reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

heya moje kochanki:p
agacjone uwierz mi że na pewno rozpoznasz, że to już! ja też się tego bałam ale od razu wiedziałąm, że bóle które dostałam coś zwiastują:)
ola córczka prześliczna!!! gratulacje raz jeszcze kochana:) Filip mi powiedział, że lubi młodsze:p heheh
jejku agacjone jeszcze nie tak dawno ja tak panikowałam. a tu już Filip 4 miechy skonczył:)
własnie z babcia na specer pojechał. ale krótki bo boimy się zeby chopry nie był....
karolcia. dziś odsyłam ci ciuszki. DZIEKUJE RAZ JESZCZE ZA GEST:) Filipek również dziekuje:) bardzo się nam przydały. jednocześnie dołączam skromne "coś" dla Kewinka:) mam nadzieje , że się przyda w niedługim czasie:) jeszcze raz DZIEKUJE:)
A co u mnie? dziś moj mąz wzioł wolne wiec poszłam do fryzjera. możnaa powiedzieć że zamalowałam balejaż i teraz mam ciemny brąz włosy:) grzyweczki i loki czyli tak jak dawno dawno temu:p
moj jeszcze mnie nie widział bo pojechał do mechanika. ale mam nadzieje ze źle nie jest.
hmm co jeszcze? wczoraj z moim obaliliśmy szampana we dwóch:p hehhe takie małe święto bo jak posadziliśmy filipa to sam siedział:) hehhehe nie chwiał się ani nic. wiec kolejny powód do świetowania:p poźniej kocyk przed kominkiem i .... eh za dużo byście chciały wiedzieć.
w ogóle to witam nową mamuśkę:))) jak pociecha? jejku taka malutka:pjeszcze:p hihihi
ewelka a ty jak tam? jak mała księzniczka?
anekha twoja mała to nawet z ospą ślicznie wygląda:)
Andzia a jak Izka??? bo nie dałam rady nadrobić wszystkich zaległości w czytaniu forum:)
zaraz napisze bo śmieciarka przyjechała:p

reklama
agacjone jak wody odejda to od razu tez nie panikuj. chyba ze by były zielone to do lekarza. przewaznie bóle się zaczynają. w sumie to nie wiem na 100% bo mi wody odeszły w szpitalu:p
co do czkawki to moj mały do teraz ma... zawsze jak się chichra to dostaje czkawkę.... albo jak krzyczy żeby go na ręce zabrać...

ok laseczki uciekam bo jade autobusem do męża do pracy...moze sie nie zacznie w autobusie;-):-D:-D a potwem jedziemy do tesciow na troche......pozdrawiam i do nastepnego:-)
a my dzis mamy pięciomiesięczna rocznice malzenstwa....:-) ale z szampanka nici..:wściekła/y:

agacjone - mnie się wody powolutku sączyły. Jak zaczęły mi odchodzić to pomyślałam że popuściłam siku. Pomyślałam że dzidzia mi jakoś na pęcherz ucisnęła i sie posikałam troszeczkę. Było tego bardzo mało. Przebrałam sie i znowu to samo. Działo sie tak cały czas więc postanowiliśmy pojechać do szpitala. Tam okazało się że mam rozwarcie na 3 palce i sączą mi się wody płodowe. Kazali mi już zostać, ale powiedzieli że możliwe że jeszcze nie urodzę. No ale może też być tak że wody odejdą Ci całe od razu. Tak czy siak nie bój się, bez problemu rozpoznasz że to wody :-) Co do ilości to chyba jest ich dosyć dużo, bo mi odchodziły aż do rana. cały czas się sączyły.

A do tych już rozpakowanych mam pytanko: co zrobić jak mała ma "biegunkę"? Robi kupe o konsystencji prawie wody. Robi w tych ilościach jakich ma robić, ale bardziej wodniste niż dotychczas. Dziś zrobiła dwie takie wodniste. Dodam że karmię ją piersią i dwa razy musiałam ją dokarmić mlekiem Bebiko 1, bo ja miałam już totalne zero pokarmu a mała była głodna. Ale wypiła tylko po 40 ml.

olka moze coś zjadałas nowego? i to spowodowało e mała "biegunke" dostała. możliwe ze też od mleka sztucznego. niekiedy tak dziueci reaguja na nowy pokarm.

Agacjone mi wody odeszły w szpitalu,jak leżałam na patologii ciąży.Pamiętam,że znów dostałam kolkę nerkową i kręciłam sięz boku na bok.leżałam sobie na lewym boku i pomyślałam,że jak położę się na prawy i mi nie przejdzie, to pójde niech mi dadzą coś rozkurczowego...No i jak się przekręcałam,to nagle pach i chlupnęło ze mnie :-)Było tego na prawdę sporo ;-) łóżko mokre hehehe :-)
Skurczy od razu nei dostałam.Wody odeszły mi o 00:25 a skurcze dostałam o 1:00 ale były wynikiem podłączenia mi pompy infuzyjnej z oxy.Dostałam je natychmiast po podłączeniu oxy.
Pamiętam jeszcze że jak leżałam na łóżku porodowym,to położna wkładała mi palec i naciskała i te wody jeszcze chlupały.:-D

olka
a może małej nie chciało się jesć tylko pić..dopajasz?
narazie póki nie "musisz" i chcesz dłużej pokarmić cycem to nie dawaj sztucznego..wiem..wiem..mądra jestem...hahaha ...sama zaczęłam mała dokarmiac po 3 tyg:-D musisz bardzo duzo pić..najlepiej wypić herbatkę dla karmiących albo zioła mlekopędne na 20 min przed karmieniem...a w nocy wodę sobie postaw przy łóżku i jak karmisz to pij...malutka teraz jeszcze duzo nei potrzebuje bo ma zapasy z brzusia...a pewnie ma silny odruch ssania...choć kazde dziecko inne i mogę sie mylić....
tak jak dizewczyny pisza..może to być reakcja na nowe mleko...
nie wiem jak jest ze smectą...od kiedy mozna podawać ...jak jest naprawdę jużsama woda i bardzo często robi kupkę to najlepiej skonsultować z lekarzem bo to jeszcze maleństwo.

a tu nowe focie mojej córci:
http://picasaweb.google.pl/szklista/8MyMiesiac#

A tak zmienijąc temat...zagłosujcie na Nitkę:
http://www.poradnikmamy.pl/component...etail/id,9367/
i
http://www.poradnikmamy.pl/component...etail/id,9366/
Z góry dzieki!!!!

Nie moge cos dodać w sygnaturkę linków...coś nie działa....

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!
Ja tylko na chwilkę. Wróciłam niedawno z pogrzebu. Zmarła męża babcia. Ale nie będę wam tu smucić.
Ilonka Dziękujemy za zwrot ubranek i za prezencik dla Kewinka jaki by on nie był.
Agacjone Ja tak jak Olka mi się sączyły wody i zmieniałam podpaski co 10 min bo szybko się napełniały. Ale za nim pojechałam do szpitala to minęły 2 godziny. Wtedy skurcze były bardzo bardzo delikatne ale regularne. Nasilać zaczęły się koło 2:30 a o 4:05 Kewinek już był z nami
Olka Córeczka śliczna

A Kewinek jeszcze nie śpi tylko ogląda bajkę ale jest już na wykończeniu więc lada moment go położę spać. Z dnia na dzień chodzi coraz więcej. Praktycznie po domu to non stop zasuwa na nóżkach ale jednak jeszcze preferuje raczkowanie. Więc jakby nie potrafił raczkować to pewnie by już normalnie chodził.
To ja zmykam i pozdrawiam wszystkie mamuśki i nie mamuśki i Wasze maluszki

Do góry