reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

TOSKA to ja do ciebie na zupe sie wpraszam bo uwielbiam chinszczyzne

a co do 1 dziecka to absolutnie niebyla mala planowana bo chodzilam do ostatniej klasy liceum wiec gdzie mi tamw w glowie dzieci byly hihihi ale dzidzius mi sie marzyl bo bylam po 1 poronieniu ale planowana niebyla absolutnie:no:

Hej wam dzis sciaglam spirale stranka czas rozpoczac
hej a moglabys cos wiecej napisac o spiralce??bo kiedys sie zastanawialam ale odrzucala mnie mysl posiadania w macicy zelastwa druta ktory by mi ja ranil od srodka moze troche zacofane mam o tym podejscie dlatego prosze napisz cos o spiralce jak jest i jakie odczucia i ile kosztuje i czy zakladanie boli a facet sie o nia nieporani???moze glupie pytania sory ale ciekawa jestem:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Oliwka nmierzę temperaturę od kilku cykli, to stara metoda, ale przynajmniej wiem kiedy przyjedzie @

ja też polecam mierzenie temp. :tak: choćby przez 1 cykl :tak: bo u mnie po analizie temp wyszło, że po takich sarankach jak teraz to za chiny ruskie bym nie zafasolkowała :szok: my fasolkowanie konczyliśmy przed owu :-D masakra :-D

Witam nowe forumowiczki, gratuluje zaciażonym i tulam te, ktorym sie nie udalo
ja wczoraj bylam na monitoringu, pecherzyk 17 mm wiec lada dzien ma peknac.... tak wiec duzo staran przede mna.... i stwiedzilam ze juz nie ide na zaden monitoring to to zbyt stresujace i lekarz tez mowi, zeby sobie darowac, ze on nie jest Bogiem i nie lubi mowic, kiedy mozna dzialac, natura ma dzialac sama i jestem rowniez tego zdania wiec wszystko u mnie w tym cyklu na luzie, umysl uwolniony i psychika tez w lepszej kondycji.... wiec jak nie teraz to potem... kiedys sie uda....:-)

oj, to działajcie :tak: i będziemy na winiki czekać :-)

mam go juz gdzies jeszcze przyleci jak go przyszpili ciekawe czy wtedy bedzie sie zastanawial czy chce bejbika czy nie bo znajac samcow to napewno nie:-D ale ja sobie odpuszczam co ma byc to bedzie ale jedno wiem tabletewk juz napewno niewezme wczoraj wieczorem jak mialam 1 dzien okresu po odstawieniu tabsow to niewiedzialam co sie ze mna dzieje az sie wystrachalam bylo mi slabo mdlilo mnie i krecilo mi sie w glowie i wszystko mnie bolalo i strasznie zmeczona bylam i jakby pijana niewiem czy to po ostawieniu czy od tych nerwow wczoraJSZYCH:confused:

:wściekła/y: nie dobry ten twój mąż :no:

ale numer odwaliłam przed chwilą :-D:-D
zupki się mi zachciało więc wstawiam wode mięcho buch do gara no i nie ma świeżej włoszczyzny - kurde ale jest mrozona, wywar buzuje w garnku wiec ja do zamrazalnika łapke po worek , warzywka do gara, worek do smieci zadowolona do kompa siadam a tutaj moj stary wolA - NO KOCHANA A CO TO ZA ZUPKA BĘDZIE - A JA NA TO POMIDOROWA KOCHANIE - A TO CHYBA CHIŃSKA POMIDORÓWKA BO GRZYBKI MOON I BAMBUS W GARNKU PŁYWA:sorry2::sorry2: heheh o czym ja myśle kurde

:-D wesoło :-D:-D:-D

Przyłączam się też do opini większości, że łatwo jest powiedzieć: nie myśl o tym tyle, wyluzuj... słyszę to od moich kooleżanek:wściekła/y: Jakoś nie umiem...

Przekroczyłam 30-tkę i chciałabym już teraz...:-(mam do siebie żal, ze tyle czekaliśmy z decyzją, odkładaliśmy i myśleliśmy, ze jak zechcemy to złoty strzał, a tu życie płata figle...

ja teraz w marcu 29 i tez bym juz chciala a tez zaluje ze nie myslelismy wczesniej bo mieszkanie bo zmiana pracy bo po slubie itd....

BETUSIA no właśnie nie wiem ...kurcze wcześniej nie zwracałam na to uwagi a tez pluje sobie w nos.Tylko trochę dało mi do myślenia to że podbrzusze dało mi znać o sonie kilka dni po owulacji a nigdy tak nie miałam ,bolało jak pojawiała się @ a w tym cyklu było inaczej ,a i te moje sutki przekrwione i wokół powiększona aureola i powiększone gruczoły..może to jest to ale wole nie robić sobie nadziei.

ja teraz tez mam powiększone sutki i mega piersi i gruczoły sutkowe duze jak nigdy i piersi bolą, niestety sluzu przed @ raczej nie mailam raczej byly suchoty na 2 dni przed a teraz przez ta infekcje to nic nie wiem

i wstyd się przyznać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ale od ponad 2 tygodni nie mam checi na papierosa i na kawę- jakoś tak dziwnie wg mnie bo wiele razy próbowalam rzucic ale mi sie nie udawało.... :)wściekła/y: że nie rzucilam wczesniej :wściekła/y:) i powiem ze jak inne objawy przed @ moge zrozumiec że nie musza oznaczac ciązy tak ta niechęć do palenia mnie zastanawia- w ogole o papierosach nie mysle, kawusię rano tez piłam codziennie a od ponad dwóch tygodni nie pilam rok temu to pilam wode jak rzucilam i co mi sie zachcialo papierosa to woda- mam nadzieje ze juz nie wróce do palenia ( teraz jakby mnie ktoś poczęstował to bym się zasmiala - mówie Wam nie wiem o co chodzi....)

niech ta @ już przylezie bo moje piersi eksploduja hehehe;-):-)

tak musiałam się wygadać...:tak:

może z nerwów ja nigdy tak nie miałam po tabsach:confused:

ale numer odwaliłam przed chwilą :-D:-D
zupki się mi zachciało więc wstawiam wode mięcho buch do gara no i nie ma świeżej włoszczyzny - kurde ale jest mrozona, wywar buzuje w garnku wiec ja do zamrazalnika łapke po worek , warzywka do gara, worek do smieci zadowolona do kompa siadam a tutaj moj stary wolA - NO KOCHANA A CO TO ZA ZUPKA BĘDZIE - A JA NA TO POMIDOROWA KOCHANIE - A TO CHYBA CHIŃSKA POMIDORÓWKA BO GRZYBKI MOON I BAMBUS W GARNKU PŁYWA:sorry2::sorry2: heheh o czym ja myśle kurde

no to niezle jak człowiek rozkojarzony to robi takie rzeczy :-), ja pamietam jak jeszcze mieszkalam z rodzicami to moja mam potrafila klucze do lodówki schować- wesoło było wtedy :tak:

BETUSIA no właśnie nie wiem ...kurcze wcześniej nie zwracałam na to uwagi a tez pluje sobie w nos.Tylko trochę dało mi do myślenia to że podbrzusze dało mi znać o sonie kilka dni po owulacji a nigdy tak nie miałam ,bolało jak pojawiała się @ a w tym cyklu było inaczej ,a i te moje sutki przekrwione i wokół powiększona aureola i powiększone gruczoły..może to jest to ale wole nie robić sobie nadziei.

ja teraz tez mam powiększone sutki i mega piersi i gruczoły sutkowe duze jak nigdy i piersi bolą, niestety sluzu przed @ raczej nie mailam raczej byly suchoty na 2 dni przed a teraz przez ta infekcje to nic nie wiem

i wstyd się przyznać:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ale od ponad 2 tygodni nie mam checi na papierosa i na kawę- jakoś tak dziwnie wg mnie bo wiele razy próbowalam rzucic ale mi sie nie udawało.... :)wściekła/y: że nie rzucilam wczesniej :wściekła/y:) i powiem ze jak inne objawy przed @ moge zrozumiec że nie musza oznaczac ciązy tak ta niechęć do palenia mnie zastanawia- w ogole o papierosach nie mysle, kawusię rano tez piłam codziennie a od ponad dwóch tygodni nie pilam rok temu to pilam wode jak rzucilam i co mi sie zachcialo papierosa to woda- mam nadzieje ze juz nie wróce do palenia ( teraz jakby mnie ktoś poczęstował to bym się zasmiala - mówie Wam nie wiem o co chodzi....)

niech ta @ już przylezie bo moje piersi eksploduja hehehe;-):-)

tak musiałam się wygadać...:tak:
a testa gaduła robiła ???:-D:-D

Hej wam dzis sciaglam spirale stranka czas rozpoczac

no to trzymam kciuki!!!!:-)

a testa gaduła robiła ???:-D:-D

zrobilam ale musze powtórzyc w weekend - wyszedł cień kreski ( bo jesli tak to bylby dopiero 4 tydzien wiec bardzo wczesnie) a poza tym nie wiem czy to nie przez ta infekcję i globulki ktore biorę no ale nic nie nakrecam się, bo to róznie bywa- po zatym mam nieregularne cykle... byle do weekendu:tak:

zrobilam ale musze powtórzyc w weekend - wyszedł cień kreski ( bo jesli tak to bylby dopiero 4 tydzien wiec bardzo wczesnie) a poza tym nie wiem czy to nie przez ta infekcję i globulki ktore biorę no ale nic nie nakrecam się, bo to róznie bywa- po zatym mam nieregularne cykle... byle do weekendu:tak:

to czekamy na info kochana bo może będziemy gratulować i opijać :tak::tak::tak:

Żabka pytanie kieruje do Ciebie jak i do innych Dziewcionek.
Jeśli uwazacie że jest nie na miejscu to powiedzcie ale czy ...u Was pierwszy Dzidzioch był planowany???

ja jeszcze nie mam

na razie tylko psie dziecko- labrador ( sorrki bo może innym wyda się to dziwne ale to moje takie zwierzece dziecko;-), ktore jest najkochańszym psem na swiecie, a pomogl mi juz wiele razy w ciezkich chwilach - to taki moj psi psycholog:-))

reklama
ja jeszcze nie mam

na razie tylko psie dziecko- labrador ( sorrki bo może innym wyda się to dziwne ale to moje takie zwierzece dziecko;-), ktore jest najkochańszym psem na swiecie, a pomogl mi juz wiele razy w ciezkich chwilach - to taki moj psi psycholog:-))

doskonale cię rozumiem ja mam dwie takie miłości psa Leona i kota Franciszka :-D:-D

Do góry