reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

takie odczucia miałam i to była wielka zmyła niestety - najpierw to bulgotanie, póżniej ciagniecie podbrzusza, potem to mega zmęcznenie a i o zgadze bym zapomniała :tak: wiec jak widać nie ma się co nakręcać bo wszystkie objawy mogą świadczyć o ciąży a teraz okazuje się ze to były albo moje wkręty albo typowe objawy @
chyba nie warto się wczytywac w swoje ciało rozczarowanie troche boli

znam to uczucie, przechodziłam to szczególnie w zeszałym cyklu...w poprzednich oczywiście też, ale ostatnie bardzo bolało...no Tośka trzymaj się ciepło skoro twierdzisz, ze czekasz na @

reklama
ja mam dzis popołudnie śpiocha heheh a wczesniej szalenstwa na sniegu z mezem i psiakiem- pare razy lezalam w białym puchu ale bylo wesoło... a teraz z komputerkiem w łożeczku i oczka sie kleją- a co najlepsze jeszcze musze popracowac troszku ale to o 17 nwiec jeszcze troszku czasu mam
:-)
co do moich objawow to w ciagu dnia pojawia sie i znika ciagniecie jajników dzis nawet jakos tak niedobrze mi bylo przed 1h ale to moze cos wtranżolilam???
a teaz sie zastanawiam aby moze pic te ziołka ojca Sroki- to sa naturalne żadnej chemii hmmm nic to ide we wtorek do lekarza to sie podpytam- kurcze znow zapomnialam pytan zapisac- ale ze mnie pierdoła dzień dobry :zawstydzona/y:

no Betusia te objawy...ale to może być zmyłka niestety. Ja też myśle o ziółkach, rozpracowałaś moze temat?
pisałąś, ze masz wykresy na 28 dni, wklej link to zerkne sobie, bo mi sie wydaje, ze wczoraj pisałaś, ze masz niska temp?

To rzeczywiście długo...mi się wydaje, ze jeden cykl powinien być zbadany kompletnie. Skoro coś nie gra tyle czasu, wartoby się było dowiedzieć co? Bo po co zadręczać się ileś jeszcze miesiecy i przechodzić kolejne rozczarowanie. W osobnym poscie wkleję zalecane hormony wraz z dc kiedy powinno sie je robić. To właśnie zamirzam zrobić w nadchodzącym cyklu.
A Twój gin badał FSH i LH Tobie...bo wysoka prolaktyna hamuje FSH, więc cały cykl jest do niczego...
Mialam jednego dnia badane TSH, FSH, LH, estradiol, prolaktyne. I wszystko oprocz prl i TSH mam w porzadku.

w takim schemacie chcę zrobić badania w następnym cyklu i jeśli mi się nie uda to wybiorę sie do kliniki leczenia niepłodnośći...
nawet nie chcę myśleć ile to moze kosztować...
Ja osobiscie nie mam doswiadczen z klinikami, ale czytajac wypowiedzi innych forumowiczek i slyszac opowiesci mojej kolezanki z pracy, stwierdzam, ze te wszystkie kliniki to wielcy naciagacze! Oczywiscie, jezeli nie pozostaje nic innego niz inseminacja lub in vitro to nie ma innego wyjscia. Ale takie podstawowe badania jak hormony, Hsg, laparoskopia czy badanie nasienia to przeciez mozna u "zwyklego" gina zalatwic i to nawet w ramach NFZ. A kliniki biora takia kasiore za wszystko, ze szok. Ta moja kumpela wydala juz 5 tys. a jak na razie to tylko jej moaz jest dokladnie przebadany i ona na nosicielstwo mukowiscydozy... A gdzie jeszcze jej dokladne badania i ewentualne zabiegi... Zbankrutowac mozna!!!

Ojej ale się objadłam :-) znowu ziemniaczane kotleciki z sosem pieczarkowym :-D

Zrobiłam pyszny likier z mleka skondensowanego, kawy i wódki - pychotka :-)
może któraś ma ochotę ???
Ja poprosze koltleciki z sosem (przepis)

oj tosiu ty lepiej nieszalej z tymi alkocholami bo ostatnio szalejesz ;-) zebys pozniej sie niezamartwiala czy dzidzi jest ok wsio bo twoje ostatnie objawy sa takie same jak malejpralinki a ona juz nosi swoja fasoleczke wiec ja jestem pewna ze ty tez swoja masz:tak:
Ja wlasnie zaluje, ze sobie niepotrzebnie wkrecala i rezygnowalam z alkoholu, podczas gdy zadnej fasolki nie bylo... Nie mozna dac sie zwariowac!!!:tak:

a co do tych objawów @ to moze nie jest do końca tak? ja pisałaś o swoich odczuciach w trakcie cyklu to dosąłownie pewna byłam, ze jesteś w ciaży...
Oczywiscie zycze Tosi, aby uy niej bylo inaczej, ale ja w tym cyklu tez mialam dziwne i wyjatkowe objawy, bardzo podobne do zafasolkowanych dziewczyn...:-(

znam to uczucie, przechodziłam to szczególnie w zeszałym cyklu...w poprzednich oczywiście też, ale ostatnie bardzo bolało...no Tośka trzymaj się ciepło skoro twierdzisz, ze czekasz na @

ja mimo ze staram si epol roku to tez tak mam a ostatni cykl byl najgorszy bo mialam wiekszosc objawow i jak sie wredota pojawila to bylam zalamana:-( nawet na tescie byla druga kreska araczej cień ciena tej kreski:eek:
aaaaj tam potrzebuje chyba odpoczynku i wyluzowania- tylko powiem Wam że bedzie ciezko bo ja tak bardzo chce i caly czas sobie wypominam ze tyle czekalam ze moglam wczesniej aj szkoda gadac mam 2 tygodnie do malpki i juz czuje ze mam pms;-) nieżle???? tragedy po prostu :wściekła/y: zła jestem na siebie moja mam mowi mi abym sie nie nakrecala i ze na pewno dzidzia bedzie ale musze wyluzowac- tylko ze dlaczego łatwo sie mowi a ciezko to zastosowac????

Mialam jednego dnia badane TSH, FSH, LH, estradiol, prolaktyne. I wszystko oprocz prl i TSH mam w porzadku.

Ja osobiscie nie mam doswiadczen z klinikami, ale czytajac wypowiedzi innych forumowiczek i slyszac opowiesci mojej kolezanki z pracy, stwierdzam, ze te wszystkie kliniki to wielcy naciagacze! Oczywiscie, jezeli nie pozostaje nic innego niz inseminacja lub in vitro to nie ma innego wyjscia. Ale takie podstawowe badania jak hormony, Hsg, laparoskopia czy badanie nasienia to przeciez mozna u "zwyklego" gina zalatwic i to nawet w ramach NFZ. A kliniki biora takia kasiore za wszystko, ze szok. Ta moja kumpela wydala juz 5 tys. a jak na razie to tylko jej moaz jest dokladnie przebadany i ona na nosicielstwo mukowiscydozy... A gdzie jeszcze jej dokladne badania i ewentualne zabiegi... Zbankrutowac mozna!!!

Ja poprosze koltleciki z sosem (przepis)

Ja wlasnie zaluje, ze sobie niepotrzebnie wkrecala i rezygnowalam z alkoholu, podczas gdy zadnej fasolki nie bylo... Nie mozna dac sie zwariowac!!!:tak:

Oczywiscie zycze Tosi, aby uy niej bylo inaczej, ale ja w tym cyklu tez mialam dziwne i wyjatkowe objawy, bardzo podobne do zafasolkowanych dziewczyn...:-(

bo powinnysmy sie zachowywac jak wowczas gdy sie nie staralysmy... wtedy jakie bedzie nasze zdziwienie gdy ujrzymy 2 krechy no nie??? oj życze nam tego wyluzowania i 2 krech :tak:

kochana u mnie to raczej cykl stracony objawy @ się rozkręciły więc tylko czekać aż się pojawi :-( no cóż trudno nowy cykl zacznę ale bez wariacji tym razem na spokojnie
ja przy pierwszej ciazy bylam na bank pewna ze @ bedzie bo 100% objawy @ ale mialam zdziwko i teraz to zdziwko lata jak talala i chodzi do przedszkola hihihi

witam.wczoraj nie kupilam testu, dopiero dzis w poludnie:eek:zrobilam i wyszla jedna kreska a ta druga bardzo bardzo slaba:-(praktycznie to jej cien:eek:wiec nie wiem co jest...ale moze za wczesnie albo powinnam z porannego moczu. wstawie zdjecie to zobaczycie

reklama
oj boli boli trzeba przelaczyc myslenie w glowie - tylke ze to wcale nie tak łątwo cholercia:-(
Niestety to nie jest takie proste już się wyciszyłam i w poprzednim cyklu miałam spokój a w tym znowu mi odbiło :wściekła/y:

Kochana ja wcale na nią nie czekam ale to nie uniknione niestety w tym cyklu :tak:
Co nas nie zabije to nas wzmocni - będzie dobrze, w tym cyklu znowu bede pracować nad sobą żeby nie schizować :-D

Do góry