reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

A u mnie 8 dc. a przytulanki zacznę jak mi gin powie w poniedziałek kiedy bede miała owu. co by M nie męczyć i co by żołnierze byli silniejsi:-D:-D:-D

Nie wiem czym mój M się faszeruje,jakieś witaminy tam bierze a, że oficjalnie się nie staramy o dzidzie bo z kaską krucho, no i trwa kryzys małżeński, ale jak zaczęliśmy naprawiać małżeństwo a tak dokładniej, jak M wysuną tą inicjatywę i mnie "gwałci" co wieczór to nie zauważyłam jakiegoś spadku ilości spermy, zawsze tyle tego wylatuje, że aż mam dosyć. Kiedyś jedna położna powiedziała mi, że jeżeli są problemy z zajściem w ciążę to nie należy się ściśle trzymać tego schematu przerw kilkudniowych przed dniami płodnymi albo sexu co dwa dni bo może się okazać, że jego żołnierzyki żyją tylko dobę i trzeba się wtedy sex-ic co dnia:-D
Ale osobiście wykorzystaliśmy każda z możliwych metod i nic wam nie da rady jak się za bardzo nastawiacie na ciążę. Najważniejsze to się nie starać tylko po prostu korzystać z sexu wtedy gdy ma się na to ochotę, przymus nic nie daje i nawet facet wtenczas stresuje plemniki.
Wyluzujcie!!!!! I posłuchajcie (w związku z tym, że przyszłym tygodniu pierwsze opady deszczu ze śniegiem zapowiadają):
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=6oqhySECkS8&feature=fvw"]YouTube - ...Świąteczna piosenka Sly'a Stallone'a...[/ame]

reklama
Czy możliwe, że jeszcze mogę być w ciąży jezeli temperatura wczoraj i dzis (30 i 31 dc) czyli w terminie spodziewanej @ spadła mi o 2 krechy (z 36,9 do 36.7) :((((((((((((( ??????????????????
podobno powinna byc ciagle na wysokim poziomie:(((
pewnie dzis albo jutro przyjdzie @ i nici z testowania:(

Ostatnia edycja:
wczoraj kupilam sobie w koncu te bransoletke z "charms"-takimi zawieszkami.Chce kupowac takie ktore cos dla mnie znacza i o czyms mowia.Na razie musze poczekac z zakupem zawieszek bo i tak wydalam juz mnostwo kasy w tym mc a zaraz jeszcze fryzjerce trzeba zaplacic,ale pierwsza zawieszka jest takie srebrne kuleczko z maciupkim krysztalkiem w srodku i kazdy pyta "no a to co znaczy"(bo przewaznie zawieszki jakis konkretny ksztalt maja).No i nic im nie moge powiedziec bo nie wiedza ze sie staram a dla mnie to brzuch z zarodkiem:)))

Nie wiem czym mój M się faszeruje,jakieś witaminy tam bierze a, że oficjalnie się nie staramy o dzidzie bo z kaską krucho, no i trwa kryzys małżeński, ale jak zaczęliśmy naprawiać małżeństwo a tak dokładniej, jak M wysuną tą inicjatywę i mnie "gwałci" co wieczór to nie zauważyłam jakiegoś spadku ilości spermy, zawsze tyle tego wylatuje, że aż mam dosyć. Kiedyś jedna położna powiedziała mi, że jeżeli są problemy z zajściem w ciążę to nie należy się ściśle trzymać tego schematu przerw kilkudniowych przed dniami płodnymi albo sexu co dwa dni bo może się okazać, że jego żołnierzyki żyją tylko dobę i trzeba się wtedy sex-ic co dnia:-D
Ale osobiście wykorzystaliśmy każda z możliwych metod i nic wam nie da rady jak się za bardzo nastawiacie na ciążę. Najważniejsze to się nie starać tylko po prostu korzystać z sexu wtedy gdy ma się na to ochotę, przymus nic nie daje i nawet facet wtenczas stresuje plemniki.
Wyluzujcie!!!!! I posłuchajcie (w związku z tym, że przyszłym tygodniu pierwsze opady deszczu ze śniegiem zapowiadają):

Bardzo fajne podejście, ale mój M ma problem z potencją i choćby chciał to przez tydzień nie da rady codzienne!!!!!!!!!!!!!!!1

Dlatego musi sie oszczędzać=- potencja to choroba, a skoro lekarz mówi kiedy może dojdzie do owulacji to na pewno nie zaryzykujemy przytulanek 3 dni wcześniej bo może wtedy nie być w formie na ten dzień. Jeśli chodzi o tabletki to owszem je bierze bo dostał od lekarza!!!!!!!!!!!!

My też czasem mamy ochotę na przytulanki bez myślenia o dziecku ale nie zawsze jest to takie proste - jest proste jeżeli mężczyzna nie ma problemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

agniesiar ja tam sie tule kiedy chce hehe nikt nie musi mówić kiedy i jak:-p:tak:;-)

ŚWIĘTA RACJA!:-D
Wtedy jest najwięcej przyjemności;-):cool2:

oj no byloby pieknie.j po prostu zawsze wyobrazam siebie ze cos daje o sobie znac bo przeciez wytwarza sie jakis tam hormon...No ale skoro mowicie ze jest inaczej.Mnie tylko delikatnie zaczyna cmic brzuch jak na @.lekko pokluwa jajnik i to wszystko.Ah te ostatnie dni.z jednej strony jeszcze nadzieja a z drugiej coraz jej mniej.
a ja zamiast sie przygotowywac to zalegam w szlafroku ale sniadanie zjesc musze/

Ej kobito nie szukaj objawów tylko poczekaj te parę dni. Możesz nie mieć żadnych objawów!
Ja też dopiero zjadłam śniadanko, rano byłam na badaniach i musiało być na głodniaka. I jeszcze ten spirometr, kazali dmuchać, a ja byłam taka głodna!

Czy możliwe, że jeszcze mogę być w ciąży jezeli temperatura wczoraj i dzis (30 i 31 dc) spadła mi o 2 krechy :((((((((((((( ??????????????????
podobno powinna byc ciagle na wysokim poziomie:(((
pewnie dzis albo jutro przyjdzie @ i nici z testowania:((

Na podstawie temperatury możesz cokolwiek powiedzieć jeżeli cykle masz mniej więcej stałe i prowadzisz samoobserwację - temperaturę od kilku cykli regularnie o tej samej godzinie rano nim wstaniesz z łóżka. Wtedy porównujesz poprzednie cykle czy mniej więcej tak samo a i przed ciążą mogą zdarzyć się spadki temp.

TESTUJĄCE:

rudka - 10 października
jagódka1231- 12 października
Hope33 - październik ???
bakteria - 12 października
kusska - 17 października
zielona.wampirzyca- 21-22 październik
Marzi55 - 26 października
Kinga85 - 2 listopada
agniesiar - 4 listopada

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :) -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa -
sandrahaha -
scorpioniczkaa :) - 3 cykl
agast22 - 2 cykl

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
Noukie
Marzi55
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
kusska
jagódka1231
nanusia82
toska32
ewelina28
bakteria
Marcelkowa mama
chup
mmkarolina
Melissa
malwinka91
kinga85
katia_793

QUOTE]
ja też się dopisuję

Marzi starajcie sie starajcie! :tak:;-):-)

u mnie dopiero 6 d.c. a intensywne serduszkowanie od poniedziałku rana!:cool2::rofl2:

Kochana, to my jakoś w zbliżonych terminach będziemy testować... a moze i potem rodzić??? hihihihi;-)

Marzi ja punkt 7 jestem w pracy i pierwsze co wskakuje na forum zobaczyć co się z Wami wieczorkiem działo :) hih :-):tak: Kiedyś zaczynałam dzień w pracy od przeczytania wiadomości itp a teraz na pierwszym miejscu mam forum ;) hihi Fajna sprawa, wciągnęłam się na maxa w Wasze historie :-):tak:

no to nieźle... nie ma sznas bym Cię wyprzediła... o 7 to ja suszę głowę!!!:cool: ale też pierwsze co robię jak już dojadę do pracy... to :) forum:cool2: szlaone...:happy:

w ogóle jestem wściekła. kupiłam w poniedziałek an allegro testy owu..i nadal nie przyszły..cholera, jak się dzisiaj nie pojawią, to bez sensu traciłąm na nie kasę w tym miesiącu, bo powytyw powinien wyjść jutro...normalnie strasznie jestem zła...:confused2::confused2::confused2:

Zielona... a może okaże sie, ze wcale Ci nie będą potrzebne...:sorry:

Nie kochana. Ja nie miałam zadnych objawów i nadal nie mam, hehe :-D Wierzę ze Ci sie udało!

Ja też wierzę!!!:szok:

lece do sklepu kupie testa, niech juz bedzie co ma byc, buziolki, bede pewnie popoludniu,pozdrawiam

rudka, dawaj koniecznie znać jaki wynik!!! Trzymam kciukasy1!!!:rofl2:

pomóżcie Kochane:((((

Anulin, spokojnie... może najlepiej po prostu zrobić test????:happy:

Ja spadam do roboty... będę po południu Kochaniutkie!!!!

reklama
TESTUJĄCE:

rudka - 10 października
jagódka1231- 12 października
Hope33 - październik ???
bakteria - 12 października
kusska - 17 października
zielona.wampirzyca- 21-22 październik
Marzi55 - 26 października
Kinga85 - 2 listopada
agniesiar - 4 listopada

ZAFASOLKOWANE: