reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Niestety[emoji26] @ przyszla zrujnowala caly cykl [emoji20] jestem zalamana a juz mialam taka nadzieje[emoji22] i jeszcze malpa przyszla 6 dni wczesniej[emoji20][emoji22][emoji22][emoji22]
Kochana tak bardzo mi przykro.. jak sobie przypomnę poprzedni cykl ( to był mój pierwszy z clo ) narobiłm sobie takich nadziei.. byłam wtedy u rodziny to jedyny plus, bo powtrzymywałam się, żeby nie wyć... ale za kilka dni znów zaczniesz Clo i będą nowe nadzieje.. Który to był Twój cykl z clo?

Ostatnia edycja:
reklama
1 od dawna ale w tym jakos szczegolnie liczylam na to ze sie uda. No wiem ze nowy cykl i kolejna szansa wiem bo sama wam to powtarzam ale zrobilo mi sie poprostu przykro dzis bede smutna a jutro zaczne od nowa z pomoca clo juz sie umowilam do gina na wizyte monitorujaca. Moze w nastepnym sie uda.
Wiem co czujesz.. ja strasznie przeżywałam jak miesiączka w poprzednim miesiącu przyszła.. byłam u rodziny, więc tyle dobrego, że powstrzymywałam aie

Kochana tak bardzo mi przykro.. jak sobie przypomnę poprzedni cykl ( to był mój pierwszy z clo ) narobiłm sobie takich nadziei.. byłam wtedy u rodziny to jedyny plus, bo powtrzymywałam się, żeby nie wyć... ale za kilka dni znów zaczniesz Clo i będą nowe nadzieje.. Który to był Twój cykl z clo?

Ja robiłam testy owu ( przed braniem clo ) niby były pozytywne, ale ciąży brak.. lekarz nigdy nie mówił o monitoringu.. dopiero jak zaczęłam brać Clo.. ja akurat w 13dc byłam przed samą owu.. w czwartek to było.. na pogotowiu byłam w pon albo wtorek i było już po wszystkim..
Ja kiedyś robiłam testy owu I na 6 cykli wyszedł mi tylko w 1 cyklu test pozytywny i to było w grudniu 2017r. A resztę 5 cykli testy negatywne. Więc nie wiem co mam robić. Jak przekonać lekarza aby dał to clo lub zrobił mi monitoring 3 cyklu z rzędu i sprawdził czy dochodzi do wzrostu pęcherzyka i czy wogule pęka. Od czerwca wracam spowrotem do testów owu ale kupiłam tutaj w DE i zobaczymy czy wynik będzie pozytywny i czy temp będzie wskazywać owu. Już się wszystkiego łapię aby wszystko się udało. Nic nie oczekuje jak tylko jednego dziecka od życia czy to tak wiele?

Ja kiedyś robiłam testy owu I na 6 cykli wyszedł mi tylko w 1 cyklu test pozytywny i to było w grudniu 2017r. A resztę 5 cykli testy negatywne. Więc nie wiem co mam robić. Jak przekonać lekarza aby dał to clo lub zrobił mi monitoring 3 cyklu z rzędu i sprawdził czy dochodzi do wzrostu pęcherzyka i czy wogule pęka. Od czerwca wracam spowrotem do testów owu ale kupiłam tutaj w DE i zobaczymy czy wynik będzie pozytywny i czy temp będzie wskazywać owu. Już się wszystkiego łapię aby wszystko się udało. Nic nie oczekuje jak tylko jednego dziecka od życia czy to tak wiele?
Kochana, na spokojnie idź do lekarza i powiedź to co napisałaś mi.. dziewczyny tu może mają inne zdanie, ale ja byłam z lekarzem szczera! Zgodził się tak po prostu z dobrego serca przepisać mi to clo i monitoring.. a Ty powiedz, że testy owu negatywne i podejrzewasz brak owulacji.. staracie się już tyle czasu i nic.. powinien się zgodzić :) Ja uważam, że to są powody do tego, żeby zrobić cykl monitorowany i ewentualnie przepisać clo! Ja byłam skłonna lekarza prosić o to, ale ku mojemu zdziwieniu zgodził się od razu! :)

Kochana, na spokojnie idź do lekarza i powiedź to co napisałaś mi.. dziewczyny tu może mają inne zdanie, ale ja byłam z lekarzem szczera! Zgodził się tak po prostu z dobrego serca przepisać mi to clo i monitoring.. a Ty powiedz, że testy owu negatywne i podejrzewasz brak owulacji.. staracie się już tyle czasu i nic.. powinien się zgodzić :) Ja uważam, że to są powody do tego, żeby zrobić cykl monitorowany i ewentualnie przepisać clo! Ja byłam skłonna lekarza prosić o to, ale ku mojemu zdziwieniu zgodził się od razu! :)
Super i tak zrobię. Napewno będę z lekarzem szczera i może mimo wszystko przepisze mi clo i zrobi monitoring owu. Mam nadzieję że mimo wszystko mi pomoże bez względu co w opinii napiszę mój Endo.

Super i tak zrobię. Napewno będę z lekarzem szczera i może mimo wszystko przepisze mi clo i zrobi monitoring owu. Mam nadzieję że mimo wszystko mi pomoże bez względu co w opinii napiszę mój Endo.

A masz może możliwość isc do ginekologa-endokrynologa? Ja właśnie chodzę to takiej specjalistki (w Polsce) i uważam ze to dobry wyborów jeżeli mamy problem z tarczyca i zajściem w ciąże.

A masz może możliwość isc do ginekologa-endokrynologa? Ja właśnie chodzę to takiej specjalistki (w Polsce) i uważam ze to dobry wyborów jeżeli mamy problem z tarczyca i zajściem w ciąże.
Ja mam hormony w porządku tylko mój Endo ktory jest też diabetologiem wykrył u mnie cukrzyce w początkowym stadium typu 1 i powiedział że narazie mam się wstrzymać z dzieckiem i spaść trochę z wagi.

reklama
Do góry