reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Jejku, jejku Milusia ale wieści!
Mam nadzieję, że te wieści i ta atmosfera wszystkim nam się udzieli.
Czekam z niecierpliwością na dobre wieści. :-D

reklama
No gdzie ta Milusia z wynikami?!

Ja juz sie oswoilam z mysla o srodowym badaniu. Ba - nie moge sie doczekac ;-) Naczetalam sie w necie, ze spora czesc kobiet po hsg bardzo szybko zaciazyla! Wiec w teraz sie ciesze, ze gin od razu mnie na to wyslal, bo moze u nas tez tam tkwi problem i zobacze upragnionego plusika.
Tylko zeby za bardzo nie bolalao...

To ja już nic nie rozumię :-( Gin mi powiedział, że to wygląda na II fazę cyklu, a potem, że mam 5 pęcherzyków w czym jeden 6mm (0,53 było na monitorze)... :eek: Powiedział, że wszystko ładnie i czyściutko :eek:
Z drugiej wypowiedzi wynika, że jestem przed owulacją :confused2: zresztą jeszcze skoku nie miałam...

Witam się w niedzielny dzień :-)

mozliwe, ze jestes juz po owu i resza pecherzykow sie wchłania. Nie wiem w którym jestes cniu cyklu, ale jeszeli koło 18 to ja bym chyba juz nie liczyła na owulkę bo pecherzyki zbyt małe a jakiej masz długosci cykle??

A ja jestem zła. Wściekła. Poirytowana. Chce mi się ryczeć i zaraz zrobię awanturę.
I wściekło mi się libido, wiec pewnie progesteron nie bardzo działa...
I przez to jestem jeszcze "źlejsza" ;-)
Zastanawiam się nad Betą HCG w przyszłym tygodniu. Wiem, że wcześnie, ale...
Jak wyłączyć myślenie o brzuszku?:eek:

Wyluzować! takie podejscie szkodzi zafasoklowaniu:tak:

Witajcie kobietki!!
Właśnie zabieram się za drugą kaweczkę... Niestety miałam taki nawał zajęć, że nie bardzo mi idzie z tempką więc kolejny raz zdaję się na łaskę i niełaskę natury. Ale zmieniliśmy nieco z mężem tryb życia, on zaakceptował moje pragnienie zajścia w ciążę więc staramy się pełną parą :tak::-)

Jestem krótko przed owulką, śluzu jeszcze nie ma, ale przyznam wam, że libido mam tak rozbujane, że wczoraj ledwo wytrzymałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: aż mąż był zaskoczony przytualnkami ;-);-):-p
Oby były owocne! Wam oczywiście też tego życzę:-D

trzymam kciuki :tak:
Trzeba coś tu uaktualnić widzę... :happy:

Starające się o fasolkę:

Biedroneczka 29-30 listopada test
milusia83 @ się opóźnia
Cameo 8 grudnia test
chiara1 9 grudnia test
Pajka 10 grudnia test
Scully 13 grudnia test
martulka 17 grudnia test
agutkaZG 18 grudnia test
maćku 21 grudnia test
Kinga85 25 grudnia test
&Ewcia 26 grudnia test
kiciaq87
LauraOna
Hope 33

Nie wiem dokładnie kiedy wy testujecie kobietki
Jak coś to możecie edytować i zapisać się tak jak powinno być! :tak:;-)

Oj ja to pewnie zatestuje gdzies za 5 dni bo te dziwne objawy mnie martwią

DZiewczynki, ale mnie pocieszacie:D obawiam się, że będzie inaczej, a zrobiłam je tylko dlatego, bo czuję się jakbym miała grypę, zawsze przed @ chciałam zeżreć wszystkich dookoła, a teraz siedzę i śpię, z resztą zobaczymy co się wydarzy, poczekam do jutra, jutro z rana biegnę na betę:) poinformuję was co i jak, boję się rozczarowania dlatego nie cieszę się jeszcze:)
buziaki

Gratuluje - Kochana ani jeden hormon ie powoduje + tylko ciąża :tak: no i beta:-p

No i ja czekam na dobre Milusiowe newsy!
Zawsze miło kiedy komuś się uda :-)

Melduje, ze mnie wczoraj bardzo mocno bolało podbrzusze, ale nie miesiączkowo. To było coś jakby mnie grubym kijem od szczotki, tą zaokrągloną stroną łupnął tuż nad spojeniem łonowym po prawej stronie. I dziś dalej mnie boli, ciągnie ale już nie tak.
Dwa miesiące temu gin znalazł u mnie 3cm mięśniak i boję się, że to może on się w ten sposób odezwał :-( A dla towarzystwa z rzadka lewy jajnik mówi "hej, ja tu jestem"...
Ból był na tyle silny, że umówiłam wizytę u gina na czwartek.
Oprócz tego mam superowe, pełne cycki :-D (ale z rzadka w drugiej połowie cyklu takie mi sie robią, więc to nie znaczy nic...)

Mam dziś okropny dzień :wściekła/y:, a to dopiero początek cyklu-jeszcze przed owulką. Czekam na wyniki badań FSH LH i Estradiolu-aż 10 dni-czy to normalne?Wszystko mnie irytuje, jak to możliwe?
Muszę się wyluzować bo to nie służy zafasolkowaniu :tak:

poszłam po jeszcze jeden test bo zgłupieję i znowu dwie kreski, być może jestem:D Jezu ale bym się cieszyła:D:D:D:D:D:D:D gorzej jak to jakieś zaburzenie hormonalne Jutro krew do badania i powiem wam co i jak :*:*:*:*:*
Scullu kochana mam nadzieję, że to, co piszesz okaże się prawdą:)
ściskam

:-):-):-) trzymam mocno kciuki :-):-):-)

mozliwe, ze jestes juz po owu i resza pecherzykow sie wchłania. Nie wiem w którym jestes cniu cyklu, ale jeszeli koło 18 to ja bym chyba juz nie liczyła na owulkę bo pecherzyki zbyt małe a jakiej masz długosci cykle??

Ostatni najdłuższy był 44 dni (i tak teraz obstawiam), a dziś jest 23 dc więc połowa. W sumie przy wyliczaniu dni płodnych to mi w kalkulatorach wyszło, że mam do 27 dc (niby jeszcze 4 dni)... :confused: A może kliknij na mój link do wykresu. Ja to tak dopiero 1 m-ce mierzę temp więc się nie znam...
Jutro będę coś więcej wiedzieć o hormonach, bo będą wyniki krwi :tak:

Ostatnia edycja:
Mam dziś okropny dzień :wściekła/y:, a to dopiero początek cyklu-jeszcze przed owulką. Czekam na wyniki badań FSH LH i Estradiolu-aż 10 dni-czy to normalne?Wszystko mnie irytuje, jak to możliwe?
Muszę się wyluzować bo to nie służy zafasolkowaniu :tak:

dziś już trochę późno, ale jutro na dobry nastruj proponuję domowe SPA :tak: taki mały-duży relaks :-)

maćku a Ty sie wybierasz na HSG??? :shocked2: ojej to powodzenia bo to niby krótka chwila pare minut ale boli....
Życzę Ci drożnych jajowodzików! :cool2:;-)

reklama
Co myślicie na temat częstości przytulania ;-)? Lepiej raz dziennie, czy co drugi dzień? :sorry:
Scully-tak właśnie zrobię, bo przede mną kilka bardzo ważnych dni...

Ostatnia edycja:
Do góry