reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Cześć dziewczyny. nie było mnie dzień lub dwa ale już w miarę nadrobiłam:tak: U nas chyba drugi ząbek idzie, bo Zuzka przechodzi samą siebie:tak: U mnie jeszcze małpy nie ma, postanowiłam sobie że jak do końca miesiąca nie będzie @ to wtedy teścik zrobie:tak:

**ewelka** piosenka orginalna:-D A po tym liście to boki zrywałam:-D
Olka1988 masz prawo się bać burzy, każdy ma prawo się czegoś bać, ja akurat się nie boje, choć respekt czuje, więc jak była burza to siedzieliśmy z mężem przy otwartym oknie i obserwowaliśmy burze. Ja np. bardzo boję się wypadków samochodowych, a konkretnie tego że może się to przydażyć komuś mi bliskiemu, boję się tego bo mój tata zginął 13 lat temu w wypadku.:zawstydzona/y: Sory że tak się rozżaliłam:-(
Andzia84 gratuluje kolejnego ząbala:tak:
xTosia jak się wycieczka z córeczką udała?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
olka
ja też się boję, ale na szczęście jest juz mąż w domu więc niech się dzieje co chce:-)
jak nikogo nie ma to mam stracha że hej! a jak jest ktoś to siedzimy w oknie i oglądamy pioruny hehe

ewelka
fajna ta piosenka:-) Twoje dziecko to anioł, że masz czas wyszukiwać na necie różne rzeczy:-) wynagradza mamie przeżycia z porodu;-)

martilla
no wiesz moje dziecie leży sobie koło mnie na łóżku i sie bawi zabawkami a matka siedzi przed kompem,mąż w pracy a ja sie nudze...ale jeszcze troche to takiego luzu nie będzie bo mała jak zacznie raczkowac to będe musiała ją wszedzie gonic po chacie :-D
i nie bedzie tyle czasu wolnego co teraz... a jak tam staranka??już zaczęte??jak chcesz na wiosne urodzic to właśnie zaczęła sie pora na staranka bo jak by nie patrzec to wiosna zaczyna sie w marcu :-p:-p:-p

ewelka
korzystaj póki możesz ze spokoju jaki oferuje Ci dzieciątko:-)
co do staranek to zaczynamy chyba w czerwcu, ponieważ biorę narazie takie witaminy których nie mogę brać będąc w ciąży i czekam aż mi się skończą. No i mam trochę cykora,że się nie uda tak odrazu.... ech:-)

Olka1988
To możemy się zamienić miejscem zamieszkania. Bo ja uwielbiam na nie patrzeć. Ale niestety moje miasto jest tak położone że dosłownie wszystkie burze gwałtowne przechodzą obok. Rozpraszają się albo na Wrocław albo na Poznań więc tylko z oddali mogłam wczoraj na nie patrzeć.

Martilla
Szanse masz 50/50 że się uda. Trzymam kciuki by poszło po Twojej myśli.

Ewelka
Tekst normalnie wymiata. I rzeczywiście korzystaj z luzu póki możesz
.

karolina
no mam nadzieję,że się ułoży tak jak chcemy:-) tzn ten czerwiec to tak na luzaka co ma być to będzie , ale najbardziej zależy mi żeby maksymalnie do września (łacznie z nim) zajść... ech juz się nie mogę doczekać:-) tylko tak sobie jeszcze po cichu kombinuję żeby spłodzić dziewczynkę hehe ale to już wyższa szkoła jazdy hehehe:-)

na dziewuszkę to też masz 50/50 % szans :-p. Kiedyś jakiś lekarz powiedział, że liczy się tylko to jaką spermę ma facet i czy to będzie przed owulką czy w czasie to nie ma różnicy. No ale ja Ci życzę tej córeczki.
Ja natomiast nie wiem dlaczego od pewnego czasu a dokładnie od czasu kiedy mojego brata urodziła córkę (2 miesiące temu) stwierdziłam że jeśli tam będę planować drugie dziecko to chcę znowu chłopca. No ale zobaczymy może jeszcze mi się odmieni.

a co aż taka nieznośna?:-) ja chyba dlatego chcę dziewczynkę, bo pilnuje juz drugiego chłopczyka i chcę odmiany hehehe nie wiem ile prawdy w tych sposobach na chłopca i na dziewczynkę (chodzi mi o owulkę) ,ale co mi szkodzi spróbować? a nóz widelec się uda;-) przynajmniej będę miala świadomość ,że próbowałam:-)

próbować zawsze można czemu nie. A mała raczej jest spokojna. Jak narazie noce przesypia ale nie wiem dlaczego tak mi się ubzdurało to że wolę drugiego chłopca. Pożyjemy zobaczymy.
No nic ja szykuję się do spania bo Kewinek pewnie zrobi mi pobudkę o 8 albo 9. a przedwczorajsza noc była dla mnie okropna. nie dość że nie mogłam zasnąć i ostatni raz kiedy zobaczyłam na zegarek była koło 2 to mały obudził się z płaczem o 3:30 i mi pojękiwał. ja go ładnie położyłam do spania pogłaskałam poszłam się chwilę położyć i znowu płacz. I tak w kółko aż do 6 :-( na szczęście Kewienk też był tym wymęczony i dał pospać potem do 9:40 no ale dzień już miałam śpiący.
Więc w takim razie idę nynać

reklama
nynać hehe jak fajnie brzmi:-) śpij dobrze ja też już uciekam i spokojnej nocki życzę

Do góry