reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

no i wszystkie pouciekały:-(

no nie wiem, mam zle przeczucia, tempka nisko... :( 36,2

mmm... kochana juz cie pytałam wczesniej jakie ty miałas temperaturki ostatnio moze u ciebie to owulacja sie zbliża co? bo wczesniej pisałaś o śluzie płodnym a teraz masz chyba kilka dni taką niska, albo mi sie cos pokreciło :baffled::zawstydzona/y:

reklama
Byc moze wszystko jest ok.kurcze przykro mi sie zrobilo jak sobie pomyslalam ze w srode testowac mialam.takie ogromne nadzieje przez to cholerne dziwne klucie(co mnie klulo!?).w jeden dzien wszystko runelo i znow jestem na samiutkim poczatku....yyyyh
wiem jak czula sie zielona gdy wiekszosc z nas byla jeszcze przed testowaniem.
cześć dziewczyny, ja dpiero teraz miałam chwilkę, żeby usiąść do koputerka...straszne to było uczucie eijf, ale szybko mija i zastępuje je nadzieja:-)U mnie @ dobiega końca????????????Dzisiaj po ok. 15 było heszcze pożądne krwawienie, ale już teraz jestem na poziomie plamienia krwią- czyli faktycznie, teka @ po bezowulacyjnym jest inna...
mam straszna ochote na pizze- ale biorąc pod uwagę moją aktualną wagę-muszę sobie odmówić:confused2::confused2:
emilchen- nie stresuj się, może to jednak tylko plamienie- jutro będziesz wiedziała na czym stoisz...ja trzymam kciuki za Ciebie i resztę testujących..dobra dziewvzynki, ja też zmykam odprężać się po ;racy i jakąś kolacyjkę zjeść..całuski

zrobilam sobie przerwe w prasowaniu bo mialam przemyslenia na temat wiesiolka:)w jakiej wlasciwie dawce najlepiej go brac?Wiem ze nie latwo go przedawkowac i ze dziewczyny biora w duzych dawkach.na tych moich nowych kapsulkach napisane ze nalezy brac dwie dziennie i jest to porcja 2000mg...to ja do tej pory bralam kapsulki po 400mg jedna czyli 800mg dziennie.ale zaszalalam...w sumie mialam juz ten sluz jajkowaty ale tylko przez 1 dzien.moze teraz sie berdaziej poprawi.ile wy bierzecie?
p.s. zielona a od kiedy liczysz cykl?do kiedy?Moze jakis suwaczek tego dotyczacy ?to tak pomaga czytajacym:)dopiero zobaczylam ze wykres masz..widze ze liczysz od wczoraj.to mamy dzien roznicy jesli by na to patrzec.do kiedy liczysz ten cykl?

Ostatnia edycja:
Eijf ja tez dołaczam do was na Maj :)
To fajnie.Znow bedzie nas wiecej.ja jeszcze nie mam zbyt dobrego humoru by cieszyc sie staraniami w sierpniu ale to pewnie przyjdzie z czasem.najweselej jest w okresie owulacji:)
p.s. przypomnij ktory ty raz probujesz i powiedz cos wiecej o swoim cyklu(ktory to dzien i ile trwa?)

zielona,jeszcze kilka dni i chyba musisz zmienic nazwe watka co?nie chce ciagle myslec ze moglam byc kwietniowka.te ktore zaciazyly i tak pisza na innym watku a i w watku dla probujacych moga nadal pisac niezaleznie od jego nazwy.

Dzięki Mellisko - tak też zrobię. Pojutrze pójdę na progesteron, a w nowym cyklu - na te badania, co miały być na początku cyklu. Później na wakacje i po powrocie do gina.
Brałam trzy lata tabletki anty - może przez to za dużo estrogenu, za mało progesteronu... nieważne, trzeba poczekać na wyniki. :tak: Moze i będzie nawet norma, albo delikatnie coś nie tak.
Już mi lepiej.
Najsmutniej mi było, bo dwa dni temu była owulka, miałam nadzieję, na fasolkę, a tu u giny dziś okazuje się, że znalazła jakąś kropkę krwi przy badaniu... zapytałam, czy to oznaka @, ona powiedziała, że zapewne... palnęła może ot tak, w końcu na 10 dni przed okresem nie można chyba znaleźć kropelki... ale już po tym tekście nadziei na baby w tym miesiącu nie mam :baffled: Więc ominął mnie ten okres czekania na testowanko, o którym pisze każda z Was :no2:

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny :)
Eijf zobaczysz, ze jutro juz bedzie lepiej, wiadomo latwo sie mowi, ale w koncu doczekamy sie fasolek, wierze w to bardzo:tak: ja juz nie mysle o tym cyklu tylko o kolejnym i kolejnych starankach, ale bym miala prezent na urodziny jak by sie udalo :-D hehe
tymczasem czekam na @ jutro powinna sie pojawic o ile sie nie spozni, a mam nadzieje ze nie, objawy juz jak najbardziej malpowe, wszystko mnie boli, jestem rozdrazniona i zmeczona, nie nawidze tego :baffled: takze niech juz przylezie i spada.
ide sie ogarnac troche moze pozniej zajrze jeszcze do Was ;-)
buziaczki

reklama
Do góry