reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

Tag ostatnio to miałam w normie ,A zobaczymy po badaniach hormonalnych jak się na nie dostanę do szpitala bo już 4 miesiąc próbuje i mi ostatnio to się trochę rozjechaly
Wiesz co nie polecam robienia tych badań w szpitalu. Trzy dni wyjęte z życia, a później dostać się na wizytę poszpitalną to jakiś dramat. Ja w Warszawie czekałam ponad pół roku po wyjściu ze szpitala - to jakiś żart, bo badania już mogą być nieaktualne.

Dopiero później lekarz prywatnie powiedział mi, że te wszystkie badania co robią w kilka dni w szpitalu można zrobić samemu i to w jeden dzień... W dodatku od razu masz wyniki i od razu idziesz do szpitala.

Ja teraz te wszystkie badania co kiedyś w szpitalu zrobiłam sama w 24 i 3 dc :) Ale wiadomo, jak nie ma się ubezpieczenia prywatnego, to kosztuje to dużo...

reklama
Też nie są aż tak regularne, ale ginekolog sprawdzał hormony i wszystko było ok.Zobacz załącznik 1064355Zobacz załącznik 1064356Zobacz załącznik 1064357Zobacz załącznik 1064358
Trochę mnie uspokoiłaś. A miałaś może kiedyś cykl bez miesiączki? Kiedyś tak miałam że @ dostalam w jakimś 60 którymś dc, a później kolejny już był planowo. Było to akurat dwa lata temu. Potem wszystko "normalnie" tzn coś podobnego co wysłałam w screenie.

Trochę mnie uspokoiłaś. A miałaś może kiedyś cykl bez miesiączki? Kiedyś tak miałam że @ dostalam w jakimś 60 którymś dc, a później kolejny już był planowo. Było to akurat dwa lata temu. Potem wszystko "normalnie" tzn coś podobnego co wysłałam w screenie.
Teoretycznie @ może nie być, gdy nie ma owulacji, ale zaczyna się normalny cykl. Tak gdzieś czytałam wypowiedzi lekarzy. Ale... ja przez ponad rok nie miałam miesiączki, a na USG w szpitalu wyszło, że mam owulację. Byłam w szoku! Myślałam, że bez @ nie ma owulacji, a tu jednak. No i ta owulacja była, a @ i tak nie przyszła i musiałam wywoływać luteiną.

Nie, bynajmniej nie pamiętam. Zawsze dostawałam @, z opóźnieniem ale była. Najdłuższy cykl to chyba miał 45 dni.

reklama
Do góry