reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Oj dokładnie ja też tak mam wszystkie koleżanki dzieci mają A tu na nie tak patrzysz i aż ci się chce płakać boty byś tak bardzo chciała A tu się nie udaje. I jedna moja koleżanka mnie tak dobija bo zaraz po ślubie była w ciąży zaraz w drugiej i tylko się głupi i pyta kiedy my będziemy mieć dopiero jak powiedziałam że h nas nie tak szybko to się trochę uspokoiła. Jak to jest jedni mają co nie chcą albo się przydarzy sąsiadka to ślub brała A synek miał dwa lata i już była w drugiej😥
Moja najlepsza przyjaciółka ja 2 lata pi ślubie ona miała we wrześniu i przed ślubem mowi do mnie a wy kiedy dziecka nie potraficie sobie zrobić ja po ślubie od razu ja podoba jestem bardzo i we wrześniu ślub od razu jejudalo ale po tych słowach nie potraficie sobie dziecka zrobic nie chxe z nią gadać ani się spotykać pogratulowałam ze jej od razu udalo niech się cieszą ale już na dystans ja man

reklama
Mi
Ja stosuje aromek najpierw clo po nim ze sluzem bylo ciezko teraz aromek jest ok ale ja jeszcse mialam podawany pregnyl na pęknięcie pęcherzyków ladnie pekaly ale ciazy ni3 bylo mialam robiona w listopadzie laporoskopie i po niej tez bylam stymulowana aromkiem ale nie urosl mi ani jeden pecherzyk
Hmm ja dopiero w styczniu idę do lekarza bo mam iść przed @ i zobaczy czy owulacji była czy nie...ja już 4 lata się staram ale dopiero od maja zaczęłam chodzić do lekarA. Miałam robione HSG z którego udało się udrożnic 1 jajnik prawy. Lewy mam niedrożny. Lekarz powiedział że lewy może mi się również udrożnic...
Nie wiem co mam myśleć również n temat testów owu bo wychodzi mi 1 kreska albo 2 w tym że 2 słaba a na monitoringu lekarz stwierdza owulację wychodzi na to że testy owulacyjne nie działają na mnie

Moja najlepsza przyjaciółka ja 2 lata pi ślubie ona miała we wrześniu i przed ślubem mowi do mnie a wy kiedy dziecka nie potraficie sobie zrobić ja po ślubie od razu ja podoba jestem bardzo i we wrześniu ślub od razu jejudalo ale po tych słowach nie potraficie sobie dziecka zrobic nie chxe z nią gadać ani się spotykać pogratulowałam ze jej od razu udalo niech się cieszą ale już na dystans ja man
[/QU

Znam to u mnie teście i rodzice się domagają wnuków a my...😞😞
Szwagierka jest w 2 ciąży na kwietnia ma rodzić brzuszek duży ma i jak patrzę to aż mi serce ściska....a złość mnie bierze gdy w tv oglądam że któraś wyrzuca bije lub zabija dzieciątka czasem mam chęć wyjść z domu i się zaszyć gdzieś w lesie...

Hmm ja dopiero w styczniu idę do lekarza bo mam iść przed @ i zobaczy czy owulacji była czy nie...ja już 4 lata się staram ale dopiero od maja zaczęłam chodzić do lekarA. Miałam robione HSG z którego udało się udrożnic 1 jajnik prawy. Lewy mam niedrożny. Lekarz powiedział że lewy może mi się również udrożnic...
Nie wiem co mam myśleć również n temat testów owu bo wychodzi mi 1 kreska albo 2 w tym że 2 słaba a na monitoringu lekarz stwierdza owulację wychodzi na to że testy owulacyjne nie działają na mnie
Mi lekarz nie kazał używać testów owulacyjnych bo wynik moze być zaklamany ja chodzę na monitoring różnie bywało raz byla owulacja ale tylko po zastrzyku bo jak mam pecherzyk i nie mam zastrzyku to się twarzy torbiel tez mialam hsg i wyszło mi wszyysko dobrze a przy laporoskopi miesiąc temu mialam robiona wyszło że kontrast nie chciał przejść przez 2 jajowody ale przedmuchali 1 cykl po laporoskopi nie udany pech ani jeden pecherzyk nie urosl i to przy stymulacji aromkiem czekam na kolejny cykl A bierzesz jakies witaminki

Mi lekarz nie kazał używać testów owulacyjnych bo wynik moze być zaklamany ja chodzę na monitoring różnie bywało raz byla owulacja ale tylko po zastrzyku bo jak mam pecherzyk i nie mam zastrzyku to się twarzy torbiel tez mialam hsg i wyszło mi wszyysko dobrze a przy laporoskopi miesiąc temu mialam robiona wyszło że kontrast nie chciał przejść przez 2 jajowody ale przedmuchali 1 cykl po laporoskopi nie udany pech ani jeden pecherzyk nie urosl i to przy stymulacji aromkiem czekam na kolejny cykl A bierzesz jakies witaminki
Wcześniej brałam ovarin potem tylko kwas foliowy a teraz brałam olej z wiesiolka

Poz
Wcześniej brałam ovarin potem tylko kwas foliowy a teraz brałam olej z wiesiolka
[/QUOTE

Poza tym nie wiem czemu lekarz nie chce mi przepisać zastrzyków na pęknięcie ilekroć mu mówię to zawsze nie i nie...chwilami mam dość ...
Ale to jest dobry lekarZ koleżanka u niego była i za 1 razem zaszła...a poszla bo miała @ co 2 tyg dał jej jakieś leki i po tych lekach zaszła od razu....a tu 😞😞😞

Ten zastrzyk pregnylu nie dość że wzmacnia 2 faze cyklu to jeszcz
Zastrzyk nie szkodzi on wzmacnia 2 faze i tak jak W przypadku moim powoduje że tylko pi nim mam owulacjie mi lekarz kazał zażywać pragna start olejek z wiesiolka i maz razem ze mną je te tabletki pragna start

Teraz jak pójdę do lekarza to mu powiem że ma dać zastrzyk...a jak nie to chyba zmienie lekarza...to nie na moje nerwy😞

Ten zastrzyk pregnylu nie dość że wzmacnia 2 faze cyklu to jeszcz
Zastrzyk nie szkodzi on wzmacnia 2 faze i tak jak W przypadku moim powoduje że tylko pi nim mam owulacjie mi lekarz kazał zażywać pragna start olejek z wiesiolka i maz razem ze mną je te tabletki pragna start
Wg testów owu. owulacji nie mam ale wg monitoringu owu mam i 2 razy miałam pęcherzyk dominujący najpierw na prawym jajniku był dominujący(drożnym) ale mi nie pękł tylko zrobił się torbiel miałam clo nie brać tylko czekać na @ i po @ przyjść do niego sprawdzić czy mi się wchłonął i tak było. Potem poszłam przed owulacja na monitoring i był pęcherzyk dominujący na lewym jajniku (niedroznym) i znów przyjść przed @ sprawdzic czy pękł. I nie pekl ale o dziwo torbiel się nie zrobił. Więc przepisał mi aromek który zaczęłam brać od 3 dnia cyklu przez t dni po 2 tabletki
Teraz do lekarza mam iść w styczniu bo owulacja wypadła mi teraz ale czuję że nic nie będzie z tego ..😭😭😭😭

reklama
Cześć, my się staramy o dziecko ponad rok.
Pierwsza ciąże straciłam.
Cykle nieregularne. Od lekarza do lekarza.
Klinika i diagnoza pcos i hiperglikemia.
Działamy dalej. Nie tak intensywnie jak kilka miesięcy temu ale próbujemy [emoji16]

Do góry