kobieta90
Fanka BB :)
Niestety z wiekiem też się zmienia cykl. Kiedyś miałam cykle 28-35, nawet krótsze, okres trwał 7 dni. Teraz cykle mam 26-28 i okres trwa 4-5 dni. Kiedyś kręgosłup przed @ mnie nie bolał, teraz boli kręgosłup, piersi, podbrzusze, mam wzdęcia i lepiej się wtedy do mnie nie odzywać. Dodatkowo mam wtedy huśtawkę nastrojów i ogólnie jest ciężko. Mogą to być problemy z hormonami, może być pco. U Ciebie trochę są nieregularne, ale one też mogą być spowodowane lekami, stresem, podróżami, ćwiczeniami lub innym wysiłkiem.Cześć dziewczyny. Ja z mężem staramy się o dziecko w sumie dopiero 2 cykl. Nigdy zbytnio nie obserwowałam swojego ciała by móc zauważyć jakieś pierwsze objawy. Oprócz kalendarza miesiączkowego w aplikacji, gdzie wpisywałam początek i koniec okresu przez ponad 5 lat. Teraz w prawie wszystkim mogłabym zobaczyć objaw ciąży. Nic by niepokoiło gdyby nie to, że w pierwszym cyklu starań okres dostałam w 22 dc. Nie wiedziałam co się dzieje. Po za tym okres był mniej obfity i skończył się po 4 dniach. Zawsze, ale to zawsze trwa u mnie 5 dni. Test wyszedł negatywny. Z tego co widzę średnia liczba dni mojegocyklu trwa 30 dni. Nie mam super regularnie, ale zwykle dostawałam okres 26,27dc albo później. Nigdy wcześniej. Od tego czasu z tyłu głowy mam to coś, że coś może być nie tak. Trochę się denerwuje w tym cyklu, ale nie ciążą, a jakimś problemem z hormonami. Niestety mieszkam w UK. Tu ciężko o wizytę kontrolną u ginekologa. No chyba, że umierasz już z bólu. Urlop w Polsce w okolicach Marca. Zostało mi czekać. Został tydzień do miesiączki. Niedługo przyjdzie pora na test. Czas pokaże. Trzymam za Was kciuki, a wy trzymajcie za mnie!
PS dołączam w załączniku dziennik cykli za 2019
Edit: najkrótszy cykl 23 dni miałam.
Ostatnia edycja: