Ksenia975
Fanka BB :)
Ja przy takich problemach jak Ty plus kilka innych okazało się, że mam PCOS. Niestety, żeby to zdiagnozować musiałam zrobić badania na własną rękę i udać się do prywatnej kliniki. Żadne leczenie nie przyniosło rezultatów, a tabletki anty zniszczyły mi wątrobę i też nic nie pomogły. Zaszłam w ciążę dopiero jak już 2 lata nie byłam wcale niczym leczona. Polecam przede wszystkim zdrową dietę i jakiś sport. Ja dużo biegałam. Jeśli masz nadwagę, to koniecznie trzeba ją zredukować. To takie moje osobiste rady. Ważne, żebyś znalazła przyczynę problemów, a wiem, że nie jest łatwo, bo lekarze bagatelizują.Hej. W sumie moje powody hormonalne są nieodkryte. Mam plamienia między okresami, pozna owulację, po owulacji różni 8-9 dni dostaje okres. I mam często krwawienia. Potrafię plamić cały miesiąc. Trafiłam w końcu po ponad roku do kliniki. Lekarz na drugiej wizycie widząc wielki niepękniety pęcherzyk stwierdził że moje jajniki trzeba wyciszyć. Zlikwidowac torbiele i dopiero ruszyć ze stymulacja. Niestety ale miałam wziąć tylko jedno opakowanie a okazało się że tabletki nie zadziałały i mimo brania, urósł mi pęcherzyk i znowu torbiel. Wiec dostalam następne opakowanie jakiś silniejszych. Za 2 tygodnie jadę zobaczyć co dalej. Jak będą czyste jajniki dostanę coś na owulację mocniejszego. Chyba gonadotropiny. Lekarz mówi, że problem może być w jajeczkach