olka11135
Fanka BB :)
Dzis
Ja dzis mam zabieg i nie wiem co robic czy czekac czy dzialac NIE WIEM
Lekarz kazal mi caly czAs brac witaminy i nic wiecej i czekac na cykle a po tych cyklach zaczac dzialac. A nie ukrywam ze jak tylko lepiej bym się poczula chcialabym sprovujowac TYLKO CZY TO NIE ZA DUZE RYZYKO???????
Szczerze? Ja podtrzymuję to co napisałam wcześniej ja bym nie czekała, ani nie przejmowała się wiekiem. Jak chcesz to oczywiście w między czasie się możesz przebadać wzdłuż i wszerz, ale na pewno bym nie czekała.
Tak jak dziewczyny piszą, to jest raczej stara wiedza, większość lekarzy nie mówi już o czekaniu. Wręcz przeciwnie słyszałam, że dużo łatwiej jest zajść w kolejną ciąże po poronieniu. Większość kobiet takie ciąże donosi i ma swojego tęczowego dzidziusia (tak się określa dziecko, które przyszło na świat po poronieniu). Mi lekarz nie kazał nic badać, choć moja ciąża była pozamaciczna więc dużo gorsza sytuacja niż Twoja. Ja mam 32 lata, dwoje dzieci (11 i 7 lat) i jak dostaniemy zielone światło w wakacje to na pewno wracamy do starań. U nas musi być pół roku czekania bo ciąża pozamaciczna była leczona farmakologicznie i niestety tu trzeba tak długo czekać. Ale gdyby to było łyżeczkowanie czy laparoskopia to już miałabym nadzieję, na kolejny pozytywny test