reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranie sie, wczesne objawy

reklama
Ale ja owu mialam w 11dc.
No tak ale wiesz nawet jeśli to nie kiedy test wychodzi 14 dni po terminie @. Najpierw hormon ciążowy pojawia się u kobiety w krwi po 48h po zagniezdzeniu A dopiero później przefiltrowany przez nerki trafia do moczu i dopiero w odpowiedniej ilości hormonu w moczu test pokaże ciążę. U każdej kobiety jest inaczej ponieważ nie mamy takiej informacji jak kiedy dochodzi do zagniezdzenia zaplodnionego jajeczka.

Nie lepiej będzie jak wykonasz betę to jest pewniejsze bo hormon pojawia się najpierw w krwi A nie w moczu.

Kamere ci wprowadzaja do drog rodnych i ogladaja wszystko od srodka czy niema endometriozy polipow zrostow torbieli czy jajowody sa ok i ogolny stan i pozniej przez pepek i tez ogladaja i tez wprowadzaja kontrast i to jest pod znieczuleniem ogolnym i tego znieczulenia sie strasznie boje bo zle na to reaguje bo ja ogolnie mam problemy z serduszkiem i przy takim oslabieniu strasznie wymiotuje a jak wymiotuje to zaczynam mdlec bo serce mi slabiej bije i staje na chwile jego akcja wiec modle sie codziennie o to bym tego badania nie przechodzila.
A na czym polega to badanie że się tak boisz?

Najpierw zrobie test co wyjdzie to wyjdzie a jesli okres nie bedzie przychodzil to wtedy pojde na bete
No tak ale wiesz nawet jeśli to nie kiedy test wychodzi 14 dni po terminie @. Najpierw hormon ciążowy pojawia się u kobiety w krwi po 48h po zagniezdzeniu A dopiero później przefiltrowany przez nerki trafia do moczu i dopiero w odpowiedniej ilości hormonu w moczu test pokaże ciążę. U każdej kobiety jest inaczej ponieważ nie mamy takiej informacji jak kiedy dochodzi do zagniezdzenia zaplodnionego jajeczka.

Nie lepiej będzie jak wykonasz betę to jest pewniejsze bo hormon pojawia się najpierw w krwi A nie w moczu.

Kamere ci wprowadzaja do drog rodnych i ogladaja wszystko od srodka czy niema endometriozy polipow zrostow torbieli czy jajowody sa ok i ogolny stan i pozniej przez pepek i tez ogladaja i tez wprowadzaja kontrast i to jest pod znieczuleniem ogolnym i tego znieczulenia sie strasznie boje bo zle na to reaguje bo ja ogolnie mam problemy z serduszkiem i przy takim oslabieniu strasznie wymiotuje a jak wymiotuje to zaczynam mdlec bo serce mi slabiej bije i staje na chwile jego akcja wiec modle sie codziennie o to bym tego badania nie przechodzila.
To w takim razie życzę Ci aby test pokazał 9 czerwca dwie piękne kreski i abyś ominęła to badanie bo naprawdę w Twoim przypadku jest niebezpieczne i też bym się bała na twoim miejscu.

Mogę też doradzić że nawet jeśli test pokaże negatywny wynik to w poniedziałek z rana idź na betę żebyś miała pewność że nie jesteś w ciąży lub mimo testu negatywnego jesteś w ciąży.

Tak jak wcześniej wspominałam nawet test o czułości 10 może nie pokazać ciąży mimo że ona będzie.

Ok tak zrobie [emoji8]
To w takim razie życzę Ci aby test pokazał 9 czerwca dwie piękne kreski i abyś ominęła to badanie bo naprawdę w Twoim przypadku jest niebezpieczne i też bym się bała na twoim miejscu.

Mogę też doradzić że nawet jeśli test pokaże negatywny wynik to w poniedziałek z rana idź na betę żebyś miała pewność że nie jesteś w ciąży lub mimo testu negatywnego jesteś w ciąży.

Tak jak wcześniej wspominałam nawet test o czułości 10 może nie pokazać ciąży mimo że ona będzie.

reklama
Hello. Czekam na @. Dzis lub jutro powinna byc. Od kilku dni dziwnie się czuje. Wszystko zwalam na upały. Osłabienie, senność - to akurat najsilniej czuje w ciągu dnia, po południu jest jakby lepiej. Ale rano..oczy zamknięte.
Kilka dni temu mocno wrażliwa byłam na zapachy, już mi przeszło. Bol w dole brzucha co jakiś czas, nie ciągle. Właściwie wszystko podobne jak przed @ piersi... są większe , też czasem przed @ były... Ale sutki! Bolą tragicznie, dotknąć nie mogę i wiem, że tak mnie jeszcze nie bolały. Jestem po stymulacji nowym lekiem i moze to przez niego odczuwam mocniej.? Niemniej, póki małpy nie ma, jest nadzieja.

Do góry