reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

reklama
Hejo moje kochane :-)
No widzę, że powili wraca temat choroby to i ja się pochwalę ... jutro kończy się Hani antybiotyk i widzę lekką dopiero poprawę, mam nadzieję, że do pt. będzie już wszystko ok i że w pon. do żłobka. Za to ja coś znów złapałam :-( Po tym sobotnim weselu tak mnie rozłożyło, bo tam była klima i do tego pootwierane okna :baffled: Do wczoraj bolało mnie gardło, a wieczorem zaczął się katar i dziś w robocie nie mogłam wytrzymać :-( Jestem wściekła jak nie wiem co :-( Zaraz przenoszę Hanię do łóżka i sama po wypiciu kubka ciepłego mleka z masłem i czosnkiem kładę się spać, bo ledwo na oczy widzę :-(

ja nie mam pomysłów na takie dzieła a okazuje się,że są proste i niewiele trzeba do ich wykonania

Hehehe mam ten sam problem kochana :-D Obiecałam sobie, że zrobię z Hanią jak będą kasztany ludziki :-D Ostatnio narysowałam jej serduszko, a ona malowała je i naklejała naklejki z "zizozaurami" (czyt. dinozaury :-D) bo to była dla tatusia laurka :-D A dziś mąż też jej narysował niby naszą rodzinkę i ona pomalowała i zrobili z tego abażur na lampkę :-D

hmm musze kupic plastelinę :p:)

Uuuu kochana plastelina tylko pod Twoim bacznym okiem, bo ciężko się ją sprząta potem :-p;-) Ja miałam w pościeli, łóżku, ubraniach, a ostatnio zdejmuje z obrazka z lodówki więc mam w kuchni na podłodze :-D

Reszta na P

Ilonka moja mala tylko mleko modyfikowane pije a lekarka o tym wie:tak:wiem ze przyczyn moze byc wiele dlatego sie dziwie ze akurat stwierdzila ze to od oliwki:baffled:a katarek ma od urodzenia:-(pow nie jest za suche bo regularnie wietrze, malo podgrzewam ale jest cieplo:tak:czyszcze tez regularnie nosek frida, na zmiane euphorbium, sol fizjologiczna, a teraz nasivin soft kazala mi lekarka na noc dawac:tak:a i zapomnialam o masci majerankowej i materacyku pod skosem:tak:

VikamciaG
och jaki piękny torcik, chętnie się poczęstuję. To chyba oznacza że masz dzisiaj urodziny. I widzę że ślub niedawno był.
Tak więc WSZYTSKIEGO NAJLPESZEGO!!!!
Ja wpadam żeby Was poszpiegować troszkę. Coś Martilla dawno się nie odzwywała. Ktoś wie co u niej?

U nas po staremu, na szczęście zdrowi. Hania teraz bierze po ostatniej anginie, coś wzamcniającego, także narazie jest dobrze tfu tfu żeby nie zapeszać.
Mi się odezwał instynkt wicia gniazda. Prasuję, piorę bo to ostatnie dni kiedy można wynieść rzeczy na dwór. Poczułam zapach dzidziusiowego proszku i od razu zaczełam trzęść portkami przed zbliżającą sie godziną zero.
Ale nastawiam się pozytywnie do porodu i mam nadzieję że szybko pójdzie.
Uściski dla kobietek i maluszków.

Kaczucha zdrówka dla Damianka ale tak dużo dużo żeby to choróbsko raz na zawsze poszło precz! :sorry:

Kacha bardzo mozliwe że od oliwki u nas po 3 miesiącach coś takiego wyszło odstawiłam oliwkę i zaczęłam używać kremu nawilżającego dla dzieci z Nivea :tak: i jest ok a co do katarku może masz za suche powietrze w domu u nas to była przyczyna katarku :)

Tosiu zdrówka!

się pochorowałyście :-(

Kamciu jeszcze raz 100 lat! :-D

Hannah korzystaj z pogody póki jest nie ma to jak pranie z polka ten zapach :sorry: i uważajcie na siebie niech Was choroby omijają! :)

no a ja mam paskudny dzień :/ młody przeszedł samego siebie :/ W nocy budził się co godzine a o 3.15 postanowił zacząć dzień i po spaniu po walce zasnął po 5 tylko co z tego jak mi się kompletnie odechciało i chodze teraz jak naćpana:/ dopalacza mi trzeba :-D :-D :-D

Coś Martilla dawno się nie odzwywała. Ktoś wie co u niej?

Hejo no właśnie o Tobie myślałam, a tu taka niespodzianka :-D Zajrzyj czasem na prv to poczytasz co u Martilli :-D I widzę, że mała będzie miała jednak inne imię ... bo o ile pamiętam miała być Basia?

Hania śpi to ja zmykam na chwilę do szatkowania pietruszki :-D

reklama
ehhh-mój śpi...więc nocka będzie zapewne ciężka :-( walczyłam z gorączką bo dałam małemu nurofen i po raz pierwszy nie spadła gorączka :-( zimne okłady nie pomogły i ewelka poradziła abym zrobiła mu kąpiel no i po tej kąpieli faktycznie spadła temp i młody usnął.nie chce jeść-zupa wylądowała na dywanie.normalnie łzy w oczach,bo dziecko się męczy a tu nic nie pomaga :-( aż takich przejść to jeszcze nie miałam,ale pewnie z innymi chorobami są gorsze "jazdy"
xTosia-Ty to masz oko-ja nie zauważyłam,że teraz jest Emilka a nie Basia :-p

Do góry