reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Ja też... Tym bardziej jak się dowiedziałam, że mam p-ciała p/pleminikowe... Może u ciebie in vitro też jest ostatnią deską ratunku
Nie wiem czy jest dla mnie jakaś w ogóle deska ratunku oprócz adopcji.

Biorę drugi miesiąc antyki i mój organizm w ogóle na nie nie reaguje. Przy pierwszych antykach miałam normalnie owulację. 🙈 A teraz po 8 tabletkach antyków dostałam ponownie okres.

reklama
Dziewczynki wracam do gry. W niedzielę kończę anty i od 4go zaczynam lamette na 5 dni, potem trzy zastrzyki i 12go listopada mam wizytę co z tego wyrosło. Będziemy próbować. Ale lekarz mnie przygotował, że on podejrzewa że mam ogniska endometriozy i jak się nie uda to raczej jestem skazana na in vitro. Ale na to mam jeszcze czas, spróbujemy stymulacji zastrzykami i inseminacji.
Bede brała menopur. .... Ehhhh

Dziewczynki wracam do gry. W niedzielę kończę anty i od 4go zaczynam lamette na 5 dni, potem trzy zastrzyki i 12go listopada mam wizytę co z tego wyrosło. Będziemy próbować. Ale lekarz mnie przygotował, że on podejrzewa że mam ogniska endometriozy i jak się nie uda to raczej jestem skazana na in vitro. Ale na to mam jeszcze czas, spróbujemy stymulacji zastrzykami i inseminacji.
trzymam kciuki 💪

Poniekąd to dobra wiadomość
Trzymam kciuki, głowa do góry i do roboty [emoji7]

Kochana u mnie to samo! Tzn wzięłam Femare przez 5 dni po tabletce a dziś byłam na pierwszym zastrzyku. Jeszcze dwa i w poniedziałek idę zobaczyć czy i co urosło. Poprzedni cykl mimo femary - był bezowulacyjny i konskie dawki gonadotropin nie pomogły. Oby teraz się do nas szczęście uśmiechnęło :)

Kochana u mnie to samo! Tzn wzięłam Femare przez 5 dni po tabletce a dziś byłam na pierwszym zastrzyku. Jeszcze dwa i w poniedziałek idę zobaczyć czy i co urosło. Poprzedni cykl mimo femary - był bezowulacyjny i konskie dawki gonadotropin nie pomogły. Oby teraz się do nas szczęście uśmiechnęło :)
Ja to w ogóle pierwszy raz biorę. A co masz za zastrzyki? Jaka dawka?

reklama
Ja to w ogóle pierwszy raz biorę. A co masz za zastrzyki? Jaka dawka?
Nie mieszkam w Polsce i mój lek nazywa się Ferring. Na polskim rynku odpowiednikiem jest Menopur. To są zastrzyki z hMG na wzrost pęcherzyków. Biorę po 150 jednostek a to jest maksymalna dawka :o Oby były efekty!! Ja się boje ze co z tego ze wychowuje piękne pecherzyki, skoro one mogą nie pęknąć :/ oczywiście dostanę zastrzyk z hCG ale mimo tego różnie u mnie bywa... ale jak pękną to mam 30% szans na bliźniaki ;) A jaka ty masz dawkę?

Do góry