MALUTKA1023
Zaangażowana w BB
wczesniej chyba mnie tak nie bolalo (chyba bo teraz to wszedzie doszukuje sie ciazy) ale jeden dzien przed @ to tak juz czulam ze bedzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja staram sie drugi cykl w tym pierwszy z testami owul i pokazalo mi wiec przynajmniej wiem ze mam owulacje.... jeden plus
a ja nie mierze tem caly cykl bo czesto sie przeziebiam i wyniki nie sa wiarygodne... dzis to wyczytalam i zmierzylam z ciekawosci i wyszla 37,2* wiec mnie zaskoczylo bo normalnie nie przekracza 36,5*. Ja tez trzymam za ciebie kciuki bo mam nadzieje ze moze obydwie zobaczymy te upragnione II... Ale szczerze radze ci poczekaj jeszcze z 2 dni bo wyjdzie ci nie taki jakbys chciala i po co masz sie wkurzac niepotrzebnie:-( wiem jakie to trudne bo sama siedze jak na szpilkach
Dziewczyny jak mysliscie kiedy jest najwieksza szansa na zajscie w ciaze, seks przed owu, w czasie owu czy tuż po owu?
Ja to już zwariowałam, bo co artykuł to piszą co innego, przytoczę ci fragmenty 2 artykułów
Jajeczko zwykle żyje 12-24 godzin, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6.
Badania wykazały, że stosunek tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie są zdolne do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy i przejścia przez proces tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed lub dzień po jajeczkowaniu. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Płodnym okresem jest więc czas dwa dni przed owulacją i jeden dzień po. Ma to znaczenia w momencie, kiedy nie znamy dokładnego czasu uwolnienia jajeczka
Jajeczko zwykle żyje 12-24 h, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6 godzin. Badania wykazały, że stosunek seksualny tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie maja zdolności do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy podlegając procesowi tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed czy dzień jajeczkowania, a nie dzień po. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Z praktycznego punktu widzenia płodnym okresem jest czas dwa dni przed owulacją i jeden po. Ma to jednak znaczenie raczej w momencie, kiedy nie znamy dokładnego czasu uwolnienia jajeczka (owulacja nie jest u kobiety czymś łatwo rozpoznawalnym).
Niby takie same artykuły, I bądź tu mądry
DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZKochana Kiniu
Największe prawdopodobieństwo jest przed owu, teraz pytanie dlaczego? Ponieważ plemniki również muszą mieć czas na przedostanie przez żeńskie narządy rodne. I jeżeli one się tam przedostaną, to będą już czekać aż komórka jajowa dostanie się do jajowodu Chyba najłatwiej próbować na trzy dni przed owu potem 1 dzień przed. Nie warto codziennie, mężczyzna musi mieć czas na produkcje pełnowartościowej spermy.
a jakiej firmy testy robilas?
tylko monitoring potierdza owulacje. Testy owulacyjne mówią tylko o skoku hormonu LH . Ja miałam przez pół roku testy ow. + a sie okazywało na monitoringu, ze owulki nie było!
A kiedy mierzyłaś tą tempkę??
Choroba wcale nie musi zakłócać pomiarów, jeżeli robisz to przez kilka cykli to zauważysz czy choroba namieszała czy nie. Tempkę mierzy się zawsze rano po przebudzeniu o stałej porze, a z tego wynika, ze wyczytałas dzisiaj i potem zmierzyłas tempkę. Tempka nawet mierzona ( no mierzysz o 6 a jednego dnia o 7) to jest ona zakłócona bo moze sie już różnic nawet o 0,5 st.
Ja to już zwariowałam, bo co artykuł to piszą co innego, przytoczę ci fragmenty 2 artykułów
Jajeczko zwykle żyje 12-24 godzin, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6.
Badania wykazały, że stosunek tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie są zdolne do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy i przejścia przez proces tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed lub dzień po jajeczkowaniu. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Płodnym okresem jest więc czas dwa dni przed owulacją i jeden dzień po. Ma to znaczenia w momencie, kiedy nie znamy dokładnego czasu uwolnienia jajeczka
Jajeczko zwykle żyje 12-24 h, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6 godzin. Badania wykazały, że stosunek seksualny tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie maja zdolności do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy podlegając procesowi tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed czy dzień jajeczkowania, a nie dzień po. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Z praktycznego punktu widzenia płodnym okresem jest czas dwa dni przed owulacją i jeden po. Ma to jednak znaczenie raczej w momencie, kiedy nie znamy dokładnego czasu uwolnienia jajeczka (owulacja nie jest u kobiety czymś łatwo rozpoznawalnym).
Niby takie same artykuły, I bądź tu mądry
A tego to juz komentowac nie bede - zycie jest takie niesprawiedliwe...Ja Ci powiem, ze wszystko zależy od szzęścia takie jest moje zdanie. Ile kobiet jest takich, ze wycelują w owulkę, są zdrowi a dziecka nie ma, a tacy co się grzmią byle jak zawsze upolują więc mi sie wydaje, ze nie ma reguły.