reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

hej dupencje...

gotuje dzis na obiad pomidorowke i zastanawiam sie czy moge ja dac Wiktorii...sprobuje jej dac mam nadziejeze jej nic po niej nie wylezie...

bella twoj Fifi jest rowno miesiac mlodszy od mojej Wiki tez jest z 21 :-)

reklama
HEJ dziewczynki:)
w koncu zdołałam usiąść przy kompie:)
KOCHANE OPOWIEM WSZYSTKO TROSZKĘ PÓŹNIEJ A TERAZ CHCIAŁAM PROSIĆ O WASZE OPINIE CO DO LAKTATORÓW.... JAKI JEST DOBRY??PROSZĘ O WASZE PROPOZYCJE.....CZEKAM I DZIEKUJĘ...
Ja miałam chyba z pięć laktatorów zwykłe i elektryczne i płakałam jak ściągałam mleko, a ściagałam co 3 godz. bo Zuzka była w szpitalu 2m-ce i woziłam swoje mleczko. Po 2 dniach bólu pani z poradni laktacyjnej poleciła mi laktator ręczny Avent isis. Rewelacja! polecam szczerze Można go kupić nawet w Carrefour. Nowy Laktator AVENT PHILIPS ISIS wys.od 10 zl (663218110) - Aukcje internetowe Allegro

Marcy - ja polecam Ci laktator MyBaby taki: My Baby Laktator Ręczny Safety Care (655508055) - Aukcje internetowe Allegro
Mnie się bardzo podobał, byłam z niego zadowolona... Co do kolek to z tego co wiem możesz dawać małemu herbatki Plantex, nie pamiętam jak to jest z kroplami typu Espumisan. Możesz synka kąpać w ciepłej wodzie, masować brzuszek (dużo oliwki rozgrzej w dłoniach i rób małemu kółka dookoła pępka w stronę wskazówek zegara), i noś małego na rękach w pozycji poziomej brzuszkiem do dołu (buzia dziecka kierowana do podłogi i brudka oparta na twoim zgięciu łokciowym, dłoń z boku brzuszka, druga ręka między nóżkami i podtrzymuje brzuszek), możesz też kłaść Wojtusia na brzuszku - będzie sobie sam masować brzuszek. Aha, podczas masażu brzuszka na początku będzie jeszcze większy krzyk, ale za chwilkę przejdzie. Przerabiałam kolki z Nicolą i musiałam kożystać z wszystkiego... Buziaki dla Ciebie i synka!!!

marcy- ja miałam laktator firmy Lovi i tez moge go śmiało polecić.
Laktator *** LOVI *** Senso + BUTELKA 250ml__ NEW! (659759792) - Aukcje internetowe Allegro
co do kolek my z tym mielismy problem tydzien ale polecam kropelki Sab Simplex sa BARDZO DOBRE! ponoc mozna juz je dostac w polsce. my zamawialismy z niemiec. zaden espumisan nie pomagał.ale to zalezy od dziecka.
Wracaj do sił kochana i czekamy z niecierpliwoscia na fotki małego księcia:))

teraz ma jakieś cholerne kolki a nie ma nawet dwuch tyg i nie mozna mu nic na to dac:( Prozę o rady jak coś wiecie:)
zdjęcie wsadze niedługo, ale bede musiała mężusia poprosić bo nie wiem jak:):):)

trzymajcie się i czekam na liste laktatorów, bo niestety mój synuś jest niecierpliwym małym zarłoczkiem i musze odciągac mleczko bo jak nie łapie cyca to sie strasznie wkurza....:( a ja nie mam serca go tak męczyc:(.....

Marcy
Mi pielęgniarka już w szpitalu podawała Hani Esmutikon więc można go podawać od urodzenia po kropelce. To jest na rozluźnienie jelitek.

Co do ssania piersi to kup sobie kapturki, ja miałam z Aventu tylko takie większe (bo są węższe i takie większe) będzie mu lepiej ssać może, bo odciąganie spowoduje w końcu zanik pokarmu. Laktator nie jest jak dziecko i nie ssie tak dobrze.

Oki kochane ja szykuję się lulu, buziaczki.

Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj a dokładnie od wieczora w nie najlepszym humorze :-( Byłam dzisiaj u lekarza z Kewinkiem żeby sprawdzić co z jego asymetrią i niestety znów musimy zacząć rehabilitacje. Kewinek nie biega tak jak inne dzieci. Lewą ręką intensywnie rusza a prawą trzyma zgiętą sztywno w łokciu. Dodatkowo muszę mu zrobić masę badań pod względem krzywicy a potem badanie neurologiczne pod względem błędnika. Eh ryczeć mi się chce. Najbardzije mnie wkurza to że byłam już u 2 neurologów i obydwoje nie widzieli problemu a przecież ja cały czas mówiłam że to czy tamto mi się nie podoba a oni że wszystko w porządku. Teraz będzie nas czekać wizyty w Poznaniu. Są tam specjaliści w jakiejś klinice którzy na każdą najmniejszą nieprawidłowość zwracaja dużą uwagę. Dzisiaj też nie byłam u lekarza u mnie w Lesznie tylko rehabilitantka dała nam nr do babki z Kościana. Przeraża mnie też koszty jakie trzeba będzie wydać. Na rehabilitację będziemy musieli chodzić raz w tygodniu to koszt 40 zł dzisiejsza wizyty 70 i na pewno nie ostatnia. Badania gdzieś 70 zł potem neurlog w Poznaniu pewnie 100 zł albo i więcej. Do tego dochodzą dojazdy :no: tragednia.No nic wyżaliłam się i idę sobie. Pa
:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Ale w jednym się cieszę. Że ktoś w końcu powiedział że rzeczywiście jest nie tak a nie że znowu mam swoje widzimisie.

Ostatnia edycja:
Karolina - głowa do góry, będzie dobrze. Kewinek to silny chłopczyk, i poradzi sobie. Tylko nie rozumiem po o chcą robić badania pod względem Błędnika ? Z tego co wiem objawy zapalenia błędnika to między innymi: zawroty głowy, podrażnienie obwodowego narządu równowagi (piszesz że Kewinek Lewą ręką intensywnie rusza a prawą trzyma zgiętą sztywno w łokciu.), nudności, wymioty, światłowstręt (w ostrych stanach chyba), niedosłuch... może wystąpić też chyba oczopląs (ale to też już w jakimś poważnym uszkodzeniu błędnika). Nie wiem może ja mam takie odczucie, ale nic z tych objawów nie pasuje mi do Kewinka, on tylko inaczej biega. Nie traci równowagi, nie wymiotuje itd. No chyba że nie napisałaś o tym... Tak czy inaczej. Główka do góry. Będziemy trzymać kciuki za Kewinka. Informuj nas na bierząco (jak znajdziesz na to czas). Buziaczki

hej wszystkim:happy2::happy2::happy2:

u nas ok, tylko pogody brak...jak przywaliła burza w nocy to myslałam że mi okna wypadna..ale nawet dzieci się nie obudziły:-Di lało przeokrutnie...dziś szaro...:baffled:

Karolinka
poprzednia rehabilitacja pomogła to i ta pomoże..będzie dobrze, dzieciątko masz zdolne i silne wiec wspólnie dacie radę... Pozdrawiam!!!!

a taki filmik mi znajoma przesłała...ale się usmiałam..obejrzyjcie sobie obecne i przyszłe mamuśki:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=WxUulGkLu4I"]YouTube - 4 Laughing Babies[/ame]

Pozdrawiam wszystkie!!!!:happy2::happy2::happy2:

reklama
Olka1988
Czytałam też o błędniku. Kewinek bardzo często się wywraca nawet jak idzie sobie powoli czy postoi. W ciągu dnia nawet do 30 czy więcej razy. I musimy zrobić badanie czy to przyczyna błędnika czy asymetrii.

Do góry