reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam:tak:
witam
i życzę miłego dnia
U nas słonecznie chociaż mimo to u mnie kiepsko z humorem.. bywają gorsze i lepsze dni cóż.. życie.

Loczek każdy ma swój czas na bobasa. i twój czas nadejdzie na pewno. Życzę cierpliwości i powodzenia.
Kinga masz słodki avatarek, musisz być silna nie poddawaj się.:tak:

No my pierwszy cykl;-)wczoraj test owulacyjny na tak, przytulanko, ale dzis jeszcze skoku temp. brak:-(no i kurde nie wiem, czy dziś przytulaniec, czy jednak według zaleceń jutro(po 2 dniach), nie chciałabym jednak zmarnować szansy....już mi się włączył stres i emocje z poprzednich starań i lęk, że znów minie rok zanim się uda...:baffled:
Ja bym poszła na całość, żeby potem nie mieć do siebie pretensji ,że nie wykorzystałam szansy.:sorry2:

Agutka też bym chciała mieć taką pomoc w kuchni:-D

Marulka na pewno jest fasolka:tak::tak::tak::tak:

Suzi u mnie przed @ szyjka jest bardzo nisko i otwarta:zawstydzona/y:

Kerna trzymam kciuki za bobaska:tak:pamiętam ,że przy pierwszym dziecku miałam takie bóle w połowie cyklu ;-)

Ja od jutra zaczynam starania, zastanawiam się na testami owulacyjnymi:cool: . Pozdrawiam wszystkie serdecznie:-D

reklama
Hej Staraczki!
Jak tam staranka? U mnie czekam na skok tempki. Cykle mam 30 dniowe, jestem w 15 dc , a jeszcze nie było skoku:( Czy tak powinno być?

gdzieś, kiedyś, ktoś... :-) ... pisał, że faza lutearna jest min 10 dni więc wynika, że masz czas do 20 dc :-) chociaż pamiętam, że LauraOna miała owu w 6 dc (potwierdzone przez gin) :tak:

Dla mnie pieczenie sernika to czarna magia, nigdy mi nie wychodził taki jak powinien, dopóki nie natknęłam się na przepis sernika na wiśniach. Łatwy w wykonaniu, całkiem szybko się robi, a co najwazniejsze puchaty i pyszny. Poniewaz był na święta to na sylwka piekę orzechowca - pierwszy raz. Jak nie wyjdzie to upiekę czekoladowe biedroneczki - pycha i zawsze wychodzi

czekoladowe biedroneczki?? a co to??

ja to tez mialam rekordowa owulke jak zaszlam w ciaze wtedy mialam owu w 62 dniu cyklu ... powaznie mowie... wczesniej @ wywolywalam luteina i pozniej taki cykl mialam i zaszlam w ciaze wlasnie podczas tej owulki w 62 dniu od @ ... makabra jakas...

:szok: wow!! :-D no faktycznie rekord :tak:

Suzi ja ogólnie sie uczyłam z 6 cykli i za kazdym razem mj organizm płatał mi figle :-D, ale ogólnie moza powiedziec, ze poznałam na tyle swoj organizm, ze wiedziałam, czy bedzie owulka czy nie no i w ostatnim cyklu tez sie nie obyło bez dziwadztw :-D

:-) a ja lubie oglądać twój wykresik :tak: piękny :-)

ZAFASOLKOWANE:

Agapas -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa - 1 cykl
sandrahaha - 18 cykl
scorpioniczkaa - 3 cykl
agast22 - 2 cykl
bakteria - 1 cykl
Nikiforka- 10 cykl
Sara211- 1 cykl
aisim- 3 cykl
eijf-7cykl
milusia83 -3 cykl
Pajka - 14 cykl
jagódka1231- 5 cykl
marulka – 4 cykl
msdracula – 3 cykl

zielona.wampirzyca-9 cykl
Hope33-okolo 16 cykl
Martilla - 6 cykl
agniesiar - 12 cykl
mmm -6 cykl
Noukie - 5 cykl
Marzi55 - 4 cykl
emilchen-URLOPIK
toska32-URLOPIK
chup - 1 cykl
Melissa-
kinga85- 13 cykl iURLOPIK
Anulin- 2 cykl
rudka - 3 cykl- URLOPIK
maćku - 6 cykl z hakiem
Ren - 3 cykl
wisienka83-URLOPIK
ilonkasz-2 cykl
&Ewcia - 8 cykl (test 26.12.)
iwcia81- - 1 cykl
agutkaZG- 5 cykl
nanusia - około 18 cykl
chiara1 - 2 cykl
Maxymka - 4 cykl
Scully- 3 cykl
olcia23- 2 cykl
elleth- 3cykl
LauraOna- 3 cykl i URLOPIK
CameoURLOPIK (jednocyklowy)
Kiciaq85-
simag1-
SylwiaSz- 4 cykl
MALUTKA10234 cykl
skowronek - 5 cykl
kerna - 2 cykl (test 14.01)
myszka1987- 4 cykl (test 29.12)
Stefanka83 - 2 cykl
lopop - 45 cykl
Loczek36 – 4 cykl (po roku)
Lady_Marion – 6 cykl
asiucha-L- 7 cykl
ryba30 - 3 cykl
Betusia– 5 cykl
Svensonka
ewelina26k
missiiss1301 – 1 cykl
pok – 3 cykl
suzi1 – 7 cykl
biedroneczka1980URLOPIK
larvunia
martuskaa – 2 cykl
agnieszka.kk
asiaN – 1 cykl
agi79 – 2 cykl
bombelek8 – 11 cykl
Fleur – 2 cykl
Chup -

asiaN a ilu dniowe masz cykle?

ok. 33 dnioe, zazwyczaj w 19 d.c mam skok, tylko u mnie tak ubogo ze śluzem, że zawsze mi cięzko wyczuć owulację, przed pierwszą ciążą, miałam w ogóle bezowul., dopiero bromergan, clo i pabi-dexamethason pomogły...więc i tak się cieszę, że mam wynik dodatni na teście ow.

ok. 33 dnioe, zazwyczaj w 19 d.c mam skok, tylko u mnie tak ubogo ze śluzem, że zawsze mi cięzko wyczuć owulację, przed pierwszą ciążą, miałam w ogóle bezowul., dopiero bromergan, clo i pabi-dexamethason pomogły...więc i tak się cieszę, że mam wynik dodatni na teście ow.
Ale dodatnie testy owu nie gwarantuja owulacji.
A jak dlugo lykalas bromka az sie udalo? I czy pozostale leki zapisali Ci od razu z bromkiem? Ja zaczelam go brac jakies 2 tyg temu i czekam na efekty:tak:
Ehhh dziewczyny jak ja bym chciała zeby juz nam sie udało:tak:
Wyobraz sobie, ze ja tez;-)

Uda się każdej z NAS . Nowy rok nowe nadzieje.:-D:-D:-D. Dziś jestem pełna optymizmu ciekawe jak pod koniec cyklu:sorry2::zawstydzona/y:
A ktory masz dc bombelku?????
Mnie cos brzusio boli po tym przytulanku,na dole:baffled:

Wiecie ze juz niewiele nam zostało by byc mamusiami w 2010 r!!!!;/

DAMY RADE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry