reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

TOSKA to ja do ciebie na zupe sie wpraszam bo uwielbiam chinszczyzne

a co do 1 dziecka to absolutnie niebyla mala planowana bo chodzilam do ostatniej klasy liceum wiec gdzie mi tamw w glowie dzieci byly hihihi ale dzidzius mi sie marzyl bo bylam po 1 poronieniu ale planowana niebyla absolutnie:no:

Hej wam dzis sciaglam spirale stranka czas rozpoczac
hej a moglabys cos wiecej napisac o spiralce??bo kiedys sie zastanawialam ale odrzucala mnie mysl posiadania w macicy zelastwa druta ktory by mi ja ranil od srodka moze troche zacofane mam o tym podejscie dlatego prosze napisz cos o spiralce jak jest i jakie odczucia i ile kosztuje i czy zakladanie boli a facet sie o nia nieporani???moze glupie pytania sory ale ciekawa jestem:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Oliwka nmierzę temperaturę od kilku cykli, to stara metoda, ale przynajmniej wiem kiedy przyjedzie @

ja też polecam mierzenie temp. :tak: choćby przez 1 cykl :tak: bo u mnie po analizie temp wyszło, że po takich sarankach jak teraz to za chiny ruskie bym nie zafasolkowała :szok: my fasolkowanie konczyliśmy przed owu :-D masakra :-D

Witam nowe forumowiczki, gratuluje zaciażonym i tulam te, ktorym sie nie udalo
ja wczoraj bylam na monitoringu, pecherzyk 17 mm wiec lada dzien ma peknac.... tak wiec duzo staran przede mna.... i stwiedzilam ze juz nie ide na zaden monitoring to to zbyt stresujace i lekarz tez mowi, zeby sobie darowac, ze on nie jest Bogiem i nie lubi mowic, kiedy mozna dzialac, natura ma dzialac sama i jestem rowniez tego zdania wiec wszystko u mnie w tym cyklu na luzie, umysl uwolniony i psychika tez w lepszej kondycji.... wiec jak nie teraz to potem... kiedys sie uda....:-)

oj, to działajcie :tak: i będziemy na winiki czekać :-)

mam go juz gdzies jeszcze przyleci jak go przyszpili ciekawe czy wtedy bedzie sie zastanawial czy chce bejbika czy nie bo znajac samcow to napewno nie:-D ale ja sobie odpuszczam co ma byc to bedzie ale jedno wiem tabletewk juz napewno niewezme wczoraj wieczorem jak mialam 1 dzien okresu po odstawieniu tabsow to niewiedzialam co sie ze mna dzieje az sie wystrachalam bylo mi slabo mdlilo mnie i krecilo mi sie w glowie i wszystko mnie bolalo i strasznie zmeczona bylam i jakby pijana niewiem czy to po ostawieniu czy od tych nerwow wczoraJSZYCH:confused:

:wściekła/y: nie dobry ten twój mąż :no:

ale numer odwaliłam przed chwilą :-D:-D
zupki się mi zachciało więc wstawiam wode mięcho buch do gara no i nie ma świeżej włoszczyzny - kurde ale jest mrozona, wywar buzuje w garnku wiec ja do zamrazalnika łapke po worek , warzywka do gara, worek do smieci zadowolona do kompa siadam a tutaj moj stary wolA - NO KOCHANA A CO TO ZA ZUPKA BĘDZIE - A JA NA TO POMIDOROWA KOCHANIE - A TO CHYBA CHIŃSKA POMIDORÓWKA BO GRZYBKI MOON I BAMBUS W GARNKU PŁYWA:sorry2::sorry2: heheh o czym ja myśle kurde

:-D wesoło :-D:-D:-D

Przyłączam się też do opini większości, że łatwo jest powiedzieć: nie myśl o tym tyle, wyluzuj... słyszę to od moich kooleżanek:wściekła/y: Jakoś nie umiem...

Przekroczyłam 30-tkę i chciałabym już teraz...:-(mam do siebie żal, ze tyle czekaliśmy z decyzją, odkładaliśmy i myśleliśmy, ze jak zechcemy to złoty strzał, a tu życie płata figle...

ja teraz w marcu 29 i tez bym juz chciala a tez zaluje ze nie myslelismy wczesniej bo mieszkanie bo zmiana pracy bo po slubie itd....

BETUSIA no właśnie nie wiem ...kurcze wcześniej nie zwracałam na to uwagi a tez pluje sobie w nos.Tylko trochę dało mi do myślenia to że podbrzusze dało mi znać o sonie kilka dni po owulacji a nigdy tak nie miałam ,bolało jak pojawiała się @ a w tym cyklu było inaczej ,a i te moje sutki przekrwione i wokół powiększona aureola i powiększone gruczoły..może to jest to ale wole nie robić sobie nadziei.

ja teraz tez mam powiększone sutki i mega piersi i gruczoły sutkowe duze jak nigdy i piersi bolą, niestety sluzu przed @ raczej nie mailam raczej byly suchoty na 2 dni przed a teraz przez ta infekcje to nic nie wiem

i wstyd się przyznać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ale od ponad 2 tygodni nie mam checi na papierosa i na kawę- jakoś tak dziwnie wg mnie bo wiele razy próbowalam rzucic ale mi sie nie udawało.... :)wściekła/y: że nie rzucilam wczesniej :wściekła/y:) i powiem ze jak inne objawy przed @ moge zrozumiec że nie musza oznaczac ciązy tak ta niechęć do palenia mnie zastanawia- w ogole o papierosach nie mysle, kawusię rano tez piłam codziennie a od ponad dwóch tygodni nie pilam rok temu to pilam wode jak rzucilam i co mi sie zachcialo papierosa to woda- mam nadzieje ze juz nie wróce do palenia ( teraz jakby mnie ktoś poczęstował to bym się zasmiala - mówie Wam nie wiem o co chodzi....)

niech ta @ już przylezie bo moje piersi eksploduja hehehe;-):-)

tak musiałam się wygadać...:tak:

może z nerwów ja nigdy tak nie miałam po tabsach:confused:

ale numer odwaliłam przed chwilą :-D:-D
zupki się mi zachciało więc wstawiam wode mięcho buch do gara no i nie ma świeżej włoszczyzny - kurde ale jest mrozona, wywar buzuje w garnku wiec ja do zamrazalnika łapke po worek , warzywka do gara, worek do smieci zadowolona do kompa siadam a tutaj moj stary wolA - NO KOCHANA A CO TO ZA ZUPKA BĘDZIE - A JA NA TO POMIDOROWA KOCHANIE - A TO CHYBA CHIŃSKA POMIDORÓWKA BO GRZYBKI MOON I BAMBUS W GARNKU PŁYWA:sorry2::sorry2: heheh o czym ja myśle kurde

no to niezle jak człowiek rozkojarzony to robi takie rzeczy :-), ja pamietam jak jeszcze mieszkalam z rodzicami to moja mam potrafila klucze do lodówki schować- wesoło było wtedy :tak:

BETUSIA no właśnie nie wiem ...kurcze wcześniej nie zwracałam na to uwagi a tez pluje sobie w nos.Tylko trochę dało mi do myślenia to że podbrzusze dało mi znać o sonie kilka dni po owulacji a nigdy tak nie miałam ,bolało jak pojawiała się @ a w tym cyklu było inaczej ,a i te moje sutki przekrwione i wokół powiększona aureola i powiększone gruczoły..może to jest to ale wole nie robić sobie nadziei.

ja teraz tez mam powiększone sutki i mega piersi i gruczoły sutkowe duze jak nigdy i piersi bolą, niestety sluzu przed @ raczej nie mailam raczej byly suchoty na 2 dni przed a teraz przez ta infekcje to nic nie wiem

i wstyd się przyznać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ale od ponad 2 tygodni nie mam checi na papierosa i na kawę- jakoś tak dziwnie wg mnie bo wiele razy próbowalam rzucic ale mi sie nie udawało.... :)wściekła/y: że nie rzucilam wczesniej :wściekła/y:) i powiem ze jak inne objawy przed @ moge zrozumiec że nie musza oznaczac ciązy tak ta niechęć do palenia mnie zastanawia- w ogole o papierosach nie mysle, kawusię rano tez piłam codziennie a od ponad dwóch tygodni nie pilam rok temu to pilam wode jak rzucilam i co mi sie zachcialo papierosa to woda- mam nadzieje ze juz nie wróce do palenia ( teraz jakby mnie ktoś poczęstował to bym się zasmiala - mówie Wam nie wiem o co chodzi....)

niech ta @ już przylezie bo moje piersi eksploduja hehehe;-):-)

tak musiałam się wygadać...:tak:
a testa gaduła robiła ???:-D:-D

Hej wam dzis sciaglam spirale stranka czas rozpoczac

no to trzymam kciuki!!!!:-)

a testa gaduła robiła ???:-D:-D

zrobilam ale musze powtórzyc w weekend - wyszedł cień kreski ( bo jesli tak to bylby dopiero 4 tydzien wiec bardzo wczesnie) a poza tym nie wiem czy to nie przez ta infekcję i globulki ktore biorę no ale nic nie nakrecam się, bo to róznie bywa- po zatym mam nieregularne cykle... byle do weekendu:tak:

zrobilam ale musze powtórzyc w weekend - wyszedł cień kreski ( bo jesli tak to bylby dopiero 4 tydzien wiec bardzo wczesnie) a poza tym nie wiem czy to nie przez ta infekcję i globulki ktore biorę no ale nic nie nakrecam się, bo to róznie bywa- po zatym mam nieregularne cykle... byle do weekendu:tak:

to czekamy na info kochana bo może będziemy gratulować i opijać :tak::tak::tak:

Żabka pytanie kieruje do Ciebie jak i do innych Dziewcionek.
Jeśli uwazacie że jest nie na miejscu to powiedzcie ale czy ...u Was pierwszy Dzidzioch był planowany???

ja jeszcze nie mam

na razie tylko psie dziecko- labrador ( sorrki bo może innym wyda się to dziwne ale to moje takie zwierzece dziecko;-), ktore jest najkochańszym psem na swiecie, a pomogl mi juz wiele razy w ciezkich chwilach - to taki moj psi psycholog:-))

reklama
ja jeszcze nie mam

na razie tylko psie dziecko- labrador ( sorrki bo może innym wyda się to dziwne ale to moje takie zwierzece dziecko;-), ktore jest najkochańszym psem na swiecie, a pomogl mi juz wiele razy w ciezkich chwilach - to taki moj psi psycholog:-))

doskonale cię rozumiem ja mam dwie takie miłości psa Leona i kota Franciszka :-D:-D

Do góry