reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Ilonka wiem że się boisz ale kochana zrób test bo to jest straszny stres tak czekać i nic nie wiedzieć...a jak zrobisz będziesz miała jasność:)trzymam kciuki żeby się pojawiła@:tak:
ja sprzatam i jakoś nie mogę się dosprzątać...szok tyle prania mi sie zrobiło że szok kurcze nawet nie wiedziałam bo w koszu lezy:) a piore co dzień i jakos nie znika...
Mój dzidziołek śpi teraz nawet spokojny po tych szczepionkach...myślałam ze bedzie gorzej....Mężuś w pracy i nudno jak nie wiem w tym domu tylko sprzątanie...szok:no:

reklama
kurcze własnie mnie oświeciło ze ja mam dzis do lekarza:) hehe szybka jestem jak nie wiem:) oj jak mi sie nie chce...musze isc do kontroli z tarczycą, bo po ciąży musze znów dobrać dobrą dawkę..

boszee laseczki moje kochane nawet nie wiecie jakiego mialam stresa... bylam załamana! taka jestem glupia!!! nigdy wiecej takiej glupoty!!! nie jestem gotowa na drugie dziecko! uff ulzyło mi jak nie wiem....

gin przepisał mi tabsy cerazette teraz sobie o nich czytam,,, i co sie dowiaduje? ze sa dla kobiet karmiących:/ dlaczego mi je przepisał? hmm nie wiem... ja tylko powiedziałam ze mnie strasznie bolała glowa po tamtych:/ wiecie cos wieej o tych tabsach???

Ilonka całe szczęście już po strachu :-) A o tych tabletkach,które przepisał Ci gin,to też wiem tyle,że to biorą matki karmiące :-) Może zadzwoń i zapytaj dlaczego akurat te?Może to ma jakiś związek z mniejszą zawartością hormonów?Coś w tym musi być,bo jeśli karmiące kobiety mogą je brać,to może jakieś delikatniejsze są.

A ja też na etapie sprzątania.Jutro moje Maleństwo kończy 2 latka...Jak ten czas leci.W sobotę trochę rodzinki się zjedzie,więc mam trochę roboty.

Ilonka - super że @ się zjawiła... pewnie bardzo się cieszysz :-)

Andzia - no leci ten czas aż za szybko... jak tak pomyślę, że mój Damianek już taki duży, a Nicolka zaczyna już biegać po domu, to zastanawiam się kiedy mi ten czas tak szybko przeleciał

ewelka - i jak zrobiłaś Wiki kolczyki ??? Ja jutro idę Nicoli zrobić kolczyki, troszkę się boję, że główką poruszy, albo że ją zaboli... Nie wiem co mam zrobić z Damiankiem, bo mi powiedział że skoro tatuś ma kolczyk w uchu, mama ma aż dwa i Nicolka też będzie jutro miała, to on też chce mieć. Upiera się że idzie jutro zrobić sobie kolczyk taki jak ma tata :no:

tak poza tym, mój Damianek napisał już ze mną list do Św. Mikołaja. No i jak mi zaczął wymieniać, co chce żeby mu Mikołaj przyniósł pod choinkę, to przeżyłam szok. Lista składa się z 15punktów i do tego niektóre zabawki które chciałby dostać kosztują po około 150-250zł. Powymyślał jakieś kolejki elektryczne, garaż i ulica do małych autek, duże auto na sterowanie, konik na biegunach... :no: Chyba niestety Mikołaj nie przyniesie mu aż tylu prezentów, bo bym na Święta została bez grosza. Jeszcze muszę coś Nicoli wymyślić i reszcie rodzinki. Puki co staram się myśleć optymistycznie. Dziś dokupiłam dzieciom parę brakujących ubranek zimowych, do tego kupiłam buciki zimowe i mam nadzieję że już niczego na zimę nam nie brakuje. Także kolejne tego typu wydatki dopiero na wiosnę ufff...

buziaki

Olka oo tak bardzo się cieszę...
co do kolczyka Damianka to chyba nie pozwlisz na to???? 4 letni chłopiec z kolczykiem?? wybacz ale znów mam inne zdanie. to jak dla mnie mała przesada.

Ilonqa
Panikaro nasza Ty jedna ;-) też bym panikowała hehehe

Ola
Są takie atrapy koczyków....możesz pozwolić mu taki nosić ale np. tylko godz. dziennie jeśli będzie bardzo Wam o to awantury robił. Chociaż jest to forma ulegania czyli niezbyt wychowawcze :-(

Ja nadal chora :no: jutro idę po antybiotyk bo już mam dość kaszlu i kataru :zawstydzona/y:

No, a tak poza tym standardowo nie układa mi się z mężem i jest w domu hardcore :no:

reklama
ilonka, xTosia - no ja nie chcę się zgodzić na kolczyk dla Damianka, mężowi też nie bardzo podoba się ten wymysł, ale on powiedział mi tak: " jeśli Damianek bardzo chce, to może jakoś to przełkniemy, przecież kolczyk to nic strasznego, ale z drugiej strony ja miałem 15lat jak przebiłem ucho...". Gdybym chociaż wiedziała jak uniknąć łez Damianka nie godząc się na kolczyk, ehhh.... - znowu się żalę, ale czasem nie wiem co mam robić :no: Staram się Damiankowi nie ulegać, ale potem jak widzę łzy mojego szkraba to mi sercę pęka i czuję się złą matką. Tak ogólnie mój Damianek to dziecko aniołek, jest taki kochany, jedyny problem z nim dotyczy jedzenia. Nie wiem co mam wymyślić z tym kolczykiem:-:)-:)-(

Do góry