reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Jestem przed owulacja. 9 dc. Ale nie wiem jaki będzie długi bo tamten miał 43 dni A normalnie mam zazwyczaj naturalne ok 30 dniowe [emoji848]
Myślę że zapłacisz 100zl za usg piersi i będziesz wiedziała co to . Może gruczoły poprostu . Głowa do góry będzie dobrze trzymam kciuki żeby było wsio ok. A ty na jakim etapie który dzień cyklu po owu czy przed

reklama
Jestem przed owulacja. 9 dc. Ale nie wiem jaki będzie długi bo tamten miał 43 dni A normalnie mam zazwyczaj naturalne ok 30 dniowe [emoji848]
Jak zawsze miałaś 30 i zaczęłas 1szy cykl starań i nagle opuznienie o tyle wiesz dużo w głowie siedzi mi wszyscy mówią odpuść a ja nadal swoje a odpuscilam bo musiałam bo miałam gości i co ciąża wszystko było ok ale lot samolotem spowodował pęknięcie naczynka i zrobił się krwiak widziałam jak nasza dzidzia robi fikolki wiesz jakie to przykre jest . Czasu nie cofne jeśli wtedy się udało to nie ma takiej opcji żeby się mi nie udało i uda się wierze w to . Odpuść te pierwsze dwa miesiące starań tak na luzie a co ma być to będzie mów sobie dopiero zaczęłam się starać wiec musze dać sobie szansę . Bo inna bajka jeśli masz już jakieś doświadczenia to wtedy boli i starasz się wszystkiego spróbować . Zrób sobie podstawowe hormony tarczyce wraz z d3 i b12 takie podstawy prolaktyna jeśli to wyjdzie ok to na luzie ale uważam ze jak ktoś zaczyna się starać to powinien zrobić podstawy hormonów

Verona26 jeśli chcesz to znajdę w papierach gdzieś jakie badania musisz zrobić przed zajściem w ciążę bo ja je robiłam i mam gdzieś to ci wypisze jeśli jesteś zainteresowana

To podaj bo właśnie miałam o to pytać. Nie no nie przejmuje się tym Ale dziwny był tamten cykl i bardzo długi do tego te cienie nie dają mi spokoju. Ale cóż zrobić. Trzeba starać się dalej!
A Tobie szczerze współczuję, bo to co przeżyłas musiało być straszne [emoji25] Bardzo mi przykro [emoji58]
Verona26 jeśli chcesz to znajdę w papierach gdzieś jakie badania musisz zrobić przed zajściem w ciążę bo ja je robiłam i mam gdzieś to ci wypisze jeśli jesteś zainteresowana

Jeżeli chodzi o witB12 to mam niedobor na bank. Ciągle popękane kąciki ust. Mam tak od dawna! Muszę właśnie sobie zakupić.
Jak zawsze miałaś 30 i zaczęłas 1szy cykl starań i nagle opuznienie o tyle wiesz dużo w głowie siedzi mi wszyscy mówią odpuść a ja nadal swoje a odpuscilam bo musiałam bo miałam gości i co ciąża wszystko było ok ale lot samolotem spowodował pęknięcie naczynka i zrobił się krwiak widziałam jak nasza dzidzia robi fikolki wiesz jakie to przykre jest . Czasu nie cofne jeśli wtedy się udało to nie ma takiej opcji żeby się mi nie udało i uda się wierze w to . Odpuść te pierwsze dwa miesiące starań tak na luzie a co ma być to będzie mów sobie dopiero zaczęłam się starać wiec musze dać sobie szansę . Bo inna bajka jeśli masz już jakieś doświadczenia to wtedy boli i starasz się wszystkiego spróbować . Zrób sobie podstawowe hormony tarczyce wraz z d3 i b12 takie podstawy prolaktyna jeśli to wyjdzie ok to na luzie ale uważam ze jak ktoś zaczyna się starać to powinien zrobić podstawy hormonów

Jeżeli chodzi o witB12 to mam niedobor na bank. Ciągle popękane kąciki ust. Mam tak od dawna! Muszę właśnie sobie zakupić.
TSH, FT3, FT4, ANTY-TG, ANTY-TPO
Prolaktyna
testosteron
estradiol
homocysteina (ma być na poziomie 6 w staraniach )
progesteron w 21 dniu cyklu
17 hydroksyprogesteron
toxoplasma IgG, IgM
DHEA-S
Kortyzol w surowicy
androstendion
dodatkowe:
D3 , B12, żelazo magnez
kup sobie B12 juz zmetylowana wtedy organizm lepiej przyswaja

O matko! Ile tego [emoji33] my zaczęliśmy się starać mając nadzieję że wszystko jest w porządku bez żadnych badań, ginekologicznie było ok [emoji4]
Założyłam sobie granicę 3 cykli że jak się nie uda wtedy idę na badania. Ale właśnie myślę nad tym by już po malu nie zacząć ich wykonywać [emoji4]
TSH, FT3, FT4, ANTY-TG, ANTY-TPO
Prolaktyna
testosteron
estradiol
homocysteina (ma być na poziomie 6 w staraniach )
progesteron w 21 dniu cyklu
17 hydroksyprogesteron
toxoplasma IgG, IgM
DHEA-S
Kortyzol w surowicy
androstendion
dodatkowe:
D3 , B12, żelazo magnez
kup sobie B12 juz zmetylowana wtedy organizm lepiej przyswaja

reklama
O matko! Ile tego [emoji33] my zaczęliśmy się starać mając nadzieję że wszystko jest w porządku bez żadnych badań, ginekologicznie było ok [emoji4]
Założyłam sobie granicę 3 cykli że jak się nie uda wtedy idę na badania. Ale właśnie myślę nad tym by już po malu nie zacząć ich wykonywać [emoji4]
Ja mam b.dobrego lekarza i mi powiedział ze mam przyjść z tymi badaniami i po tym ocenił szanse na ciążę a ja jestem taka ze wszystko musze mieć więc zrobiłam około 400 500zl za to wyszło nie pamiętam bo robiłam na raty . Ale daj sobie czasu z 3 mies lub więcej i sobie zrób najważniejsze to progesteron prolaktyna estrogen i taeczycowe wszystkie wraz z anty - tg i anty- to czy coś takiego 110zl tarczycowe wszystkie a tamte wyżej po 25zl

Do góry