reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Nic. Trwa nadal. Lekarz mówi że mam tak rozregulowane hormony że nawet nie wyciszyły się po antykach. Jajnik pracował, wytworzył jajeczka, tylko nie pękły i mam nową dwukomorowa torbiel. Jaja.... W sumie to prawie mialam owulację na tabletkach antykoncepcyjnych 🤦 dostałam teraz jakieś takie z innym składem. Coś o takim samym składzie jak Regulon. Narazie próbujemy to ogarnąć w ten sposób. Antyki, jak torbiel zniknie to stymulacja gonadotropinami. Ale jak dalej będą takie krwawienia to być może histeroskopia. Ale narazie nie widzi potrzeby. Mam tylko zrobić marker ca125 pod kątem endometriozy.
Przepraszam nie jestem w temacie, ale ciekawi mnie Twoja sytuacja. Co jest powodem Twoich problemów hormonalnych jeśli mogę wiedzieć? I dlaczego jesteś leczona tabletkami antykoncepcyjnymi?

reklama
Witam w 3dc, i jednocześnie pierwszym dniu z Aromkiem.
Kontrol usg będę miała w przyszły czwartek (11dc).

Po tym antykoncepcyjnym libido mi spadło do wartości ujemnych, help, czy znacie jakieś preparaty poprawiające? mogą być na receptę (zapytam doktora o wypisanie) które działają i wraca ochota na przytulanki??

Witam w 3dc, i jednocześnie pierwszym dniu z Aromkiem.
Kontrol usg będę miała w przyszły czwartek (11dc).

Po tym antykoncepcyjnym libido mi spadło do wartości ujemnych, help, czy znacie jakieś preparaty poprawiające? mogą być na receptę (zapytam doktora o wypisanie) które działają i wraca ochota na przytulanki??
Hej ja nie znam ale chętnie się dowiem bo u mnie z tym kiepsko 😐

Hej ja nie znam ale chętnie się dowiem bo u mnie z tym kiepsko 😐

Ja nigdy wcześniej nie miałam problemów z libido, latami stosowałam antykoncepcję w postaci ringu - nigdy nie brakowało ochoty na przytulanki, nie miałam suchości ani nic. Problemy zaczęły się pojawiać stopniowo po odstawieniu anty i rozpoczęciu starań.
Się zastanawiam czy właśnie te starania nie są przyczyną, ze za bardzo skupiam się na prokreacji a za mało na przyjemności :/
Ze nie myśle żeby się kochać a żeby zrobić dziecko... :(

Pewnie tak :/

Czytałam tu i w internetach ze „asekurela forte” pomaga, czy faktycznie? Którejś pomogło? Można stosować starając się?

Ja nigdy wcześniej nie miałam problemów z libido, latami stosowałam antykoncepcję w postaci ringu - nigdy nie brakowało ochoty na przytulanki, nie miałam suchości ani nic. Problemy zaczęły się pojawiać stopniowo po odstawieniu anty i rozpoczęciu starań.
Się zastanawiam czy właśnie te starania nie są przyczyną, ze za bardzo skupiam się na prokreacji a za mało na przyjemności :/
Ze nie myśle żeby się kochać a żeby zrobić dziecko... :(

Pewnie tak :/

Czytałam tu i w internetach ze „asekurela forte” pomaga, czy faktycznie? Którejś pomogło? Można stosować starając się?
Hmmm...mi już powoli psychika siada mam podobne podejscie chociaż nie zawsze ,ale często nie mogę się skupić na przyjemności i wiem że to głowa mnie blokuje 😔teraz to boli mnie brzuch dzisiaj wzdety mam jak balon zresztą od kilku dni taki mam czekam na okres bo myślę że raczej nic z tego nie wyszło w tym cyklu ogólnie jestem przed za 3 dni powonnam dostać @ mam mega doła dzisiaj 😔 ale jak to mówią po burzy zawsze wychodzi słońce więc jestem dobrej myśli że to minie😉

Przepraszam nie jestem w temacie, ale ciekawi mnie Twoja sytuacja. Co jest powodem Twoich problemów hormonalnych jeśli mogę wiedzieć? I dlaczego jesteś leczona tabletkami antykoncepcyjnymi?
Hej. W sumie moje powody hormonalne są nieodkryte. Mam plamienia między okresami, pozna owulację, po owulacji różni 8-9 dni dostaje okres. I mam często krwawienia. Potrafię plamić cały miesiąc. Trafiłam w końcu po ponad roku do kliniki. Lekarz na drugiej wizycie widząc wielki niepękniety pęcherzyk stwierdził że moje jajniki trzeba wyciszyć. Zlikwidowac torbiele i dopiero ruszyć ze stymulacja. Niestety ale miałam wziąć tylko jedno opakowanie a okazało się że tabletki nie zadziałały i mimo brania, urósł mi pęcherzyk i znowu torbiel. Wiec dostalam następne opakowanie jakiś silniejszych. Za 2 tygodnie jadę zobaczyć co dalej. Jak będą czyste jajniki dostanę coś na owulację mocniejszego. Chyba gonadotropiny. Lekarz mówi, że problem może być w jajeczkach :(

Nic. Trwa nadal. Lekarz mówi że mam tak rozregulowane hormony że nawet nie wyciszyły się po antykach. Jajnik pracował, wytworzył jajeczka, tylko nie pękły i mam nową dwukomorowa torbiel. Jaja.... W sumie to prawie mialam owulację na tabletkach antykoncepcyjnych [emoji1751] dostałam teraz jakieś takie z innym składem. Coś o takim samym składzie jak Regulon. Narazie próbujemy to ogarnąć w ten sposób. Antyki, jak torbiel zniknie to stymulacja gonadotropinami. Ale jak dalej będą takie krwawienia to być może histeroskopia. Ale narazie nie widzi potrzeby. Mam tylko zrobić marker ca125 pod kątem endometriozy.
Kurcze... Ale przynajmniej coś lekarz próbuje, szuka przyczyny. Kochana oby się wszystko unormowało [emoji120]

Wczoraj zaczęłam czytać więcej o Ovitrelle i znalazłam artykuł gdzie było napisane, że podanie Ovitrelle "w ciemno" daje 10% szansy na wstrzelenie się w odpowiedni moment. Oczywiście pęcherzyk pęknie ale cóż z tego, skoro komórka nie była jeszcze w pełni rozwinięta. Żeby prawidłowo zrobić zastrzyk to trzeba zbadać estradiol, progesteron i coś jeszcze i to musi być w odpowiednich normach. A ginekolodzy mówią, że zastrzyk najlepiej robić jak pęcherzyk ma 18-22mm. A mi dzisiaj sam pękł przy 26mm. Czyli jak podobałam ostatnio przy 20mm to znaczy, że pękł ale komórka nie była dojrzała i może to było przyczyną niepowodzeń....[emoji848][emoji848][emoji848]

reklama
Wczoraj zaczęłam czytać więcej o Ovitrelle i znalazłam artykuł gdzie było napisane, że podanie Ovitrelle "w ciemno" daje 10% szansy na wstrzelenie się w odpowiedni moment. Oczywiście pęcherzyk pęknie ale cóż z tego, skoro komórka nie była jeszcze w pełni rozwinięta. Żeby prawidłowo zrobić zastrzyk to trzeba zbadać estradiol, progesteron i coś jeszcze i to musi być w odpowiednich normach. A ginekolodzy mówią, że zastrzyk najlepiej robić jak pęcherzyk ma 18-22mm. A mi dzisiaj sam pękł przy 26mm. Czyli jak podobałam ostatnio przy 20mm to znaczy, że pękł ale komórka nie była dojrzała i może to było przyczyną niepowodzeń....[emoji848][emoji848][emoji848]
To są tylko normy a jest całkiem inaczej ja mialam 2 cykle z zastrzykiem. 1 cykl 2 pęcherzyki 22 i 25 i nic. W 2 cyklu 23 i 21 i nic . 3 cykl same pekly

Do góry