reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

:-):-):-) GRATULACJE!!! :-) Ja to bym odrazu się umawiała na wizytę. I do tego na całą ciążę bym sobie zwolnienie wzieła. Pracuję przy kompie 8 h, a czytałam, że przez dobę lekarze zalecają tylko do 4 h. Więc jak bym się słuchała, szczególnie, że mój szef to "wafel" i pali papierosy w pracy (nie cierpię tego -jestem taki biedny bierny palacz) :no:
to w polsce tak sie da?wziac zwolnienie na caly okres ciazy?tu nie do pomyslenia.dziewczyny no co wy?wiem ze trzeba uwazac na siebie w ciazy ale to tez nie choroba.
macku-gdyby tak na to patrzec to kazdy zawod wydawalby sie niebezpieczny.Rownie dobrze w sklepie na schodach,gdziekolwiek ,ktos moze cie popchnac...
natomiast co do palenia to tu zabronione w miejscu pracy

reklama
A tak poza tym....
Wpadlam dzisiaj na iscie szatanski pomysl... Kobieta, ktora chce miec dzidzie powinna zrobic sobie badania np. morfologie, HIV i inne choroby. (zrobilyscie sobie?) A wiadomo, ze to kosztuje... Wiec wymyslilam, ze pojde oddac krew i mi to wszystko zrobia za friko (tzn za moja krew):sorry2:
no,ja za ostatnie badanie krwi 600zl wydalam...

witam się wieczorową porą:-)
nadaję już od siebie z domu, na szczęscie nie było korków więc dotarliśmy w miarę szybko:-)

przejrzałam po krótce posty i któraś pisała o badaniach na HIV, otóż z tego co mi wiadomo to jeśli kobieta jest w ciąży to wykonują je za darmo i anonimowo, trzeba się tylko zorientować gdzie.

no a u mnie @ jeszcze nie ma , ale tempka spadła więc pewnie przyjdzie, no i znowu mi się cykl wydłużył..

to w polsce tak sie da?wziac zwolnienie na caly okres ciazy?tu nie do pomyslenia.dziewczyny no co wy?wiem ze trzeba uwazac na siebie w ciazy ale to tez nie choroba.
macku-gdyby tak na to patrzec to kazdy zawod wydawalby sie niebezpieczny.Rownie dobrze w sklepie na schodach,gdziekolwiek ,ktos moze cie popchnac...
natomiast co do palenia to tu zabronione w miejscu pracy

Tak weszła nowa ustawa i można w ciąży mieć zwolnienie do 270 dni :-)
Palenie też jest zabronione, ale mój szef to prywaciaż i pali gdzie chce (i ma nas gdzieś) :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane,

ja tylko na chwilkę wieczorową porą... jutro będę dopiero koło południa...

Gratuluję zafasolkowanej Ewci...:-) no i jednam sie ze wszystkimi dziewczynmi, które dostały @

Ja dostałam @ w piątek... czyli 29 dnia cyklu... moje marzenia o fasolce prysnęły jak bańka mydlana... :zawstydzona/y:popłakałam trochę i czuję się już lepiej... ale nadal mam czarne myśli... zaczynam 4 cykl staranek... wprowadzam do gry testy owu i nadal mam wielką nadzieję, że w końcu sie uda....

Całuję Was mocno na dobranoc... i do juterka. Spokojnej nocki!!!!;-)

Witajcie Kobietki
Ja tak ja i Wy staram się o dzidzię ale jakoś tak nie wychodzi:-( Pozytywem jest to, że tutaj co chwilunię ktoś się chwali, że właśnie jest ich dwoje, troje ...:happy2: Jak mam dołka to czyjś dzidziuś dodaje mi skrzydeł i mówię sobie walcz, walcz bo masz o co - a może o kogo! Trzymam kciuki za Was i za siebie, a za te co są już uszczęśliwione trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze;-)
P.S. mam cichutką nadzieję, że starczy nam 2010 roku żeby powiększyć rodzinę;-)

Witajcie Kobietki
Ja tak ja i Wy staram się o dzidzię ale jakoś tak nie wychodzi:-( Pozytywem jest to, że tutaj co chwilunię ktoś się chwali, że właśnie jest ich dwoje, troje ...:happy2: Jak mam dołka to czyjś dzidziuś dodaje mi skrzydeł i mówię sobie walcz, walcz bo masz o co - a może o kogo! Trzymam kciuki za Was i za siebie, a za te co są już uszczęśliwione trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze;-)
P.S. mam cichutką nadzieję, że starczy nam 2010 roku żeby powiększyć rodzinę;-)
Witam i życzę powodzonka!!! :-)

Witam Dziewczynki w poniedziałek,mroźny i słoneczny..!!!!!

czesc dziewczyny
możecie mnie usunąć z listy testujących puki co.
Dostałam dziś @
w 29d.c. jak w zegarku.
Smutno jest no ale trudno.... staramy się na sierpień teraz.

Kinga przytulam mocno!!!!

Biedroneczko - bardoz Ci wspolczuje z powodu Twoich rodzicow. Kogokolwiek mamy na cmentarzu to nie sa to przyjemne wizyty niemniej te nad grobami rodzicow sa chyba najtrudniejesze...zadne slowa nie dadza tu pocieszenia Ale jesli pamietasz o nich to znaczy ze oni nadal sa....w innym wymiarze ale sa

Biedroneczko,ściskam Cię i mocno przytulam!!!! Pamiętaj,że Rodzice zawsze będą w Twoim sercu,a co ważniejsze z pewnością czuwają nad Tobą!!!!

Mam taka nadzieje u mnie dzis od rana @:sorry2::sorry2::sorry2:

Noukie i ciebie mocno przytulam!!! głowa do góry!

:happy2:
I tak drugi test wyszedł pozytywnie.Strasznie się cieszymy.
Zastanawiam się teraz na kiedy umówić termin wizyty u mojego lekarza, czy udać się do niego teraz czy za jakieś 1,5 tygodnia.Proszę o Wasze rady i trzymam za Wszystkie Staraczki kciuki.

KOBIETO GRATULUJE!!!!! to wspaniała wiadomość!!!! A wiesz mniej więcej który to może być tydzień??

Witam, dziś rano jak w zegarku przyszedł @ - jeszcze nie wiem co zrobimy, na razie staramy się złapać luz - tym razem bardziej odchorował to mój M niż ja, pewnie dlatego, ze ja już od 5 dni wiedziałam, ze nic i wyryczałam wcześniej swoje!!!

Kochana moja,a jednak przeczułaś to!! Przytulam Cię bardzo mocno!!!!!!!!

Ja dostałam @ w piątek... czyli 29 dnia cyklu... moje marzenia o fasolce prysnęły jak bańka mydlana... :zawstydzona/y:popłakałam trochę i czuję się już lepiej... ale nadal mam czarne myśli... zaczynam 4 cykl staranek... wprowadzam do gry testy owu i nadal mam wielką nadzieję, że w końcu sie uda....;-)

Marzi.przytulam mocno!!! Może ten 4 cykl bedzie szczęśliwy i jakiś prezencik na mikołaja wpadnie....?

Witajcie Kobietki;-)

Witam i życzę powodzenia!

Haaaalo Śpioszki moje wstawać i na forum zapraszam :tak::-)

No ja właśnie dotarłam do pracy i uzupełniłam wykresy i już jestem!!!

Ale się @ posypały w ten weekend......Przytulam wszystkie!!!!

reklama
Ja dostałam @ w piątek... czyli 29 dnia cyklu... moje marzenia o fasolce prysnęły jak bańka mydlana... :zawstydzona/y:popłakałam trochę i czuję się już lepiej... ale nadal mam czarne myśli... zaczynam 4 cykl staranek... wprowadzam do gry testy owu i nadal mam wielką nadzieję, że w końcu sie uda....

Całuję Was mocno na dobranoc... i do juterka. Spokojnej nocki!!!!;-)

Nie martw się ;-) Następnym razem może się udać i @ nie przyjdzie :tak:

Do góry