reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

nie patrz na moje cykle bo mowie, ja zawsze miałam dziwne i najlepiej poinformowane dziewczyny wymiękały :-D ogólnie tak powinno byc, ze masz skok + 3 nast tempki wyzsze jake dzien owulki, wazne, zeby zacząć, jak chcesz miec dzidzi wazne, zeby zaczac sie obserwowac to duzo pomaga :)

Pajka jeszcze raz dzieki za informacje,jak zdecyduje sie na pomiar to napewno bede duzo pytała,ale na tym wątku o ktorym pisałas:tak:
Wiesz moze czy sa takie kart w jezyku polskim????I gdzie je mozna znalesc????

reklama
kurcze kobity produkujecie jak szalone!!!! nie nadaążam czytać... :-) kerna juz mówiłam - miałam to samo...

suzi dobrze jest obserwować siebie - ja w prawdzie nie robiłam tego tak profesjonalnie jak dziewczyny ale to że w ogóle się interesowałam śluzem i tempką dużo mi pomogło nawet psychicznie... :tak:

Kurde mam stresa przed jutrzejszą wizyta... nie chce usłyszeć znowu "ale tu ciąży nie ma":-(

jak nie zobaczy to go kopnij :tak: trzymam kciuki:tak:

Pajka jeszcze raz dzieki za informacje,jak zdecyduje sie na pomiar to napewno bede duzo pytała,ale na tym wątku o ktorym pisałas:tak:

jest karta 3.3 tak sie nazywa zobacz w google powinno Ci wyskoczyc :tak:

kurcze kobity produkujecie jak szalone!!!! nie nadaążam czytać... :-) kerna juz mówiłam - miałam to samo...

suzi dobrze jest obserwować siebie - ja w prawdzie nie robiłam tego tak profesjonalnie jak dziewczyny ale to że w ogóle się interesowałam śluzem i tempką dużo mi pomogło nawet psychicznie... :tak:

Kurde mam stresa przed jutrzejszą wizyta... nie chce usłyszeć znowu "ale tu ciąży nie ma":-(

Marula ja tez zwracam uwage na sluz, był w tym cyklu ,ale nie wiem dokładnie czy była owulka.

Nic sie nie przejmuj,napewno zobaczysz piekna fasolinke:tak:
A jesli znow ci cos powie ten "dziadek" powiedz mu zeby zmienił okulary!!!!

A masz juz zapisaną wizyte do swojego gina??????

Dziewczyny a przed @ jaka powinna byc szyjka macicy?????
I to czy dzis były przytulanki ma jakies znaczenie?????Bo wydaje mi sie ze jest nizej i bardziej rozpulchniona...
A wczoraj była wyzej i zamknieta

Ostatnia edycja:
dziewczyny jaki powinien byc sluz w dni plodne, on pojawia sie w plodne czy tylko w dniu owulacji? ja znam dosc dobrze swoj organizm, ale mam problem z tym sluzem bo mam go przez caly cykl i wydaje mi sie ze zawsze jest taki sam....:confused: musze sie chyba uwazniej obserwowac.... ale moze nie bede musiala???? ha, to raczej malo prawdopodobne zwazywszy ze dzis test wyszedl negatywny (35dc)

dziewczyny jaki powinien byc sluz w dni plodne, on pojawia sie w plodne czy tylko w dniu owulacji? ja znam dosc dobrze swoj organizm, ale mam problem z tym sluzem bo mam go przez caly cykl i wydaje mi sie ze zawsze jest taki sam....:confused: musze sie chyba uwazniej obserwowac.... ale moze nie bede musiala???? ha, to raczej malo prawdopodobne zwazywszy ze dzis test wyszedl negatywny (35dc)
Martuskaa powinien byc przezroczysty i rozciagliwy jak białko kurzego jaja.Co w tym stylu
:tak:

ja skonczylam 2 cykl staran, jak dostane @ zaczniemy 3 wiec jak mozna mnie dopisac do listy, to bede wdzieczna.
KERNA - ja mialam teraz takie bile jak opisywalas i jak widac nic z tego! ale to nie znaczy ze u Ciebie tez nic.
u mnie 35dc, kolejny test rozwial wszelkie moje watpliwosci, test robiony zaraz z samego rana, negatywny oczywiscie, wiec czekam tylko na @
i nie wierze juz w zadne objawy, bo jeszcze przed terminem @ mialam duzo objawow swiadczacych o ciazy plus wysoka temperaturka.... a od 3 dni bez objawow - kompletnie nic
tylko od 2 dni boli mnie kosc łonowa, co to moze byc? czyzby @ sie zblizala? mialyscie tak kiedys?
ale mnie zdołowałaś...... a o kości nie wiem nic:confused:

My już po zakupkach z Zuzią,więc jutro można brać się za pichcenie. :-D :-p

Kerna,Słonko - cacy cacy w główkę. :-)
Co do bóli,to ja miałam tak ostatnio,ale jak widać... kolejny cykl się staram. :sorry2: :zawstydzona/y: Ale trzymam kciuki,żeby u Ciebie było tak,jak u Pajki! :tak: ;-)
ale mnie zdołowałaś...heh

no ja tez nie chce żebys tak nam tu napisała bo się tam do niego wybiore i mu nakopię do ...@$%#^

Marula ja tez zwracam uwage na sluz, był w tym cyklu ,ale nie wiem dokładnie czy była owulka.

I to czy dzis były przytulanki ma jakies znaczenie?????Bo wydaje mi sie ze jest nizej i bardziej rozpulchniona...
szyjka przed 2 jest twarda i zamknięta

śluz płodny jest w okresie okoloowulacyjnym. Czyli porzed i w trakcie..po raczej jużnie. Przed @ też występuje bo przeciez "chloaki" mogą w nas zyc kilkadziesiąt godzin więc ten śluz im pomaga przeczekać na owulke. Taki śluz jest: lepki, rozciągliwy i zwykle przezroczysty ale też nie koniecznie. Czasem bywa mętny.
Śluz na pewno się zmienia. Czasem jest gęsty, biały, kremowy, grudkowaty, lub całkiem lejący. Ten ma być rzadki ale lepki i bardzo rozciągliwy. Weż go między palce i jak ci sie wyciągnie w nitke długa to jes ok

No ja własnie nie wiem czy mierzyc czy nie,bo obawiam sie ze nie bede wiedziała oco i jak!!!!
A ogolnie to lubie sobie pospac i nie wiem czy zorganizowała bym sie na tyle zeby wstawac codziennie tak rano...
Ja tez myslalam, ze nie dam rady. Ale mam budzik w telefnie uastawiony, zeby mnie budzil codziennie, otwieram oczy, wkladam termometr do buzi, on piszczy, budzi mnie ;-) i nawet sam zapamietuje wartosc. A ja spie dalej:tak:

Aha Pajkaa trochę mnie zaskoczyłaś tym, że miałąś wszystkie objawy a owulki nie było:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Moj gin tez mi daje do zrozumienia, ze bez monitoringu nie moge vyc pewna, ze owulka byla. A wykresiki mam piekne;-)

Pajkaa właśnie jak myślisz4-5 dni poprzytulańcach możliwe jest odczuwanie czegoś?? Bo wczoraj miąłam bóle podbrzusza że przeszkadzało mi to bardzo..kłucia i takie jak w @
Ja przed kazda @ namietnie czytam fora nt "Kiedy i jakie pierwsze objawy" i niektore babki pisza, ze wlasnie jz kilka dni po owu mialy jakies tam objawy. Wiec moze u Cibie to rowniez to:cool2:

www.28dni.pl 30 dni gratis, pozniej trzeba zaplacic. Ale portal super! I bardzo duzo fajnych kobitek, ktore chetnie pomagaja:tak:
U mnie szyjka macicy ciagle "wedruje" - jednego dnia potrafi ze 3 razy zmienic pozycje i miekkosc, wiec sobie odpuscilam jej badanie:no:

Martuskaa powinien byc przezroczysty i rozciagliwy jak białko kurzego jaja.Co w tym stylu
:tak:
Wystarczy, ze spelni jeden z powyzszych warunkow. U mnie zadko jest przejrzysty
Ale sie uwzielas!:sorry2: "Chłopaki" mialo byc!:tak:

reklama
Ja przed kazda @ namietnie czytam fora nt "Kiedy i jakie pierwsze objawy" i niektore babki pisza, ze wlasnie jz kilka dni po owu mialy jakies tam objawy. Wiec moze u Cibie to rowniez to:cool2:

U mnie szyjka macicy ciagle "wedruje" - jednego dnia potrafi ze 3 razy zmienic pozycje i miekkosc, wiec sobie odpuscilam jej badanie:no:
Ale sie uwzielas!:sorry2: "Chłopaki" mialo byc!:tak:
maćku sory ale dla mnie to tekst roku:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D i dziękuje Ci za pomyłkę bo za każdym razem poprawia mi humor.....jeden gupi wyraz a tyle może...:-D
A może dlatego powinno się badać szyję wieczorem o stałej godzinie?? Bo tak proponują...
A z tymi objawami to mnie też troszkę podbudowałą..ale nic pewności nie mam bo duża rozbieżność opinii..poczekam zobaczę
suzi sexik na pewno ma znaczenie na szyje.....powinno się badać przed tak samo przed kąpaniem czy prysznicem

Do góry