reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

:-):-):-) GRATULACJE!!! :-) Ja to bym odrazu się umawiała na wizytę. I do tego na całą ciążę bym sobie zwolnienie wzieła. Pracuję przy kompie 8 h, a czytałam, że przez dobę lekarze zalecają tylko do 4 h. Więc jak bym się słuchała, szczególnie, że mój szef to "wafel" i pali papierosy w pracy (nie cierpię tego -jestem taki biedny bierny palacz) :no:
to w polsce tak sie da?wziac zwolnienie na caly okres ciazy?tu nie do pomyslenia.dziewczyny no co wy?wiem ze trzeba uwazac na siebie w ciazy ale to tez nie choroba.
macku-gdyby tak na to patrzec to kazdy zawod wydawalby sie niebezpieczny.Rownie dobrze w sklepie na schodach,gdziekolwiek ,ktos moze cie popchnac...
natomiast co do palenia to tu zabronione w miejscu pracy

reklama
A tak poza tym....
Wpadlam dzisiaj na iscie szatanski pomysl... Kobieta, ktora chce miec dzidzie powinna zrobic sobie badania np. morfologie, HIV i inne choroby. (zrobilyscie sobie?) A wiadomo, ze to kosztuje... Wiec wymyslilam, ze pojde oddac krew i mi to wszystko zrobia za friko (tzn za moja krew):sorry2:
no,ja za ostatnie badanie krwi 600zl wydalam...

witam się wieczorową porą:-)
nadaję już od siebie z domu, na szczęscie nie było korków więc dotarliśmy w miarę szybko:-)

przejrzałam po krótce posty i któraś pisała o badaniach na HIV, otóż z tego co mi wiadomo to jeśli kobieta jest w ciąży to wykonują je za darmo i anonimowo, trzeba się tylko zorientować gdzie.

no a u mnie @ jeszcze nie ma , ale tempka spadła więc pewnie przyjdzie, no i znowu mi się cykl wydłużył..

to w polsce tak sie da?wziac zwolnienie na caly okres ciazy?tu nie do pomyslenia.dziewczyny no co wy?wiem ze trzeba uwazac na siebie w ciazy ale to tez nie choroba.
macku-gdyby tak na to patrzec to kazdy zawod wydawalby sie niebezpieczny.Rownie dobrze w sklepie na schodach,gdziekolwiek ,ktos moze cie popchnac...
natomiast co do palenia to tu zabronione w miejscu pracy

Tak weszła nowa ustawa i można w ciąży mieć zwolnienie do 270 dni :-)
Palenie też jest zabronione, ale mój szef to prywaciaż i pali gdzie chce (i ma nas gdzieś) :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane,

ja tylko na chwilkę wieczorową porą... jutro będę dopiero koło południa...

Gratuluję zafasolkowanej Ewci...:-) no i jednam sie ze wszystkimi dziewczynmi, które dostały @

Ja dostałam @ w piątek... czyli 29 dnia cyklu... moje marzenia o fasolce prysnęły jak bańka mydlana... :zawstydzona/y:popłakałam trochę i czuję się już lepiej... ale nadal mam czarne myśli... zaczynam 4 cykl staranek... wprowadzam do gry testy owu i nadal mam wielką nadzieję, że w końcu sie uda....

Całuję Was mocno na dobranoc... i do juterka. Spokojnej nocki!!!!;-)

Witajcie Kobietki
Ja tak ja i Wy staram się o dzidzię ale jakoś tak nie wychodzi:-( Pozytywem jest to, że tutaj co chwilunię ktoś się chwali, że właśnie jest ich dwoje, troje ...:happy2: Jak mam dołka to czyjś dzidziuś dodaje mi skrzydeł i mówię sobie walcz, walcz bo masz o co - a może o kogo! Trzymam kciuki za Was i za siebie, a za te co są już uszczęśliwione trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze;-)
P.S. mam cichutką nadzieję, że starczy nam 2010 roku żeby powiększyć rodzinę;-)

Witajcie Kobietki
Ja tak ja i Wy staram się o dzidzię ale jakoś tak nie wychodzi:-( Pozytywem jest to, że tutaj co chwilunię ktoś się chwali, że właśnie jest ich dwoje, troje ...:happy2: Jak mam dołka to czyjś dzidziuś dodaje mi skrzydeł i mówię sobie walcz, walcz bo masz o co - a może o kogo! Trzymam kciuki za Was i za siebie, a za te co są już uszczęśliwione trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze;-)
P.S. mam cichutką nadzieję, że starczy nam 2010 roku żeby powiększyć rodzinę;-)
Witam i życzę powodzonka!!! :-)

Witam Dziewczynki w poniedziałek,mroźny i słoneczny..!!!!!

czesc dziewczyny
możecie mnie usunąć z listy testujących puki co.
Dostałam dziś @
w 29d.c. jak w zegarku.
Smutno jest no ale trudno.... staramy się na sierpień teraz.

Kinga przytulam mocno!!!!

Biedroneczko - bardoz Ci wspolczuje z powodu Twoich rodzicow. Kogokolwiek mamy na cmentarzu to nie sa to przyjemne wizyty niemniej te nad grobami rodzicow sa chyba najtrudniejesze...zadne slowa nie dadza tu pocieszenia Ale jesli pamietasz o nich to znaczy ze oni nadal sa....w innym wymiarze ale sa

Biedroneczko,ściskam Cię i mocno przytulam!!!! Pamiętaj,że Rodzice zawsze będą w Twoim sercu,a co ważniejsze z pewnością czuwają nad Tobą!!!!

Mam taka nadzieje u mnie dzis od rana @:sorry2::sorry2::sorry2:

Noukie i ciebie mocno przytulam!!! głowa do góry!

:happy2:
I tak drugi test wyszedł pozytywnie.Strasznie się cieszymy.
Zastanawiam się teraz na kiedy umówić termin wizyty u mojego lekarza, czy udać się do niego teraz czy za jakieś 1,5 tygodnia.Proszę o Wasze rady i trzymam za Wszystkie Staraczki kciuki.

KOBIETO GRATULUJE!!!!! to wspaniała wiadomość!!!! A wiesz mniej więcej który to może być tydzień??

Witam, dziś rano jak w zegarku przyszedł @ - jeszcze nie wiem co zrobimy, na razie staramy się złapać luz - tym razem bardziej odchorował to mój M niż ja, pewnie dlatego, ze ja już od 5 dni wiedziałam, ze nic i wyryczałam wcześniej swoje!!!

Kochana moja,a jednak przeczułaś to!! Przytulam Cię bardzo mocno!!!!!!!!

Ja dostałam @ w piątek... czyli 29 dnia cyklu... moje marzenia o fasolce prysnęły jak bańka mydlana... :zawstydzona/y:popłakałam trochę i czuję się już lepiej... ale nadal mam czarne myśli... zaczynam 4 cykl staranek... wprowadzam do gry testy owu i nadal mam wielką nadzieję, że w końcu sie uda....;-)

Marzi.przytulam mocno!!! Może ten 4 cykl bedzie szczęśliwy i jakiś prezencik na mikołaja wpadnie....?

Witajcie Kobietki;-)

Witam i życzę powodzenia!

Haaaalo Śpioszki moje wstawać i na forum zapraszam :tak::-)

No ja właśnie dotarłam do pracy i uzupełniłam wykresy i już jestem!!!

Ale się @ posypały w ten weekend......Przytulam wszystkie!!!!

reklama
Ja dostałam @ w piątek... czyli 29 dnia cyklu... moje marzenia o fasolce prysnęły jak bańka mydlana... :zawstydzona/y:popłakałam trochę i czuję się już lepiej... ale nadal mam czarne myśli... zaczynam 4 cykl staranek... wprowadzam do gry testy owu i nadal mam wielką nadzieję, że w końcu sie uda....

Całuję Was mocno na dobranoc... i do juterka. Spokojnej nocki!!!!;-)

Nie martw się ;-) Następnym razem może się udać i @ nie przyjdzie :tak:

Do góry