że tragedia. Mam taką szefowa że czasami mam ochotę się ubrać i po prostu wyjść [emoji16]
To Twój pierwszy cykl starań, A wcześniej jaką antykoncepcję stosowałas? Ja pierwszy miesiąc po odstawieniu tabletek miałam cykl 37 dni. Teraz jest trzeci miesiąc.
Z tą pracą to też mam już dość, potrzebuje psychicznego odpoczynku dlatego nie mogę doczekać się ciąży 😁 I też pracuje w budżetówce 😉

Tak pierwszy. Wcześniej nie stosowalalm żadnej w sumie antykoncepcji. Stosowalismy stosunek przetrwamy i dziwne że przez tyle czasu nie wpadliśmy [emoji16] Przez to właśnie mówiłam że albo będzie ciężko mi zajść w ciążę albo mój mąż ma dobry refleks [emoji16] J też chętnie bym odpoczela. I nie mogę się doczekać miny mojej szefowej, kiedy jej powiem że Jestem w ciąży. Będzie śmiesznie [emoji23][emoji23][emoji23]
To Twój pierwszy cykl starań, A wcześniej jaką antykoncepcję stosowałas? Ja pierwszy miesiąc po odstawieniu tabletek miałam cykl 37 dni. Teraz jest trzeci miesiąc.
Z tą pracą to też mam już dość, potrzebuje psychicznego odpoczynku dlatego nie mogę doczekać się ciąży [emoji16] I też pracuje w budżetówce [emoji6]

Już myślałam zeby isc dzisiaj i kupić testy owulacyjne. Wtedy może by pokazało czy jest owulacja czy nie [emoji848]Na pracą też nie narzekam, pracuje w budżetówce Ale czasami już tak dość że tragedia. Mam taką szefowa że czasami mam ochotę się ubrać i po prostu wyjść [emoji16]
Z tymi testami to nie wiem czy Ci cos da.. Z resztą niby testy owulacyjne moga działać jak testy ciążowe, czyli wyjść pozytywne gdy jest się w ciąży ( i też są teorie, że potrafią wykryć wcześniej niż test ciążowy) ale nie wiem bo nie miałam okazji się przekonać ;) ale jak będę w ciąży na pewno sprawdzę 😂

Ja poczkema po piątku. W piątek mam 30 dc więc teoretycznie powinnam dostać @. Zrobię wtedy test i zobaczymy co wyjdzie. Jak będzie negatywny to będę czekać na @, wtedy napewno owu się opoznila.
Z tymi testami to nie wiem czy Ci cos da.. Z resztą niby testy owulacyjne moga działać jak testy ciążowe, czyli wyjść pozytywne gdy jest się w ciąży ( i też są teorie, że potrafią wykryć wcześniej niż test ciążowy) ale nie wiem bo nie miałam okazji się przekonać ;) ale jak będę w ciąży na pewno sprawdzę [emoji23]

reklama
Hehe z pracą mam to samo. Myślę że decyzja o dziecku dobrze wpłynie na moja pracę i w końcu będę miała pretekst do jej zmiany. [emoji4]

Dzizas! Ostatnio mojemu kierownikowi powiedziałam, ze jak tak dalej będzie mnie wkurzał to zajdę w ciąże i będę miała gdzieś ten cały bałagan [emoji23] a do tego wezmę dodatkowy urlop! U mnie w pracy pracodawca daje dodatkowy urlop roczny 100% płatny po ukończeniu tego normalnego standardowego, który wynika z kodeksu pracy.
Wiec groźbą stała się całkiem realna [emoji848]

Do góry