reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Hej Gwiazdeczki moje :-)
Hania ma dziś straszny dzień, cały czas marudzi i płacze. Chciałam ją położyć ale w zasadzie za godz. idzie spać więc nie ma sensu.
Jutro rano jadę z Hanią do mojego taty i z jednej str.jestem b.ciekawa jak to będzie, ale z drugiej przeraża mnie ponad 2godzinna podróż pociągiem :baffled: Zobaczymy, może nie będzie źle. Muszę się tylko dzisiaj porządnie zorganizować. Myślę żeby nie brać wózka bo nie chce mi się z nim uganiać w pociągu, ale nie wiem czy się nie przyda. W sumie to tylko dwa dni. Dla mnie to niezła podróż muszę Wam powiedzieć :-D

reklama
Karlita.. to widze że mamy podobnie mój mały(wojtuś) też mi daje popalić w nocy....dom musze ogarnac ale mi się nie chce..a z tym wyjazdem to fajnie masz ja wybywam za trzy tygodnie do rodziców:-)
A powiedz kochana skąd jesteś??

witaj :)
jestem z Lublina :) i w sumie na babyboom trafiłam poszukując mamusiek z okolicy hehehe

ale fajnie jest porozmawiać z mamami dzieci w tym samym wieku ;)

wczoraj Gabi skończyła 9 miesięcy - byłyśmy też na spotkaniu z dziewczynami z lublina z babyboom było bardzo fajnie :) już kolejne spotkania są planowane po świętach :)

MARCY - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ 100 LATEK

HANIU - dużo zdrówka bo to najwazniejsze i byś w życiu osiągnęła wszystkie postawione sobie cele :)

Karlita
Miło, że do nas dołączyłaś :tak:

Karlita witamy nowa mamusie :-)

dziękuję za miłe przyjęcie :)

co u nas nowego ?? przebiła nam się górna jedynka i Gabi ciut lepiej sypia a dzięki czemu i ja jestem spokojniejsza ;)

od 2 dni Gabi raczkuje nam do przodu i podciąga się do stania co jej jeszcze czasem nie wychodzi

teraz muszę mieć oczy dookoła głowy bo wszędzie wchodzi!! a dzisiaj okupuje okno balkonowe wygląda na dwór i stara się stanąć i mnie tym stresuje !! bo boję się ze upadnie i coś sobie zrobi bo zaraz przy oknie mam kaloryfer!!

byłam z nią na dworze to nas deszcz przegonił ale teraz wychodzi słoneczko więc chyba wyjdę z nią jeszcze raz ;)

karlita
he no fajnie mój ma 9 i 2 tygodnie:)sam wstaje, chodzi w łóżeczku dookoła trzymając się:-) raczkuje i wypuszcza sie już wszedzie kurcze nie nadążam za nim.....płaczliwy jest dalej pewnie jakieś ząbki idą ....ok napisze poźniej bo płacze...nawet na dwor nie mozna isc bo pada DESZCZ:-(

Hej laseczki :-)

My u taty już :tak: Podróż minęła bardzo sprawnie i szybko zleciał nam czas :-p Hania była bardzo grzeczna także jestem super zadowolona z wyprawy :tak: Do tego oszalała na widok mojego taty i nie odstępuje go na krok :-D Za godz. idziemy do rodziny, a wcześniej idziemy na cmentarz do mojej mamusi ... Hania będzie już kojarzyć więc chcę jej wytłumaczyć, że "babia Ania mieszka w niebie" :-(

Cieszę się ze się podróż udała:) dzieci s a zawsze zaciekawione jak się jedzie pociągiem:-) cieszę sie ze mała zadowolona i ty:-) a na cmentarzu hania musi w końcu być...powodzenia kochana:-)

a na cmentarzu hania musi w końcu być...powodzenia kochana:-)

Wiesz dla mnie to było na prawdę ważne :tak: Hania już wie, że "babcia Ania mieszka w niebie" i zrobiła "papa" kiedy odchodziliśmy. Bardzo mi brakuje mamy i chciałabym żeby Hania wiedziała, że kiedyś ktoś taki był, bo wiem, że mama byłaby wspaniałą babcią.

Kiedy wróciliśmy od rodziny umyłam Hanię i przebrałam do spania i poszłam jej zrobić bułkę ... wracam, a ona śpi :-D:-D:-D tyle wrażeń miał ten mój mały szkrab dziś :tak:

Witam wieczorowa porą:)
Od czego by tu zacząć? Może od tego ze byliśmy w środę u ortopedy. W sumie to nie ma żadnych zastrzeżeń do Filipka. Ale jego chodzenie określiła jako poczatki chodzenia, a fifi ma już 15 miesięcy. Ale powiedziała że szybko się wszystko ustabilizuje i bedzie elegancko chodził niedługo. Nie musimy jeździć już na kontrole, na całe szczęście:). A tak poza tym to pozwalam mu po pokoju chodzić samemu, ale oczywiście pilnuję go. No i dzis poobijał się na wszelkie możliwe sposoby. Walnął głową w parapet, pote upadł do tyłu i walnał głowa w podłogę. Kilka razy w łóżeczku upadał a to na kolana, a to na plecy. I zawsze było duzo krzyku przy tym. Ale żyje i nic mu nie jest:p

A pochwalę sie że w środę będę miała nowy komputer. Wogóle bedę miała cięzki tydzień. We wtorek mam zgłoszenie do urzędu pracy, potem w środę jadę do Lublina na 8.00 na rozmowę w sprawie kursu, z rozmowy szybciutko na 9.00 na usg. potem szybko do domu na odbiór komputera uszę być. W czwartek znowu do lublina do lekarza jadę . będziemy spać u rodziców dwie noce bo zostawiam z nimi Filipka . Więc tak będzie wygodniej nam.

tosia doskonale rozumiem ze to dla Ciebie ważne....Ty masz dobe podejscie do tej sprawy na pewno ona zrozumie ze babcia Ania jest w niebie i też ja pokocha...choćby nawet ze zdjęc....ja nie znałam dziadka i też go kocham i wiem ze on tam jest mam a mi zawsze powtarzała jaki był fajny jak sie bawił z nimi i jak czekał na mnie:-( a ja się urodziłam a on umarł za kilka miesiący...szkoda ze go nie pamiętam...a moje młodsze rodzenstwo tez za nim tęskni chociaz go nie znali...po prostu odpowiednie tłumaczenie dziecku o kims ważnym pomaga zrozumieć...

belle ciesze się ze z małym ok a chodzić niedługo będzie na perfect awet się nie obejrzysz:-)

Ja sama siedze w domku mąż na studiach normalnie mam dośc ale cóż jakoś musze przezyc:-)
W naszym Mieszkanku są już okna scianki działowe jutro jedziemy zrobić zdjęcia instalacji....i będą nam tynkować.....także mam nadzieje ze juz pójdzie szybko i sprawnie i w końcu oddadzą nam mieszkanko na czas zebysmy moglijuz coś tam robic....

Kurcze, ale mi się nudzi :dry: Mój tata pojechał na spotkanie i wróci za godz. W Hanię dziś jakby diabeł wstąpił...nic, a nic mnie nie słucha :no: Zupę jadła o 11:00 już, bo nie chce dziś nic jeść od rana :no:

Wiecie chyba Wam nie napisałam, a jeśli tak to sorki za powtarzanie ... w 2008 r. robiliśmy postępowanie spadkowe po mamie w sądzie i nie zgłosiliśmy tego PITem do skabówki, kurde nie wiedziałam nawet, że trzeba :no: i dostaliśmy pisma, że mamy to natychmiast zgłosić i przysłali druk do wypełnienia, a ja cholera nic, a nic nie wiem jak go wypełnić :-( Jutro idę do urzędu i zobaczę co mi powie babka, ale cholernie się boję, że nam jakąś gigantyczną karę przywalą :-:)-:)-(

Do tego spóźnia mi się okres ... i nie wiem czy to przez stres jaki ostatnio miałam w szkole czy przez ... tfu tfu nawet o tym nie myślę.

Ehhh w moim życiu wszystko pod górkę :-:)-:)-(

reklama
xTosia
nie martw się, wszystko da się przeżyć ! pojedziesz do tego urzędu i niech Ci powiedzą co i jak. A swoją drogą czemu tak późno wysłali to pismo? Czemu wcześniej nikt nie powiedział,że należy złożyć ten pit ? Poniekąd to też ich błąd, ale miejmy nadzieję,że sprawa się wyjaśni bez szkody dla was. Co do okresu to ja też nie mam więc nie jesteś sama :-) no ale z tą różnicą u mnie ,że to na pewno jeszcze nie fasolka, po prostu nie miałam owulacji i dopóki nie wystąpi @ nie będzie... ech już mam dość tego czekania ! a Ty mówiłaś ,że chciałabyś rodzeństwo dla Hani o ile się nie mylę ? No więc właśnie moze bobas wybrał sobie ten czas właśnie teraz? Tak czy siak nie przejmuj się , wszystko się ułoży, może zrób test?

Do góry