reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Oby nie przyszła a testy kłamały. Trzymam kciuki. No u mnie wszystko było dobrze a w ciążę i tak nie zaszlam.. Więc nie ma dobrego czy kiepskiego miesiąca przy dobrym czasem też nie wychodzi hehe no ja np mam straszny ból piersi przed okresem w ogóle większość objawów w początkach ciąży jest podobna do zbliżającego się okresu. Czekam na wieści:) w sumie niewiem czy powinnam tu jeszcze pisać jak już nie jestem na clo....
Dziekuje, czekam do srody i na bete a pozniej wizyta i diagnoza

reklama
Hej dziewczyny :)

U mnie pierwszy cykl starań z CLO ( od 5 dnia - 5 tabletek 1x dziennie) i od 16 dc Duphaston przez 10 dni po 2 tabletki dziennie ( jestem po poronieniu w lipcu 2018 , rozregulowane cykle trwające ok 33-35 i brak owu na ostatnich 2 cyklach - był monitoring )

21.02.2019 - 11 dc monitoring czwartek - pęcherzyka nie było
25.02.2019 - 15 dc poniedziałek monitoring o 9 rano - pęcherzyk 14mm , o 17 godzinie w domu pokazało się bardzo dużo śluzu i odrobina krwi , we wtorek lekko mokro ale bez szału i w środę również dużo śluzu już bez krwi.
28.02.2019 - 18 dc czwartek monitoring - lekarz mówi że pęcherzyka już nie ma i jesteśmy po owu.

Staranka były i w pon 25.02 i w środę 27.02.2019, ciekawe co to będzie , nie pozostaje nic tylko czekać - aczkolwiek zastanawia mnie ten śluz patrząc na to że pęcherzyk był dosyć mały bo 14mm to nie za wiele ...
Może szybko urósł.. Zawsze trzeba mieć nadzieję. Trzymam kciuki za ciebie:) ja już się nie ludze w 3 cyklu z clo miałam piękne 3 pęcherzyki aż lekarz bal się że mogą być trojaczki... Wszystkie wyniki dobre... A ciąży brak... Trzeba wierzyć że się uda ale za mocno się nie nakręcac psychika ma chyba duży wpływ przy staraniach. Kiedyś w to watpilam ale teraz wiem że tak jest. Teraz nawet nie wiem w którym dc jestem nie monitoruje nic nie sprawdzam. Wiem tylko że około 16 marca powinnam mieć okres.

Może szybko urósł.. Zawsze trzeba mieć nadzieję. Trzymam kciuki za ciebie:) ja już się nie ludze w 3 cyklu z clo miałam piękne 3 pęcherzyki aż lekarz bal się że mogą być trojaczki... Wszystkie wyniki dobre... A ciąży brak... Trzeba wierzyć że się uda ale za mocno się nie nakręcac psychika ma chyba duży wpływ przy staraniach. Kiedyś w to watpilam ale teraz wiem że tak jest. Teraz nawet nie wiem w którym dc jestem nie monitoruje nic nie sprawdzam. Wiem tylko że około 16 marca powinnam mieć okres.
Czyli u Ciebie tez juz po owu? U mnie puki co bez @. Jakos tak podchodze do tego bez emocji. Czekam az przyjdzie @. Jakbie bd jutro to w srode rano pedze na bete bo w czwr rano jade do ginekologa o 8 rano

Cześć, można dołączyć? Co prawda jeszcze nie zaczęłam cyklu z Clo bo od jutra 1dc (już jest różowo) i czekam na przesyłkę. Nie liczę ile cykli się staramy ale to już półtora roku minęło i nici pomimo ze mam już 2 córki 16 i 10 lat. Obecnie jestem na eutyrox 50/75 na zmianę, kwas foliowy, witamina d, wiesiołek, wapno i omega. W sierpniu 2018 wykryto mięśniaka 37mm przy ujściu szyki macicy, na szczęście nie rośnie i nie powinien przeszkadzać w zajściu w ciąże. Mąż tez wzorowy a i tak się nie udaje. Marzą nam się bliźniaki i mamy wiarę w to ze clo może pomoze.

Cześć, można dołączyć? Co prawda jeszcze nie zaczęłam cyklu z Clo bo od jutra 1dc (już jest różowo) i czekam na przesyłkę. Nie liczę ile cykli się staramy ale to już półtora roku minęło i nici pomimo ze mam już 2 córki 16 i 10 lat. Obecnie jestem na eutyrox 50/75 na zmianę, kwas foliowy, witamina d, wiesiołek, wapno i omega. W sierpniu 2018 wykryto mięśniaka 37mm przy ujściu szyki macicy, na szczęście nie rośnie i nie powinien przeszkadzać w zajściu w ciąże. Mąż tez wzorowy a i tak się nie udaje. Marzą nam się bliźniaki i mamy wiarę w to ze clo może pomoze.
Witam Cie goraco, ja te, licze ze clo pomoze mi, zeby przydazyly sie blizniaczki pozdrawiam

Dziękuje i trzymam mocno kciuki za II kreski!!
Czy robisz testy owulacyjne lub masz monitoring? Jakie doświadczenie z clo jak do tej pory??
Zaczelam dop w tym cyklu clo. Ale zaczelam brac od 5dc do 9dc. 17dc bylam na usg tak akurat lekarka mowila zeby przyjsc i bylo juz po owulacji. Powiedziala ze wszyztko ok i czekac. Wedlug niej @ powinna byc 2 tyg po owulacji. (U mnie nie bylo @) wedlug mojego kalendarza nie uwzgledniajac owu. Wczesniej, wyszlo ze @ powinna byc 1.03. Ale dzis juz jest 4 marca i nic. Nie ma @. 3 marca rano robilam test plytkowy z apteki ale wyszedl negatywny. Czekam w takim razie na @. Jezeli nie dojdzie do jutra wieczorem to w srode rano jade na bete bo mam wizyte w czwartek. Tez biore euthyrox 25/50 + 3x w tyg. 1 tab. Jodid 100. Po clo czulam sie nawet dobrze, choc bolala mnie glowa przez pierwsze 2,5 dnia. Pozniej juz ok. Choc mam na buzi bardzooo duzo brzydkich pryszczy sama ropa jakby nadkazone takie. Po masci z antybiotykiem zniknely ale byla to masakra. Poza tym czuje sie dobrze. Nie mam objawow jak zawsze przez @.

Zaczelam dop w tym cyklu clo. Ale zaczelam brac od 5dc do 9dc. 17dc bylam na usg tak akurat lekarka mowila zeby przyjsc i bylo juz po owulacji. Powiedziala ze wszyztko ok i czekac. Wedlug niej @ powinna byc 2 tyg po owulacji. (U mnie nie bylo @) wedlug mojego kalendarza nie uwzgledniajac owu. Wczesniej, wyszlo ze @ powinna byc 1.03. Ale dzis juz jest 4 marca i nic. Nie ma @. 3 marca rano robilam test plytkowy z apteki ale wyszedl negatywny. Czekam w takim razie na @. Jezeli nie dojdzie do jutra wieczorem to w srode rano jade na bete bo mam wizyte w czwartek. Tez biore euthyrox 25/50 + 3x w tyg. 1 tab. Jodid 100. Po clo czulam sie nawet dobrze, choc bolala mnie glowa przez pierwsze 2,5 dnia. Pozniej juz ok. Choc mam na buzi bardzooo duzo brzydkich pryszczy sama ropa jakby nadkazone takie. Po masci z antybiotykiem zniknely ale byla to masakra. Poza tym czuje sie dobrze. Nie mam objawow jak zawsze przez @.

Skoro @ brak to jest szansa ze się udało! I te zmiany skórne tez mogą zwiastować ciąże. A jaka dawkę clo miałaś? I ile razy dziennie? Jak długie cykle?

Skoro @ brak to jest szansa ze się udało! I te zmiany skórne tez mogą zwiastować ciąże. A jaka dawkę clo miałaś? I ile razy dziennie? Jak długie cykle?
Cykle byly rozne, 31 dni 29, 34, 37 roznie. I to wlasnie tak na zmiane, 37 potem 29 potem 34 potem 31 potem 37 itp. Clo 1x dziennie 1 tab.

reklama
Do góry