reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej dziewczyny!
melduję się nieco zdrowsza i niestety z antybiotykiem... no nic tam ważne ,że działa .
@ na razie nie mam i nie czuję się jakbym miała mieć, ale pewnie przyjdzie...
wybaczcie ,że nie czytałam co u Was ,ale nie bardzo miałam kiedy, jutro wracam już do siebie więc jak uda mi się w miarę wcześnie dojechać to jeszcze zajrzę, a jak nie to do poniedziałku!
pozdrawiam wszystkie!:-D

reklama
Witam w niedzielny pranek
katia oj szkoda szkoda ale trzymaj sie dzielnie i milego pobytu w zakopanym cudowne okolice :-)
Noukie - trzymaj sie dzielnie a poki nei ma @ to nei zamartwiaj sie, a te wredoty to tak chyba specjalnie sie spozniaja :sorry2:

czesc dziewczyny, chcialabym sie przywitac i jesli pozwolicie to dolaczyc sie do was. czytam ten watek od jakiegos czasu, pomyslalam, ze moze czasami cos napisze, zawsze latwiej podzielic sie smutkami i radosciami z kims kto ma podobny cel.
mam 27 lat, nie zabezpieczamy sie od 4 miesiecy, ale nie wiem czy mozna to nazwac staraniami. zobaczymy jak bedzie. poki co sie nie martwie, bo od martwienia sie jescze zablokuje i juz w ogole nic z tego nie bedzie. oczywiscie zawsze z zalem witam @. dzis mam wlasnie termin, ale poki co nic nie widac.
pozdrawiam
witam i zycze pozytywnego testu ;-)
Ja już po testowaniu- wyszła bledziutka druga kreseczka ale na razie się nie cieszę.@ nie przyszła i nie zanosi się bo mnie nie boli brzuch jak zawsze przed nią.Nie mam zaufania co do tego Pre testu-jakiś on dziwny.Jutro rano powtórka innym z firmy Signa plan, który dołączony był do testów owulacyjnych.
Życzę Wam udanego weekendu.
Trzymam mocno kciuchy za 2 wyrazne ladne krechy:tak:
Kinga - przykro bardzo ze sie pojawila @ w koncu takie ladne oznaki byly ehh :-( ale trzymaj sie dzielnie:tak:

Cze dziewczeta!

Ja tez na razie siedze w domu i od czasu do czasu tu zaglada. Ale jestem w najnudniejszej fazie cyklu, wiec nie mam co pisac...
no moze tylko wspopmne, ze @ jest nieco inna niz zwykle - jakby krotsza i mniej obfita... Mam tylko nadzieje, ze przez te staranka nic mi sie nie pokrecilo tam na dole...:-(
A mi sie wydaje ze jak ktos za bardzo by chcial zeby sie udalo to wtedy organizm jakos tez inaczej dziala :sorry2: i po zlosci np sie spoznia @ choc cykle zawsze byly jak w zegarku albo wlasnie @ sa jakies dziwne :dry: ja tez mialam dziwna @ wiec ide jutro obadac co tam sie dzieje :sorry2:
Witam dziewczyny wieczorowa pora
alez ja sie dzis fatalnie czuje.... przeziebienie jakby mijalo ale dusznosci i kaszel mnei mecza, dzis rano obudzilam sie bez glosu - tka jakby struny glosowe mi ktos wycial...;-)
No ale to nic w porownaniu z tym ze po powrocie z cmentarzy zaatakowala mnie migrena - czuje ze jutro dlugo na cmentarzu nie zabawie - glowa nie pozwala mi normalnie funkcjonowac.
Tempka skacze mi na zmiane - raz wyzej raz nizej no ale uznaje to za norme przed owu - ktora lada dzien powinna sie pojawic - czuje to intensywnie ;-) a maz ucieka przede mna ....:szok:
Zdrowka zycze duzooo :tak: i owocnych staranek oj biedny maz hihihi :-)
widze ze nie szalalyscie z pisaniem.No i dobrze bo nie bylo mnie i dopiero co weszlam do domu.Bylismy u znajomych.Wy pewnie powyjezdzalyscie na swieto zmarlych.
No a u mnie juz drugi dzien porzadnego skoku a tu nagle zobaczylam plodny sluz...nic z tego nie rozumiem!Czekalam na ten nieplodny ktory pojawia sie po owu a tu mi sie ciagnie jak "eggwhite"...No a przeciez temperatura wzrosla.Szkoda ze nie ma emmy moze wiedzialaby o co chodzi.Pisali cos na ten temat na ff ale nie chcialo mi sie czytac.No nic,za bardzo wnikac w to nie bede.jestem padnieta i chyba zbieram sie do lozka...
moze przy tym zalatwianiu wczasow nerwach cos sie poprzestawialo w Twoim organizmie :confused:
hej dziewczyny!
melduję się nieco zdrowsza i niestety z antybiotykiem... no nic tam ważne ,że działa .
@ na razie nie mam i nie czuję się jakbym miała mieć, ale pewnie przyjdzie...
wybaczcie ,że nie czytałam co u Was ,ale nie bardzo miałam kiedy, jutro wracam już do siebie więc jak uda mi się w miarę wcześnie dojechać to jeszcze zajrzę, a jak nie to do poniedziałku!
pozdrawiam wszystkie!:-D
moze przy chorobie sie troszke poprzesuwalo co neico, ale lepiej jakby jednak nie przychodzila @ ;-) trzymaj sie cieplutko;-)

Ja dzisiaj zmeirzylam rano tempke (hurraaa) tylko ze troszke pozno bo w tyg wstaje o 5.40 wiec 7 to troche poznawo no ale najwazneijesze ze zaczelam :-D
My na cmentarz pojdziemy wieczorkiem jak beda znicze ladnie swiecic, poki co to jakies slonko wyglada zza chumrek. trzymajcie sie dzielnie:blink:

Tym co się nie udało....
Być może będziemy miały prezent na Mikołaja ;-) Jestem dobrej myśli.
Nie ma co się poddawać.
Powodzenia dla wszystkich życze ! :happy2:

Pozdrówki for all!!

czesc wszystkim!
i znowu mamy niedziele:) strasznie mi ten czas leci:tak:
nadal nie ma skoku.. boje sie ze bedzie "powtórka z rozrywki" czyli znowu dlugasny cykl:-( ja nieeee chceeeee!!
nie bedzie mnie dzis caly dzien bo ide na urodziny kolezanki, wiec milego dnia dla wszystkich! i do jutra!:happy2:

ja tez chyba za czesto sie pojawiac nie bede.musze cos porobic w domu...
zaznaczylam wyzsza temp.i ten plodny sluz ale mimo tego wyznaczyl mi owu.wiem ze chyba plodny moze sie po owu pojawic ale nigdy nie doczytalam dlaczego na ff.moze jeszcze sie to pojawi.

kusska-tez bym sie wkorzyla jakbym dluzsze cykle miala.juz wystarczajaco czekamy.
a wiecie,ta dziewczyna o ktorej pisalam ze zaszla w ciaze po 3 latach.wcale nie z pomoca lekarzy a naturalnie.sama uwierzyc nie mogla jak test zrobila bo jak sie przez 3 lata negatywnie testuje...i nam sie uda.

...i nam sie uda.

Mam taka nadzieje u mnie dzis od rana @:sorry2::sorry2::sorry2:

Rozpoczynam walke na nowo:sorry2::sorry2::sorry2:

TESTUJĄCE:

biedroneczka1980- 31 pazdziernika
agniesiar - 4 listopada
iwcia81 - ok 4 listopada
Anulin - 8 listopada
jagódka1231- 9 listopada

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :) -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa - 1 cykl
sandrahaha - 18 cykl
scorpioniczkaa :) - 3 cykl
agast22 - 2 cykl
bakteria - 1 cykl
Nikiforka- 10 cykl
Sara211- 1 cykl
aisim- 3 cykl

OBECNE STARACZKI:

zielona.wampirzyca- 8 cykl
Hope33-
Martilla - 5 cykl
agniesiar - 10 cykl
mmm -6 cykl
Noukie - 5 cykl
Marzi55 - 3 cykl
eijf-
emilchen-URLOPIK
kusska - 9 cykl
jagódka1231- 4 cykl
toska32- 4 cykl
chup - 1 cykl
Melissa-
kinga85 - 2 cykl
katia_793 - 8 cykl
Anulin- 2 cykl
biedroneczka1980- 6 cykl
rudka - 3 cykl- URLOPIK
maćku - 4 cykl
Ren - 3 cykl
wisienka83-URLOPIK
ilonkasz- 2 cykl
&Ewcia - 8 cykl
iwcia81- 1 cykl
agutkaZG- 3 cykl
nanusia - około 18 cykl

Ostatnia edycja:
Noukie przykro mi że ta wredota @ przyszła... <przytulam>
Zbieraj siły na kolejny miesiąc starań :tak::-) Trzymam kciuki aby "Mikołaj" przyniósł fasolinkę :-):tak:

reklama
witam wszystkich w ten szczegolny dzien. jestem daleko od domu i wlasciwie tylko myslami moge byc z bliskimi na cmentarzu, coz tak bywa, tylko mi szkoda strasznie, bo ten dzien w Polsce jest dla mnie szczegolny, a tutaj taki normalny.

poza tym to sama nie wiem co mam myslec, miesiaczki nie ma, bol jajnika mi przeszedl, test mam w szufladzie, ale nie chce sie nakrecac (to bylby moj pierwszy test jaki bym zrobila od kiedy sie nie zabezpieczamy), wiec poki co czekam. Tak mysle, ze w tym miesiacu bylam w podrozy (4 dni, ale niedaleko, 600 km od domu) i moze dlatego cos sie przestawilo, albo sie troche nakrecam i psychologicznie mi sie spoznia, bo chce zeby jej nie bylo. eh, co za zycie:confused:
mam poki co slabe doswiadczenie w tych spraach (staraniach), nie za bardzo umiem czytac znaki jakie mi wysyla organizm, bo juz miesiac temu tez mi sie spoznila o jeden dzien miesiaczka, tylko ze wtedy mialam przynajmniej bol brzucha taki jak przed miesiaczka, a teraz nic.

poza tym trzymam kciuki za dziewczyny, ktore wchodza w nowy cykl. MUSI SIE UDAC I KONIEC.
trzymajcie sie

Do góry