reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

reklama
no więc piszemy! U nas bardzo gorąco od wczoraj... jak laski radzicie sobie z dziećmi w takie upały ? Ja kąpie dzieci w chłodniejszej wodzie (nie zimnej), daje dużo pić, staram się przebywać w cieniu...
o czym by tu jeszcze pisać?
Martilla - jak staranka ???
Ewelka - jak Wiki ? Aha, a mandacik już zapłacony ?
Anekha - co ty się tak mało odzywasz ? Jak maluchy ?
Bebolek - co u Ciebie ?
Karolina - co słychać ciekawego u Kewinka ?
xTosia - jak Hania ? Grzeczna ?
Marcy - minęły już Wojtusiowi kolki ? No i z tego co pamiętam jesteście na nowym mieszkanku ? Jak się tam Wam mieszka ?
Agacjone - jak synek ?
Andzia - a Ty jak się miewasz ?
Ilonka - Ty też jakaś milcząca się zrobiłaś ?

Wiem że wielu nie wypisałam, ale chyba bym do jutra siedziała hihi.... laseczki co u Was słychać ??? U nas ząbkowanie.... Widać już lewą, górną jedynkę, ale jeszcze jej nie słychać jak sie stuka łyżeczką....

pozdrawiam i życzę miłej nocki! Poprzytulajcie się troszeczkę, to będziecie jutro bardziej ożywione hihi... zapiszecie tu 100stron jutro hihihihihihihi.... Buziaki!

jak staranka? hmm staramy się jak możemy hehe ale jaki będzie efekt to się okaże, zresztą myślę że nie będzie łatwo bo cieżko mi obliczyć dni płodne ponieważ mam nieregularny @ ech...
poza tym jakoś się mijamy ostatnio, siedzę sama w domu , a mąż ciągle praca praca praca... nawet nie da rady wyjść chociażby na spacer na pół godziny, a ja dostaje białej gorączki po całym dniu w domu.. i się wściekam na niego:-(

Mam nadzieję, że mogę się dolączyć do grona ;-) Niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego o czym pisalyście :-( jestem wiekowo starą, ale na forum nową mamuśką, mam dwie córki Paulinkę i Karolinkę.
U nas też dzisiaj byl upał nie z tej ziemi, a przed chwilką siedziałyśmy przy świeczkach, bo prąd nam wyłączyli w czasie burzy :wściekła/y: a u nas w domku wszystko na prąd jest i nawet herbatki nie szło zrobić...
Olka1988 co dajesz malej do picia w te upały? bo moja nie chce soczku, nie chce wody, a dzisiaj nawet od cycka się odwracala :-( masakra jakaś, nie wiem czy ząbki idą, czy o co chodzi...

izkab - witam w naszym gronie :-) mojej małej daję do picia herbatki, albo takie w granulkach dla niemowląt, albo czasem robię jej łagodną herbatkę miętową lub malinową z Vitax. Do tych torebkowych herbatek muszę małej dosypywać około pół (małej) łyżeczki cukru na butelkę, bo mała mi inaczej nie chce pić herbatki. Aha no i ciepłej mi nie wypije, musi być w temperaturze pokojowej. Tak poza tym może Twojej córeczce idą ząbki, bo moja mała też ma ciężko z butelką. Wczoraj późnym popołudniem cały czas płakała... butelki nie chciała, wymyślaliśmy wszystko co możliwe a mała i tak płakała. Nawet nie pomogła maść na ząbkowanie (dentinox-gel) i środek homeopatyczny. Potem spróbowałam małej dać Danonka łyżeczką, od razu była cicho... zjadła cały i jak się skończył to krzyk. Zrobiłam jej na szybko banana (rozgniotłam widelcem), mała zjadła całego. No i zasnęła :tak: Czasem dzieci przy ząbkowaniu nie chcą butelki a czasem odwrotnie. Z tego co pamiętam córeczka Ewelki nie chciała jeść łyżeczką podczas ząbkowania.

Pewnie to rzeczywiście zębiska, chociaż nic na dziąsełkach nie widzę :eek: ale placze ostatnio wieczorami strasznie żałośnie :-(
Twoja maluda już fajne rzeczy je, moja do niedawna była tylko na cycku. Teraz zaczynamy jeść zupki i nawet (żebym tylko nie zapeszyła :sorry:) nie pluje przy tym za bardzo.
Dzisiaj Karolka obudziła sie o 4 i stwierdziła, że wyspana jest :wściekła/y:kurde - w dzień nie śpi, w nocy nie śpi, a matka już prawie na rzęsach chodzi hihihi. Dobrze, że przed 6 zasnęła i póki co śpi, więc mogę spokojnie śniadanko zjeść.
Dzisiaj muszę przypilnować starszą, bo się pakuje na kolonie. Ciekawe co oprócz szminek, tonikow i innych kosmetyków weźmie :-D Na szczęście oznajmiła mi, że miłości wakacyjne ją nie interesują :szok: i niech tak zostanie ...
Z małymi dziećmi jest rzeczywiście mniejszy kłopot

hej
no w koncu sie cos tu ruszylo :-):-)

Tak jak pisala Olka moja mala przy zabkowaniu nie chciala jesc lyzeczka i niestety jest znow problem bo do gory ida jej 3 zeby na raz i dwa juz widac tylko musza sie przebic i jest straszna maruda z niej i nie chce mi jesc...najlepiej to wcina jak jest naprawde glodna...wczoraj rano wypila samo mleko 150 ml bo wiecej nie chce potem zjadla pare chrupek o obiedzie to ju nie wspomne bo aż żal-zjadla tylko pol sloiczka no i wieczorem prawie cala szklanke kaszki blyskawicznej z danonkiem i to bylo tyle w ciagu dnia...juz wolalabym zeby te zeby jej wyszly bo mnie juz to denerwuje...wogole jak chce jej cos dac do jedzenia to odpycha mi reke i zamyka buzie i nia kreci...smiesznie to wyglada ale mnie to strasznie denerwuje...a co do picia to mojej ugotowalam kompot z wisienek i go pije z apetytem ale tez musialam oslodzic...

izkab-witaj w naszych skromnych progach
:-):-)

izkab - no moja mała już dużo je... ostatnio jadła z nami obiad, bo jak widziała że jemy coś innego niż ona, to zaczęła płakać. Zjadła ziemniaki i rybę. Nic jej po tym nie było na szczęście. Co do tego że z starszymi dziećmi większy kłopot niż z małymi to się zgodzę. Od początku lipca mam u mnie gościa który ma 14lat. Będzie do końca wakacji... i muszę przyznać że czasem przy nim jest więcej roboty niż przy dwóch maluchach. No ale cóż...

Ewelka - moja mała mi też odpycha rękę z butelką i kręci główką zaciskając usteczka. Mamy trzeci ząbek więc mam nadzieję że będzie coraz lepiej z jedzeniem. Postukałam dziś łyżeczką i słychać już ząbek :tak: Oby Twojej Wikusi szybko się ząbki przebiły, bo wiadomo jakie to utrapienie.

reklama
olka
no Wiki ma trzy zabki na dole nawet nie wiem kiedy jej ta dwojka wyszla a teraz czekam az gorna jedynka i dwojka sie przebija bo juz je widac i a druga jedynka jest mniej widoczna od tamtych...eh czemu te dzieci musza tak sie przy tym zabkowaniu meczyc...ale dodam ze lubi pilota na te zeby widocznie jej lepiej jak se tym twardym pojezdzi po dziaslach

Do góry