reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Ha-NN-aH - Gratuluje

Chociaż ja też mam problem jak Ilonka :( wszedzie diety odchudzające a na przytycie nic ech...
Ostatnio jak byłam u lekarza to nie dosc ze sie dowiedziałam ze mam 165 wzrostu (byłam przekonana ze 162-3 chyba ze uroslam, a raczej przestałam się garbic :)) to waga moja teraz to 44kg, Pani doktor patrzyła sie na mnie jak na jakaś anorektyczko-bulimiczke :wściekła/y:Przed ciąza ważyłam tak 47-52 zalezy czy chciałam mężulkowi się przychlebić,,,wolał to 53;-), ale ile mnie to kosztowało. Słyszlam, żeby przytyć to chipsy i przed tv z cola, tylko że ja bez ruchu i aktywnego trybu zycia nie zyje :tak:tak mamy ze ślubnym hihi od zawsze ruch:-)

Ech ide wypić siemie lniane (takie gluty) ponoć pomaga przytyć :zawstydzona/y:
Piekłyście kiedyś ciasto z wisniami kruche? Chodzi mi o to czy nie "wypływa" za bardzo?

Papatki

Ostatnia edycja:
reklama
Asia witaj w klubie:p ja mam 168/9cm a waze 51kg i nawet chipsy cola, frytki nie pomagaja:/ chcialabym chociaz ze 2-3kg przytyć. czulabym sie lepiej...a tu dupa blada. w ciazy przytylam 15kg po porodzie wazylam juz 56kg i modlilam sie zeby mi zostało...niestety wrocilam do wagi z przed ciazy:/

hannah
ja cie nie pierdziu ale z ciebie żyleta!!! no super wyglądasz!!a na dodatek prawdziwy czarnuch hehe:-) matko też bym tak chciała, proszę o przesłanie (może być na priv) dokładnej instrukcji co i jak z tą dietką, ja muszę tego spróbować:-)

ja puki co o dietkach nie piszę hihi...

Asia - ja jeszcze nie piekłam ciasta z wiśniami. Ale jak robiłam kruche ciasto z bezami, to nic mi się nie działo i wszystko ładnie się zrobiło. Niestety nie wiem jak to jest z wiśniami. Ja ostatnio dziennie piekę ciasteczka (mam taki łatwy przepis, jak chcesz to Ci napiszę), jak nie robię ciastek to pichcę jakąś babkę lub zwykłe bezy.

a ja dziś kupiłam sobie kolczyk do pępka, taki wiszący troszkę. Jak tylko wyszłam ze sklepu, to sobie go włożyłam w dziurkę (wcześniejszy schowałam). Teraz mam taki różowy i podoba mi się bardziej niż poprzedni. Dziś też była u mnie moja młodsza sister (ma 14lat) i przeglądałyśmy sobie allegro. Trafiłyśmy na fajne kolczyki do pępka i też sobie zamówiłyśmy, były tylko takie dwa, więc fajnie się załapałyśmy hihi... a oto one:
Kolczyk do pepka KROLICZEK PLAYBOY POLECAM (687596449) - Aukcje internetowe Allegro
troszkę sobie na nie poczekamy pewnie, ale fajne są więc warto :-)

pozdrawiam wszystkie!

Oleńko, dziękuje za propozycjem, ale ja z pieczenia jestem "lewus", znaczy tylko umiem robić szarlotke i babke ucieraną z kakao :-)
Pytałam o te wiśnie, ponieważ dostaliśmy od znajomych i nie da się ich przejesc, a ja tez nie chce przesadzac(karmie nadal-planuje we wrześniu-październiku przestać).
Kolczyki w pępku hmm jakoś bałabym się :) ze zahacze itd, ja tylko w uszach;-)
Stwierdzam, że mój pies zwariował, Gordon ma dziwny "nawyk" ostatnio,jak Zuzka zaczna kwilić, to przychodzi do mnie czy do innego domownika i z uporem maniaka kręci się tak aby isc za nim do dziecka, powoli zaczyna to męczyć bo nawet jak Zuzka leży w leżaczku w jadalni a ja w kuchni pare metrów dalej to on ciągnie do niej;-) chyba bede musiała poszukac psychologa od psów, a gorsze ze ostatnio był sąsiad i zaglądnął do wózka a mnie nie było obok to drań tak szczekał i zęby pokazywał (a to najspokojniejsze psy podobno, raczej napewno). Jak mała lezy na macie na podłodze to Goguś w tym samym pokoju też leży i obserwuje (niby śpi ale czujnie), zakochał się czy co:tak: Opiekun na maksa. Na szczescie nie liże, nie łasi się do niej, ale ma jakaś obsesje (jeszcze nas będzie chciał się pozbyć :-D).

hej hej
dawno dawno mnie tu nie bylo...z pewnego wzgledu ale nie bede tu pisac....czytam wszytko i dokladnie:-D takze jestem na biezaco...
malo w domku siedze bo ciepelko na dworzu to spedzamy z Kuba tam czas...a w miedzyczasie jezdze na budowe naszego domku...pochwale sie ze mamy juz strop wylany i niedlugo ruszaja z poddaszem:-):-)
urozmaicam sobie czaem dni bo troche mnie juz denerwuje siedzenie tak calymi dniami z tesciami...a to do rodzicow jezdze a to potem do nich na dzialke..ileż mozna a ja nie przyzwyczajona ciagle w jednym miejscu....

hannah figurka hoho pozazdroscic az dzis mi sie zebralo moze bym z męzem zaczela biegac bo samej to mi sie niechce a i jemu sie troche przyda ruchu:-D:-D
choc ja na figure nienarzekam mam taka jak sprzed ciazy a niepotrafilabym sie katowac dietkami...ostatnio kupilam sobie paczke wafli w czekoladzie(25dkg) takie sa u nas pyszne pryncypałki..w ciagu 2 dni juz niebylo....hehhea ja wyznaje zasade ze wszystko z umiarem aby potem to spalic...i wlasnie chyba zaczne biegac hehhe:confused:

Asia
a jesli chodzi o pieczenie ciast to ja dwa razy sprobowalam i powiedzialam ze wole isc kupic kawalek ciasta niz sie w to bawic...jeden placek ktorego nawet sie niepiecze mi nie wyszedl....zawiozlam go do rodzicow na dzialke i tata kopał dół na niego bo byl niezjadliwy a ze moj mąż jest taki ze jedzenia niewyrzuci chyba ze naprawde jest popsute to gotów bylby to zjesc heh:-D:-D

hahha ciasto? hmm mi nawet nie wychodzi to gotowe do zrobienia hahhah..,. lewa reka do pieczenia, niestety jestem zmuszona kupowac w cukierni:/

Ilonka,Asia ja przed ciążą wyglądałam jak z Oświęcimia....Za cholerę nie mogłam przytyć.Na szczęście po ciąży zostało mi trochę i w końcu mam jakieś sensowne kształty :-p

reklama
asia
co do psa to nie martw się , on przyjął taką funkcję obronną, pilnuje dziecka jak własnego , jak moja siostra była taka malutka to nasz pies też jej tak pilnował, komuś obcemu nie dał do wózka podejść jak spała w nim na podwórku, jeśli nie zachowuje się agresywnie w stosunku do dziecka jak i do innych to sie nie martw.

olka
kolczyk ładny , ale czy on jest ze stali chirurgicznej? bo za taką cenę to chyba nie, ja np jak mam nie srebrne kolczyki to zaraz mnie uszy bolą i nie mogę takich nosić.

agacjone
no ciotka widzę ,że sie w końcu pojawiłaś:-) malutki nie daje popalić? co tam więcej u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Do góry