reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Hej. W sumie moje powody hormonalne są nieodkryte. Mam plamienia między okresami, pozna owulację, po owulacji różni 8-9 dni dostaje okres. I mam często krwawienia. Potrafię plamić cały miesiąc. Trafiłam w końcu po ponad roku do kliniki. Lekarz na drugiej wizycie widząc wielki niepękniety pęcherzyk stwierdził że moje jajniki trzeba wyciszyć. Zlikwidowac torbiele i dopiero ruszyć ze stymulacja. Niestety ale miałam wziąć tylko jedno opakowanie a okazało się że tabletki nie zadziałały i mimo brania, urósł mi pęcherzyk i znowu torbiel. Wiec dostalam następne opakowanie jakiś silniejszych. Za 2 tygodnie jadę zobaczyć co dalej. Jak będą czyste jajniki dostanę coś na owulację mocniejszego. Chyba gonadotropiny. Lekarz mówi, że problem może być w jajeczkach :(
Ja przy takich problemach jak Ty plus kilka innych okazało się, że mam PCOS. Niestety, żeby to zdiagnozować musiałam zrobić badania na własną rękę i udać się do prywatnej kliniki. Żadne leczenie nie przyniosło rezultatów, a tabletki anty zniszczyły mi wątrobę i też nic nie pomogły. Zaszłam w ciążę dopiero jak już 2 lata nie byłam wcale niczym leczona. Polecam przede wszystkim zdrową dietę i jakiś sport. Ja dużo biegałam. Jeśli masz nadwagę, to koniecznie trzeba ją zredukować. To takie moje osobiste rady. Ważne, żebyś znalazła przyczynę problemów, a wiem, że nie jest łatwo, bo lekarze bagatelizują.

reklama
Ja przy takich problemach jak Ty plus kilka innych okazało się, że mam PCOS. Niestety, żeby to zdiagnozować musiałam zrobić badania na własną rękę i udać się do prywatnej kliniki. Żadne leczenie nie przyniosło rezultatów, a tabletki anty zniszczyły mi wątrobę i też nic nie pomogły. Zaszłam w ciążę dopiero jak już 2 lata nie byłam wcale niczym leczona. Polecam przede wszystkim zdrową dietę i jakiś sport. Ja dużo biegałam. Jeśli masz nadwagę, to koniecznie trzeba ją zredukować. To takie moje osobiste rady. Ważne, żebyś znalazła przyczynę problemów, a wiem, że nie jest łatwo, bo lekarze bagatelizują.
Nie mam nadwagi. Amh i USG nie wskazują na pcos. Badań mam bardzo dużo. Jestem już w specjalistycznej klinice. Mam tylko teraz zrobić jeszcze marker Ca 125. Ja jak nie nie robię nic to potrafię krwawić 6 tygodni z rzędu. Sport i zdrowa dieta nie zatrzymają mi takich jazd.

Nie mam nadwagi. Amh i USG nie wskazują na pcos. Badań mam bardzo dużo. Jestem już w specjalistycznej klinice. Mam tylko teraz zrobić jeszcze marker Ca 125. Ja jak nie nie robię nic to potrafię krwawić 6 tygodni z rzędu. Sport i zdrowa dieta nie zatrzymają mi takich jazd.
Mi zatrzymały. Ale nie mówię, że u Ciebie tak będzie. To tylko rada, możesz spróbować lub nie.

A więc tak. Są 2 pęcherzyki 24 mm i 30 z tego dużego raczej nic nie będzie wzięłam już zastrzyk . Mamy działać. Jeżeli w tym cyklu znowu nic to mam się szykować do laparoskopi a Maz ma powtórzyć badania

Dziewczyny to była masakra. Wczoraj że względu na moj dzien mąż wrócił wcześniej z pracy . Córka poszła spać. Mnie już jajnik bolał więc dawaj do akcji. Niestety przyjemność to nie była tak mnie bolało że w trakcie się poplakalam na szczęście mąż tego nie widział dopiero zauważył po wszystkim . Powiem tak poród mnie tak nie bolą jak wczorajsze Przytulanki

Dziewczyny to była masakra. Wczoraj że względu na moj dzien mąż wrócił wcześniej z pracy . Córka poszła spać. Mnie już jajnik bolał więc dawaj do akcji. Niestety przyjemność to nie była tak mnie bolało że w trakcie się poplakalam na szczęście mąż tego nie widział dopiero zauważył po wszystkim . Powiem tak poród mnie tak nie bolą jak wczorajsze Przytulanki
Bo to tak jest że jak wiesz że musisz w danym dniu i czekasz na to jak na zbawienie to potem z tego nie ma przyjemności i tylko się skupiamy na tym żeby się udało ja tak mam przynajmniej jak byłam po zastrzyku to tak miałam 😔 a do tego jeszcze jak jajnik cię bolał to tym bardziej ale może w tym momencie coś było na rzeczy😁😁 w końcu dostałaś zastrzyk trzymam kciuki ❤❤

reklama
Bo to tak jest że jak wiesz że musisz w danym dniu i czekasz na to jak na zbawienie to potem z tego nie ma przyjemności i tylko się skupiamy na tym żeby się udało a do tego jeszcze jak jajnik cię bolał to tym bardziej ale może w tym momencie
Daj spokój jak sobie pomyśle że dzisiaj też mnie tak może boleć to już mi słabo

Do góry