reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Ku pokrzepieniu opiszę swoją sytuację , dwójka dzieci , mąż ten sam, pierwsze ciąże w wieku 26 i 29 lat po 1 cyklu, a następnie po 4 cyklach starań ( wtedy to juz była dla mnie wieczność ) . Dwa lata temu podjęliśmy decyzje o kolejnym dziecku , po roku nieskutecznych starań zaczęłam robić badania, FSH wyhodziło na początku cyklu za wysokie 12 , a potem kontrolne 14. Miałam usg dwa dni po dodatnich testach owulacyjnych a w usg zero śladów po owulacji. Oczywiście badania męża, u mnie AMH - prawie jeden , ale juz ponizej :( od września zaczełam przyjmować Clostilbegyt od 2do 6dc 1 tabl - ładnie pecherzyki rosły, pękały. Pierwszy raz w życiu czułam ból jajnika, w którym była owulacja. W 3 cyklu już endometrium zaczęło się zmniejszać , moja gin zaleciła , żebym jeszcze jeden cykl brała clo , ale już bez monitoringu . Grudzień był miesiącem mega stresujacym dla nas , nawet nie pamietam czy były starania w odpowiednich dniach . OM 23.12 i juz totalnie odpuściliśmy, a natłoku spraw , które nas spotkały, cieszyliśmy się , że jest jak jest , a tymczasem 21.01 w blue monday zrobiłam test w 30 dc ( czekałam długo na @ bo wiedziałam , ze i tak przyjdzie ) a tam dwie kreski. Obecnie nasze szczęscie ma juz ponad 7 cm CRL i czekamy z utęsknieniem na wrzesień.
Eee po pierwsze gratulacje! Po drugie w ktorym dc robilas test? Ile dni maja Twoje cykle?

Eee po pierwsze gratulacje! Po drugie w ktorym dc robilas test? Ile dni maja Twoje cykle?

dziękuję :) moje cykle trwały po 23-24 dni ( czasem nawet 21 ) , co kilka był cykl 27-28 dni, który dawał nadzieję na dwie kreski
Całe życie między ciążami przyjmowałam tabletki antykoncepcyjne .

chodzi o test owulacyjny ? czy ciązowy - ciązowy w 30dc

dziękuję :) moje cykle trwały po 23-24 dni , co kilka był cykl 27-28 dni
Całe życie między ciążami przyjmowałam tabletki antykoncepcyjne .

chodzi o test owulacyjny ? czy ciązowy - ciązowy w 30dc
Czyli okolo 2 dni po terminie spodziewanej @? Gratulacje <3 jeszcze raz podobno najlepszym lekiem jest luz. Ale żeby człowiek tak potrafil na zawolanie ;-)

No właśnie luz- łatwo powiedzieć i zajęcie się innymi rzeczami. Ja mam 39 lat więc stwierdziłam , że widocznie juz " po wszystkim " , co z tego , że młodo się czuję ;)

Dziękuję bardzo kochana. Czy to takie różowe opakowanie z dzidziusiem? :) No i mam keszcze jedno pytanko w Pl też jest tak drogi? W Niemczech kosztuje ok 100 zł :)
Tak opakowanie z dzidziusiem, biala tubka. Ja placilam 60zl za 75ml. Nie ma w opakowaniu aplikatora zeby aplikowac w srodku. Ja kupilam w aptece paracetamol w syropie dla dzieci z takim aplikatorem i go uzywam do zelu. Sprawdza sie swietnie a paracetamol to koszt 12zl i mozna wykorzystac

956427
to taki aplikator akurat tu z ibum

reklama
Do góry