reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Nie mieszkam w Polsce i mój lek nazywa się Ferring. Na polskim rynku odpowiednikiem jest Menopur. To są zastrzyki z hMG na wzrost pęcherzyków. Biorę po 150 jednostek a to jest maksymalna dawka :o Oby były efekty!! Ja się boje ze co z tego ze wychowuje piękne pecherzyki, skoro one mogą nie pęknąć :/ oczywiście dostanę zastrzyk z hCG ale mimo tego różnie u mnie bywa... ale jak pękną to mam 30% szans na bliźniaki ;) A jaka ty masz dawkę?
Ja mam 75 dawkę. Też menopur. Właśnie mnie dziwi że taka mała ale to jest piwrwsza stymulacja gonadotropinami. Wiec lekarz chce zobaczyć jak w ogóle zareaguje mój organizm. Lametta j do tego menopur

reklama
Ja mam 75 dawkę. Też menopur. Właśnie mnie dziwi że taka mała ale to jest piwrwsza stymulacja gonadotropinami. Wiec lekarz chce zobaczyć jak w ogóle zareaguje mój organizm. Lametta j do tego menopur
To tak samo jak ja, tylko ze ja mam większa dawkę. Tez pierwszy raz biorę menopur. Wcześniej miałam zastrzyki z FSH na poprawę endometrium i gin liczył na owulke ale nie było mimo stymulacji femara. Czyli widać ze u mnie z grubej rury. Gin stawia wszystko na jedna kartę. Ja się czuje po tych zastrzykach fatalnie bo tak mnie boli głowa, ze tylko leżę i wyje :( ponoć tak bywa...

Dziewczyny i moje lapo w listopadzie szlak trafił. Dostałam @,dzwonię do doktorka a on mi mówi nic z tego szpital zawiesił zabiegi bo nie mają lekarze i miesiąc mam być bez leków i czekać aż łaskawie covid pozwoli wrócić anestezjologom do pracy . No chyba zaraz wybuchne ze złości 😡😡😡😡🤬🤬🤬🤬

Dziewczyny i moje lapo w listopadzie szlak trafił. Dostałam @,dzwonię do doktorka a on mi mówi nic z tego szpital zawiesił zabiegi bo nie mają lekarze i miesiąc mam być bez leków i czekać aż łaskawie covid pozwoli wrócić anestezjologom do pracy . No chyba zaraz wybuchne ze złości 😡😡😡😡🤬🤬🤬🤬
Rozumiem Cię :( teraz straszny czas na chorowanie/ zabiegi bo tylko covid i covid... jakby inni pacjenci nie istnieli :/ ale nic nie poradzimy. Trzeba przeczekać :( niech się to szybko kończy!

@KiedyPytam jak się czujesz na lekach? U mnie po wizycie u gina i cóż, bliźniaków nie będzie na pewno. Wyrósł tylko jeden pęcherzyk pomimo takich dawek leku. Za to jest bardzo ładny. Idealnie okrągły, nie miałam jeszcze takiego! No i jest na lewym jajniku a od 8 miesięcy mój lewy jajnik był wygaszony, wiec w sumie nie jest tak zle. Dostałam zastrzyk 10000 jednostek hCG na pęknięcie bo pęcherzyk miał już 23,5 mm i mamy dziś działać. Ale u mnie po to były gonadotropiny żeby pęcherzyków było więcej-> większa szansa na ciąże a tu tylko jeden pęcherzyk... nie wiadomo czy pęknie...

@KiedyPytam jak się czujesz na lekach? U mnie po wizycie u gina i cóż, bliźniaków nie będzie na pewno. Wyrósł tylko jeden pęcherzyk pomimo takich dawek leku. Za to jest bardzo ładny. Idealnie okrągły, nie miałam jeszcze takiego! No i jest na lewym jajniku a od 8 miesięcy mój lewy jajnik był wygaszony, wiec w sumie nie jest tak zle. Dostałam zastrzyk 10000 jednostek hCG na pęknięcie bo pęcherzyk miał już 23,5 mm i mamy dziś działać. Ale u mnie po to były gonadotropiny żeby pęcherzyków było więcej-> większa szansa na ciąże a tu tylko jeden pęcherzyk... nie wiadomo czy pęknie...
Co dostałaś na pęknięcie? Bo ostatnio chyba pisałaś że nie pękały? Ja mam jutro wizytę i też ciekawa jestem czy cos w ogóle wyrosło żeby podać cokolwiek..

Co dostałaś na pęknięcie? Bo ostatnio chyba pisałaś że nie pękały? Ja mam jutro wizytę i też ciekawa jestem czy cos w ogóle wyrosło żeby podać cokolwiek..
Ja nie mieszkam w Polsce wiec nie znam nazwy tego leku. Na rachunku pisze tylko ze zastrzyk z hCG, czyli coś jak pregnyl pewnie. Dostałam podwójna dawkę bo przy jednym zastrzyku to różnie było - często nie pękały. Jutro idę do gina zobaczyć czy była ta owulacja... już mam takiego stresa ze nie wiem jak wejdę do gabinetu :( Temperatura póki co nie za wysoka ale tez nie najniższa wiec totalnie nie wiem czy się udało wywołać owulke czy nie.

reklama
Update: była piękna owulacja! Pierwszy raz od pół roku :) czasowo tez się zgraliśmy, teraz dwa tygodnie czekania...
trzymajcie kciuki! Polecam zestaw femara(lametta) i gonadotropiny plus zastrzyk na pęknięcie!
Trzymam kciuki! Daj znać! U mnie zrobiła się torbiel. Na kolejny cykl dostałam clo i mam znowu przyjść na sprawdzenie czy cos urosło.

Do góry