reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Hej Dziewczynki:)))
Dziś zrobiłam kolejny test i są wyraźne dwie kreseczki.:tak::tak::tak: Zaczyna do mnie docierać ten fakt. Dzisiaj wieczorkiem idę do mojego ginka po zwolnienie i zaczynam liczyć dni. Jejku, żeby się w końcu udało!!!!!
Plissssssssssssssss:tak::tak::tak::tak::tak:

Kolejna porcja ciążowych fluidko-wirusków &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mają kolor zielony...jak nadzieja!!!

Gratuluję i zazdroszczę tych 2 kresek

powiem wam że ktoś nam przypunktował w samochód przed chwilą i urwał lusterko- oczywiście odjechał :baffled: masakra
Co za...
Ostatnio tscie pod blokiem ktos na calej dlugosci samochodu taka wieeelka ryse zrobil
:-(
Debile normalnie

Na razie się żegnam, bo muszę podać kolację synkowi.
Nie wiem, czy zajrzę jeszcze, bo padam na klawiaturę ( w nocy nie mogłam spać)
To spokojnej nocki;-)

Dziś zrobiłam kolejny test i są wyraźne dwie kreseczki.:tak::tak::tak: Zaczyna do mnie docierać ten fakt. Dzisiaj wieczorkiem idę do mojego ginka po zwolnienie i zaczynam liczyć dni. Jejku, żeby się w końcu udało!!!!!

Kolejna porcja ciążowych fluidko-wirusków &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

GRATULACJE:rofl2::rofl2::rofl2::rofl::rofl::rofl:
Zielone biore i biore i biore, ale zostaeie tez troche innym:tak::-)

Dziewczyny a wlasnie powiedzcie, tak na zapas juz pytam
Kiedy pracodawcy sie mowi o ciazy?
Bo u nas od razu kaza na l4 isc bo pracuje fizycznie i podnosze "troszke"
Ale jak to jest? Po tescie juz np sie wspomina czy po oficjalnej wizycie u gina??

Ostatnio edytowane przez moderatora:

ja też gratuluję i zazdroszczę :tak: mam nadzieje że fluidki podziałają !!

Dziewczyny a wlasnie powiedzcie, tak na zapas juz pytam
Kiedy pracodawcy sie mowi o ciazy?
Bo u nas od razu kaza na l4 isc bo pracuje fizycznie i podnosze "troszke"
Ale jak to jest? Po tescie juz np sie wspomina czy po oficjalnej wizycie u gina??

z tego co wyczytałam pracodawca nie może cię zwolnić nawet jak jesteś w pierwszych tyg ciązy, jeżeli idziesz na l4 to i tak musisz donieśc pracodawcy zaświadczenie o ciązy (100% zus ) a jak podnosisz to zmykaj na l4 i odpoczywaj

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jak byłam w poprzedniej ciąży i przyszedł mi szalony pomysł do głowy o tym że porpowadzi mi ciążę lekarz z przychodni to p. ginekolog stwierdziła podczas pierwszej wizyty ,,TO TOjeszcze się nie da się zobaczyć w sg a TA już chce zwolnienie????" Więc byłąm tam tylko trzy razy: pierwszy, jedyny i ostatni:-D:-D:-D
Potem prywatnie poszłam i dostałam zwolnienie bez problemu. Ale z tego co wiem lekarz chyba najpiwer musi stwioerdzić ciążę w usg i zobaczyć jak bije serduszko. U mnie jest troszkę inaczej, bo to moja czwarta ciąża a dziecko na świecie jedno, więc chuchają i dmuchają.
Teraz się uda. :tak::tak::tak:

z tego co wyczytałam pracodawca nie może cię zwolnić nawet jak jesteś w pierwszych tyg ciązy, jeżeli idziesz na l4 to i tak musisz donieśc pracodawcy zaświadczenie o ciązy (100% zus ) a jak podnosisz to zmykaj na l4 i odpoczywaj

U nas dbaja o ciezarne:tak:
Ja mam umowe na dwa latajesze wiec jestem spokjna, chodzi mi raczej o to kiedy powiadomic przelozonego?
Czy juz wtedy zapowiedziec jesli test pozytywnie wyszedl?
Czy dopiero po wizycie u ginekologa??

Pajka,pisałaś o tym panu na śniegu z wózkiem z kręconymi kołami. Takie wózki mają opcję "blokada kół",więc bez obaw. ;-) Nie wiem,czy ktoś o tym pisał,bo ja tak z doskoku teraz. ;-)

Loczek,gratulacje! :tak: :-)

reklama
Do góry