reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

staranie bez efektu

reklama
Ja jeszcze nie mam, pewnie mi się przesunął bo wszystko mnie boli jak na okres a testy wychodzą negatywne. Więc nie mam na co liczyć :-/

Trudno, za miesiąc się uda. 😊
A może jeszcze za wcześnie test robiłaś?
Robiłam dzisiaj i wyszedł negatywny. Okresu w ciągu dalszym nie mam.

Zerknęłam na test przed chwilką, chodź wiem że nie powinnam i jakbym coś widziała. Pewnie sobie wkręcam.

Czekam w ciągu dalszym na @

U mnie dalej brak miesiączki, byłam u ginekologa powiedział że endometrium (błonę śluzową) mam 20mm, stwierdził że to nie wygląda mu na zbliżający się okres lecz nie widzi nic. Kazał zrobić hcg i niestety wynik <0.100 czyli negatyw, w dwóch testach druga Kraska jakby jest, nie wiem co o tym myśleć. Jak okres mi nie przyjedzie mam się zgłosić do niego w następny czwartek...

Witam Was kobietki... Troszkę jestem rozczarowana, myślałam ze możne się udało - chodz wiem ze za szybko wykonałam test (okres mam na 15.03.21 ostatni miałam od 14.02-19.02). Nie wiem co o tym myslec...... Współżyliśmy z meżem w dniach 8, 9, 12, 13, 15, 17 cyklu . Cykle mam 29-30 dniowe a tu na to wychodzi ze nie wyszło :-( :( . W sumie nie wiem po co to piszę , chyba aby się wygadać ehhh .
Przede wszystkim poczekaj do terminu planowanej miesiączki.
Druga sprawa - mało kobiet zachodzi w ciążę od razu w pierwszym cyklu starań, więc uzbrój się w cierpliwość ;) ale zawsze można sobie dodatkowo pomóc - poczytaj o suplementacji przy staraniach zarówno dla siebie (magnez, wapń, cynk, żelazo, kwas foliowy, olej z wiesiołka i witaminę D), jak i dla partnera (kwas foliowy, cynk, miedź, selen, witaminy D i E). Osobiście polecam też żel FertilSafe Plus.
To lubrykant dla par starających się o dziecko
Może efekt placebo, może zadziałały inne rzeczy jak właśnie suplementacja, a może ten żel, ale po poronieniu i kilku nieudanych próbach znalazłam w ciążę przy suplementacji swojej, męża + ten żel.

Przede wszystkim poczekaj do terminu planowanej miesiączki.
Druga sprawa - mało kobiet zachodzi w ciążę od razu w pierwszym cyklu starań, więc uzbrój się w cierpliwość ;) ale zawsze można sobie dodatkowo pomóc - poczytaj o suplementacji przy staraniach zarówno dla siebie (magnez, wapń, cynk, żelazo, kwas foliowy, olej z wiesiołka i witaminę D), jak i dla partnera (kwas foliowy, cynk, miedź, selen, witaminy D i E). Osobiście polecam też żel FertilSafe Plus.
To lubrykant dla par starających się o dziecko
Może efekt placebo, może zadziałały inne rzeczy jak właśnie suplementacja, a może ten żel, ale po poronieniu i kilku nieudanych próbach znalazłam w ciążę przy suplementacji swojej, męża + ten żel.
Ja już 7dni po terminie miesiączki i nadal brak

reklama
Do góry