reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Daria trzymam mocno kciuki!
Moja historia: miałam tsh 3,6 i poszłam do endo na konsultacje, dostałam zalecenie codziennie 25 letroxu.
Po dwóch miesiącach moje tsh.... 3,64! Bez tabletek pewno byłoby koło 5-6. I już byłam wtedy w ciąży, więc jak widzisz ciąża podnosi znacznie tsh, a poza tym po dwóch miesiącach tabletek zaszłam w ciąże.
Trafiłam tutaj przypadkiem, ale mam nadzieje, że mój przypadek troche Was podniesie na duchu.
Będzie dobrze!
[emoji173]
Mnie na pewno bo mam podobny problem :) mam nadzieję, że to tylko regulacja hormonów i będziesz górki :)

reklama
Dziewczyny od dziś zaczęłam monitoring 🙈
Teraz powinnam mieć owu z lewego jajnika bo tamten miesiąc miałam z prawego ja to czuje i tez sprawdzam na usg . No to mam parę pęcherzyków nie policzyla bo były małe i było ich sporo . W poniedziałek środa piątek niedziele mam kolejne wizyty wiec się okaże !
Trafiłam na super babkę mega zamiast 15min wizyta moja trwała pelniutka godzinę. Opowiedziała mi o swojej historii z ciążą bo starała się rok i nic nagle wyczula coś w piersi i tak się tym zajęła ze zapomniała o staraniach za 2tyg dowiedziała się ze jest w ciąży udało się . Mówiła tez ze bardzo dużo dziewczyn przychodzi do niej i starają się długo jedne wakacje czy spontani ciążę bo przestały choć na chwilkę myśleć . Mówiła ze 70% kobiet blokuje sobie przysadke mózgowa jak intensywnie myślą przez co wytwarza organizm wiec kortyzolu i chamuje przysadke i dlatego nie ma prawa dojść do zapłodnienia dlatego się mówi zluzuj poslady a się uda .
Ja jak wyluzowalam bo miałam gości wtedy właśnie w ciążę zaszłam .
I co najlepsze się dowiedziałam ze facet lepszy orgazm czyli lepsze nasienie będzie miał poza kobiecą owulacja! Bo jak go kobieta nastawia ze owu idzie i trzeba się postarać to facet ma odwrotnie.
Nikt mi tak zajebiscie nie wytłumaczył tego a ja o tym wiedziałam ale ona ma do czynienia codziennie z paroma dziewczynami jest starsza a więc ma doświadczenie . Opowiadała mi o swojej najlepszej koleżance 8lat się starali zrobili in vitro bo ona nie mogła zajść w ciążę urodziła a parę miesięcy po porodzie się dowiedziała ze jest w ciąży drożej naturalnej. Ogólnie my dziewczyny nawet sobie sprawy nie zdajemy jak bardzo sobie przysadke blokuje my . Ja po przytulanka 5min po myślę juz czy się udało . Potem intensywne myślę całe 2tyg jeśli się nie udało mam złości stres nerwy to wcale nie pomaga . A najgorsze co może być to doszukiwanie się u siebie objawów 5dni po sexie. Wystarczy wejść na drugie forum staraczki 1sza połowa 2020 tam się dziewczyny same nakrecaja szukają objawów przed możliwym zagniezdzeniem juz mają nudności wymioty i nie wiadomo co jeszcze . Przed zagniezdzeniem żadnego objawu nie znajdziecie a jeśli znajdziecie to i bez ciąży byś cie go mieli np ból gardła jak dziewczyna zajdzie to mówi ze jej pierwszy objaw to ból gardła nie bo czy by była w ciąży czy nie to akurat tak się złożyło ze ja to gardło bolało.

dziewczyny ciąża przyjdzie wtedy kiedy kompletnie nie będziecie się jej spodziewać . Czyli zmęczeniem juz dacie sobie spokój . Tego wam wszystkim życzę
dziś miałam najlepsza naukę mojego życia . Fajnie tu napisać ale powymieniac zdania czy jak was dołek łapie żeby dostać powera.

Dziewczyny od dziś zaczęłam monitoring 🙈
Teraz powinnam mieć owu z lewego jajnika bo tamten miesiąc miałam z prawego ja to czuje i tez sprawdzam na usg . No to mam parę pęcherzyków nie policzyla bo były małe i było ich sporo . W poniedziałek środa piątek niedziele mam kolejne wizyty wiec się okaże !
Trafiłam na super babkę mega zamiast 15min wizyta moja trwała pelniutka godzinę. Opowiedziała mi o swojej historii z ciążą bo starała się rok i nic nagle wyczula coś w piersi i tak się tym zajęła ze zapomniała o staraniach za 2tyg dowiedziała się ze jest w ciąży udało się . Mówiła tez ze bardzo dużo dziewczyn przychodzi do niej i starają się długo jedne wakacje czy spontani ciążę bo przestały choć na chwilkę myśleć . Mówiła ze 70% kobiet blokuje sobie przysadke mózgowa jak intensywnie myślą przez co wytwarza organizm wiec kortyzolu i chamuje przysadke i dlatego nie ma prawa dojść do zapłodnienia dlatego się mówi zluzuj poslady a się uda .
I co najlepsze się dowiedziałam ze facet lepszy orgazm czyli lepsze nasienie będzie miał poza kobiecą owulacja! Bo jak go kobieta nastawia ze owu idzie i trzeba się postarać to facet ma odwrotnie.
Nikt mi tak zajebiscie nie wytłumaczył tego a ja o tym wiedziałam ale ona ma do czynienia codziennie z paroma dziewczynami jest starsza a więc ma doświadczenie . Opowiadała mi o swojej najlepszej koleżance 8lat się starali zrobili in vitro bo ona nie mogła zajść w ciążę urodziła a parę miesięcy po porodzie się dowiedziała ze jest w ciąży drożej naturalnej. Ogólnie my dziewczyny nawet sobie sprawy nie zdajemy jak bardzo sobie przysadke blokuje my . Ja po przytulanka 5min po myślę juz czy się udało . Potem intensywne myślę całe 2tyg jeśli się nie udało mam złości stres nerwy to wcale nie pomaga . A najgorsze co może być to doszukiwanie się u siebie objawów 5dni po sexie. Wystarczy wejść na drugie forum staraczki 1sza połowa 2020 tam się dziewczyny same nakrecaja szukają objawów przed możliwym zagniezdzeniem juz mają nudności wymioty i nie wiadomo co jeszcze . Przed zagniezdzeniem żadnego objawu nie znajdziecie a jeśli znajdziecie to i bez ciąży byś cie go mieli np ból gardła jak dziewczyna zajdzie to mówi ze jej pierwszy objaw to ból gardła nie bo czy by była w ciąży czy nie to akurat tak się złożyło ze ja to gardło bolało.

dziewczyny ciąża przyjdzie wtedy kiedy kompletnie nie będziecie się jej spodziewać . Czyli zmęczeniem juz dacie sobie spokój . Tego wam wszystkim życzę
dziś miałam najlepsza naukę mojego życia . Fajnie tu napisać ale powymieniac zdania czy jak was dołek łapie żeby dostać powera.

Ciesze się, że trafiłaś na dobrego lekarza i masz dobre odczucia. Dużo prawdy napisałaś. Na tamtym wątku już się robi sajgon jeden nakręca drugiego i jak tu być spokojną... Lekko sie załamałam jak to czytałam.
I tak czekam do marca to mi to tam wisi, co tam piszą.

Ja też chodzę na monitoringi i kolejny mam na koniec miesiąca ;) ale pewnie standardowo pójdzie z niedrożnej strony.

Dziewczyny od dziś zaczęłam monitoring [emoji85]

Ja czy myślałam czy nie to przez ponad rok się nie udało zajść drugi raz [emoji2368]
Ale u mnie problemy ze zdrowiem [emoji6]

reklama
Ciesze się, że trafiłaś na dobrego lekarza i masz dobre odczucia. Dużo prawdy napisałaś. Na tamtym wątku już się robi sajgon jeden nakręca drugiego i jak tu być spokojną... Lekko sie załamałam jak to czytałam.
I tak czekam do marca to mi to tam wisi, co tam piszą.

Ja też chodzę na monitoringi i kolejny mam na koniec miesiąca ;) ale pewnie standardowo pójdzie z niedrożnej strony.
Aga będzie dobrze może faktycznie trzeba trochę zluzowac dupe.
Szkoda tylko tych dziewczyn co dopiero zaczęły 2gi cykl czy 1szy a one już są tak nakrecone jakby były w ciąży parę miesięcy. Od innych właśnie co się doszukuja objawów. Ból piersi ja miałam 5dni po spodziewanej @ czyli już po pozytywnym teście wcześniej były większe ale jeśli badacie piersi rok to możecie przypuszczać ze ooo może bo piersi są mega duże jak nigdy . I to 3 dni przed teriminowa @ a nie w 6dpo 🙈.
Dla mnie to była rozmowa co coś z niej wynioslam nie doszukuje się już niczego już !!! Nie robie testów ciążowych chyba że @ się spóźni a testy owu tylko ten mediac potem olewam i to mam regularne cykle 28 wiec po okresie będą przytulanki wtedy kiedy będę mieć na to ochotę aż do 20go dnia cyklu postaram się żeby było w połowie tez . Nie będę robić żadnych testów! !!! Zluzuje dupe skupie się na orgazmie a nie na tym czy juz po i nogi do góry . Jak będzie miało być to wystarczy jeden raz żeby zaskoczyło .

Do góry