reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Jestem przed owulacja. 9 dc. Ale nie wiem jaki będzie długi bo tamten miał 43 dni A normalnie mam zazwyczaj naturalne ok 30 dniowe [emoji848]
Myślę że zapłacisz 100zl za usg piersi i będziesz wiedziała co to . Może gruczoły poprostu . Głowa do góry będzie dobrze trzymam kciuki żeby było wsio ok. A ty na jakim etapie który dzień cyklu po owu czy przed

reklama
Jestem przed owulacja. 9 dc. Ale nie wiem jaki będzie długi bo tamten miał 43 dni A normalnie mam zazwyczaj naturalne ok 30 dniowe [emoji848]
Jak zawsze miałaś 30 i zaczęłas 1szy cykl starań i nagle opuznienie o tyle wiesz dużo w głowie siedzi mi wszyscy mówią odpuść a ja nadal swoje a odpuscilam bo musiałam bo miałam gości i co ciąża wszystko było ok ale lot samolotem spowodował pęknięcie naczynka i zrobił się krwiak widziałam jak nasza dzidzia robi fikolki wiesz jakie to przykre jest . Czasu nie cofne jeśli wtedy się udało to nie ma takiej opcji żeby się mi nie udało i uda się wierze w to . Odpuść te pierwsze dwa miesiące starań tak na luzie a co ma być to będzie mów sobie dopiero zaczęłam się starać wiec musze dać sobie szansę . Bo inna bajka jeśli masz już jakieś doświadczenia to wtedy boli i starasz się wszystkiego spróbować . Zrób sobie podstawowe hormony tarczyce wraz z d3 i b12 takie podstawy prolaktyna jeśli to wyjdzie ok to na luzie ale uważam ze jak ktoś zaczyna się starać to powinien zrobić podstawy hormonów

Verona26 jeśli chcesz to znajdę w papierach gdzieś jakie badania musisz zrobić przed zajściem w ciążę bo ja je robiłam i mam gdzieś to ci wypisze jeśli jesteś zainteresowana

To podaj bo właśnie miałam o to pytać. Nie no nie przejmuje się tym Ale dziwny był tamten cykl i bardzo długi do tego te cienie nie dają mi spokoju. Ale cóż zrobić. Trzeba starać się dalej!
A Tobie szczerze współczuję, bo to co przeżyłas musiało być straszne [emoji25] Bardzo mi przykro [emoji58]
Verona26 jeśli chcesz to znajdę w papierach gdzieś jakie badania musisz zrobić przed zajściem w ciążę bo ja je robiłam i mam gdzieś to ci wypisze jeśli jesteś zainteresowana

Jeżeli chodzi o witB12 to mam niedobor na bank. Ciągle popękane kąciki ust. Mam tak od dawna! Muszę właśnie sobie zakupić.
Jak zawsze miałaś 30 i zaczęłas 1szy cykl starań i nagle opuznienie o tyle wiesz dużo w głowie siedzi mi wszyscy mówią odpuść a ja nadal swoje a odpuscilam bo musiałam bo miałam gości i co ciąża wszystko było ok ale lot samolotem spowodował pęknięcie naczynka i zrobił się krwiak widziałam jak nasza dzidzia robi fikolki wiesz jakie to przykre jest . Czasu nie cofne jeśli wtedy się udało to nie ma takiej opcji żeby się mi nie udało i uda się wierze w to . Odpuść te pierwsze dwa miesiące starań tak na luzie a co ma być to będzie mów sobie dopiero zaczęłam się starać wiec musze dać sobie szansę . Bo inna bajka jeśli masz już jakieś doświadczenia to wtedy boli i starasz się wszystkiego spróbować . Zrób sobie podstawowe hormony tarczyce wraz z d3 i b12 takie podstawy prolaktyna jeśli to wyjdzie ok to na luzie ale uważam ze jak ktoś zaczyna się starać to powinien zrobić podstawy hormonów

Jeżeli chodzi o witB12 to mam niedobor na bank. Ciągle popękane kąciki ust. Mam tak od dawna! Muszę właśnie sobie zakupić.
TSH, FT3, FT4, ANTY-TG, ANTY-TPO
Prolaktyna
testosteron
estradiol
homocysteina (ma być na poziomie 6 w staraniach )
progesteron w 21 dniu cyklu
17 hydroksyprogesteron
toxoplasma IgG, IgM
DHEA-S
Kortyzol w surowicy
androstendion
dodatkowe:
D3 , B12, żelazo magnez
kup sobie B12 juz zmetylowana wtedy organizm lepiej przyswaja

O matko! Ile tego [emoji33] my zaczęliśmy się starać mając nadzieję że wszystko jest w porządku bez żadnych badań, ginekologicznie było ok [emoji4]
Założyłam sobie granicę 3 cykli że jak się nie uda wtedy idę na badania. Ale właśnie myślę nad tym by już po malu nie zacząć ich wykonywać [emoji4]
TSH, FT3, FT4, ANTY-TG, ANTY-TPO
Prolaktyna
testosteron
estradiol
homocysteina (ma być na poziomie 6 w staraniach )
progesteron w 21 dniu cyklu
17 hydroksyprogesteron
toxoplasma IgG, IgM
DHEA-S
Kortyzol w surowicy
androstendion
dodatkowe:
D3 , B12, żelazo magnez
kup sobie B12 juz zmetylowana wtedy organizm lepiej przyswaja

reklama
O matko! Ile tego [emoji33] my zaczęliśmy się starać mając nadzieję że wszystko jest w porządku bez żadnych badań, ginekologicznie było ok [emoji4]
Założyłam sobie granicę 3 cykli że jak się nie uda wtedy idę na badania. Ale właśnie myślę nad tym by już po malu nie zacząć ich wykonywać [emoji4]
Ja mam b.dobrego lekarza i mi powiedział ze mam przyjść z tymi badaniami i po tym ocenił szanse na ciążę a ja jestem taka ze wszystko musze mieć więc zrobiłam około 400 500zl za to wyszło nie pamiętam bo robiłam na raty . Ale daj sobie czasu z 3 mies lub więcej i sobie zrób najważniejsze to progesteron prolaktyna estrogen i taeczycowe wszystkie wraz z anty - tg i anty- to czy coś takiego 110zl tarczycowe wszystkie a tamte wyżej po 25zl

Do góry