reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

ja tez juz mam dość tego dlatgeo w tym cyklu nie będę świrować, liczyć dni płodnych itp muszę odpocząć od tego bo znowu zaczynam wariować :wściekła/y:

Hehehehe mamy takie same mysli!!!!:-D
Tylko ja biore to clo i nie wiem jak to bedzie!!!:confused2:
Mam nadzieje ze jutro wszystko obgadam...
Ja tez musialabym zrobic sobie urlopik... Ale w tym cyklu chce isc na monitoring, wiec raczej nie da sie nie myslec...:confused2:

reklama
No tak - jestem prolaktynka;-)
Wiem, ze jest taka specjalizacja endo-gin. Ja jednak mieszkam w malym miescie i u nas raczej nie mam co liczyc na wizyte u takiego. A jak na razie nie chce mi sie robic wycieczek krajoznawczo-medycznych;-) Ale bylam u endokrynologa - w sumie nic nowego sie nie dowiedzialam...
W tym cyklu, jesli okaze sie, ze mam w koncu owulke, chyba sie wybiore zbadac sobie progesteron. On tez jest przeciez wazny, a ja go jeszcze nie mialam badanego:no:

Dzisiaj tak sie zastanawialam, ile to juz u nas trwa... I na dobra sprawe luzacki seksik z zalozeniem "co ma byc to bedzie" trwa u nas juz od lipca 2008 roku! Czyli 19 cykli :szok: Chyba juz czas zalapac jakas depreche;-)

To rzeczywiście długo...mi się wydaje, ze jeden cykl powinien być zbadany kompletnie. Skoro coś nie gra tyle czasu, wartoby się było dowiedzieć co? Bo po co zadręczać się ileś jeszcze miesiecy i przechodzić kolejne rozczarowanie. W osobnym poscie wkleję zalecane hormony wraz z dc kiedy powinno sie je robić. To właśnie zamirzam zrobić w nadchodzącym cyklu.
A Twój gin badał FSH i LH Tobie...bo wysoka prolaktyna hamuje FSH, więc cały cykl jest do niczego...

Dziewczyny a co myslicie o piciu ziolek? Moze zaczne...:sorry:
Ja się zastanawiam ...tylko nie wiem jakie itd. Gdybyś ałą jakieś namiary wpisz link...sporo dziewczyn na innych forach chwali....

Ja juz sobie wyliczyłam ze jak do 25 sie nie pojawi to wtedy bede myslała o testowaniu ,bo mam ich az 5:szok:WIec trzeba wykorzystać:-D

To niezły zapasik się uzbierał...mi zostanie 1 , z poprzedniego cyklu, w któym myślam, że sie udało;-)

WIecie co ja sobie zakupiłam len i pije, co prawda nie codziennie bo mi sie zapomina ale pije!!!!
No i jutro idę obadac nową p.doktor:-)CIekawe co mi powie!!!
chciała bym zeby dała mi skierowanie na prolaktyne i progesteron ,bo tego nigdy nie bnadałam...

tak jak u mćka wydaje mi sie, ze warto zbadać wszstkie hormony w jednym cyklu...no ale Ciebie to nie będzie tyczyło przecież ;-)urlopik???:-D

Czas badania: 2-3 d.c.

icon_arrow.gif
FSH
icon_arrow.gif
E2 (estradiol)

icon_arrow.gif
LH

icon_arrow.gif
Testosteron

icon_arrow.gif
Androstendion

dodatkowo:
DHEAS hormon produkowany prawie wyłącznie przez nadnercza
SHBG - albuminy i globulina wiążąca hormony płciowe, poziom najczęściej koreluje z testosteronem
17-OH-progesteron

Czas badania: faza lutealna 7-8 dni po owulacji
icon_arrow.gif
Prolaktyna

icon_arrow.gif
Progesteron

dodatkowo w 13 dc(dla mnie przed owulacja)
FSH
E2 (estradiol)
LH
Progesteron

w takim schemacie chcę zrobić badania w następnym cyklu i jeśli mi się nie uda to wybiorę sie do kliniki leczenia niepłodnośći...
nawet nie chcę myśleć ile to moze kosztować...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczynki kochane, wiem że to może dziwne będzie ale życzę Wam wszystkiego najlepszego w tym pięknym dniu:-)
ja tylko na chwilkę wpadłam.widzę że coś nie bardzo testujecie dziś.ja też nie.@ nie ma...Agutka mam tak samo jak Ty.miałam 2 grudeczki różowe i tyle.zero normalnej @.tylko mam dużo gęstego śluzu.nie wiem o co chodzi.czekam do jutra z tym testem. trzymajcie się kochane i spędźcie ten dzień w radosnej atmosferze zbliżających się do Was II kreseczek:tak: buziaki

:-) trzymam kciukaski :-)

Miałam pisać,że spotkałam dziś (jak byłam z Zuzią po chlebek) kolegę,który biegł na ... porodówkę. :-D Bo jego żona - moja koleżanka - zaczęła rodzić. :-) Ale prezent Walentynkowy,jeju! :-)

:-) super prezencik :tak:

Co do tych moich znajomych,to jest ich druga dzidzia - mają już 5,5letnią córcię Michalinkę - teraz rodzi się Michał,haha. :-D Nazwisko też mają "michałowe" bardzo. ;-) :-p

:-D fajowo :-D Michałkowo :-D

:sorry: a u mnie cisza :sorry: doszukuję się jakihkolwiek objawów i sobie zapisuję :tak: w końcu jakby się nie udało :)wściekła/y:) to będę wiedzieć, że w którym dc co było dziwnego :tak::-)

hej kobietki ale kicha cos dzisiaj tyyyyle babek sie oglaszalo ze testowac bedzie w walentynki tyle szaszoru o to bylo i co?????? tylko 1 zatestowala a druga niestety dostala @ :-( a gdzie reszta tych co tak sie umawialy na dzis na testowanie????od rana tu koczuje i czekam na jakies 2 krechy a tu co???:szok: dupa nic nikt niepisze o swoich testach albo kobietki wymiekly i zrezygnowaly hihihi ja juz sie niemoge doczekac nastepenego poniedzialku z moim testowaniem wiem ze jakas 1 kobietka tez ma na 22 testowanie :tak:

hej kobietki ale kicha cos dzisiaj tyyyyle babek sie oglaszalo ze testowac bedzie w walentynki tyle szaszoru o to bylo i co?????? tylko 1 zatestowala a druga niestety dostala @ :-( a gdzie reszta tych co tak sie umawialy na dzis na testowanie????od rana tu koczuje i czekam na jakies 2 krechy a tu co???:szok: dupa nic nikt niepisze o swoich testach albo kobietki wymiekly i zrezygnowaly hihihi ja juz sie niemoge doczekac nastepenego poniedzialku z moim testowaniem wiem ze jakas 1 kobietka tez ma na 22 testowanie :tak:

żabko ja byłam jedna z tych co się zgłaszały...niestety nie widzę najmniejszego sensu by to robić..:-(.

żabko ja byłam jedna z tych co się zgłaszały...niestety nie widzę najmniejszego sensu by to robić..:-(.
no to z walentynkowych testowanek wyszla kicha hihihihihi ale mam nadzieje ze @ do was i tak nieprzyjda bo ja co do siebie to jakos bez wiekszych nadzei podchodze bo w zeszlym cyklu bylam pewna na 100% a @ przylazla a w tym cyklu nic niekumam i jakos zero nadziei no moze minimalna:zawstydzona/y:

no to z walentynkowych testowanek wyszla kicha hihihihihi ale mam nadzieje ze @ do was i tak nieprzyjda bo ja co do siebie to jakos bez wiekszych nadzei podchodze bo w zeszlym cyklu bylam pewna na 100% a @ przylazla a w tym cyklu nic niekumam i jakos zero nadziei no moze minimalna:zawstydzona/y:

dlaczego bez nadziei?

Ojej ale się objadłam :-) znowu ziemniaczane kotleciki z sosem pieczarkowym :-D

Zrobiłam pyszny likier z mleka skondensowanego, kawy i wódki - pychotka :-)
może któraś ma ochotę ???

reklama
Do góry