reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Ja nie miałam jakiś szczególnych dolegliwości po ovitrelle ale w 3 cyklu brania clo miałam mdłości i tak średnio to znosiłam
Piszecie o zastrzykach i sama dochodzę do wniosku ze we wtorek „wymusze” na lekarzu aby mi przypisał :) mam mało czasu na czekanie i staranie się bo wiek trochę leciwy :)
Z tego co czytam to są dwa preparaty. Ovitrelle i perygnyl (chyba dobrze napisałam), jest jakaś różnica ?

reklama
Piszecie o zastrzykach i sama dochodzę do wniosku ze we wtorek „wymusze” na lekarzu aby mi przypisał :) mam mało czasu na czekanie i staranie się bo wiek trochę leciwy :)
Z tego co czytam to są dwa preparaty. Ovitrelle i perygnyl (chyba dobrze napisałam), jest jakaś różnica ?
Nie mam pojęcia czym się różnią. To juz musialby się lekarz wypowiedzieć. Mnie lekarz odrazu polecał ovitrelle

Cześć. :) W sumie dawno mnie nie było ale trochę wyluzowałam i odpoczęłam - przemyślałam wszystko i czas pomyśleć o klinice niepłodności. Dziś byłam u lekarza. Powiększone endo ale to pewnie przed @ która spóźnia misie około tydzień. Lekarz wreszcie zaproponował badania tarczycy i prolaktyny ,,,, po 3 cyklach z CLO.
Morze chyba nie pomogło :(
Pozdrawiam wszystkie staraczki. :rolleyes:

Cześć. :) W sumie dawno mnie nie było ale trochę wyluzowałam i odpoczęłam - przemyślałam wszystko i czas pomyśleć o klinice niepłodności. Dziś byłam u lekarza. Powiększone endo ale to pewnie przed @ która spóźnia misie około tydzień. Lekarz wreszcie zaproponował badania tarczycy i prolaktyny ,,,, po 3 cyklach z CLO.
Morze chyba nie pomogło :(
Pozdrawiam wszystkie staraczki. :rolleyes:
Ja z kolei mam za małe endo ... 3 pecherzyki : 17, 12 i 12. W czwartek usg i jeśli endometrium będzie wystarczające i pecherzyki urosną - wtedy zastrzyk. Dostalam lek na przyrost endometrium. Ktoś z was stosował? Pomogło ?

Ja z kolei mam za małe endo ... 3 pecherzyki : 17, 12 i 12. W czwartek usg i jeśli endometrium będzie wystarczające i pecherzyki urosną - wtedy zastrzyk. Dostalam lek na przyrost endometrium. Ktoś z was stosował? Pomogło ?
Za małe endo to ile ? Czytałam gdzieś na forum że musi byc przynajmniej 6-7 żeby było zagnieżdżenie.
Skoro dostałaś lek to koniecznie weź ! Dla dzidzi wszystko :)
Trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki i endo rośnijcie !!!!!

Cześć! Ja po 3 cyklu z clo... myślałam ze wyjdzie wszystko ok ale i nie wyszło. Robiłam dzisiaj bete, nie jestem w ciąży a miałam super pęcherzyk, potwierdzona owulacje. Wszystko to co trzeba było zostało zrobione. Mąż tez ma dobre wyniki. Wiec nie wiem czy to siedzi mi w głowie czy co...

Cześć! Ja po 3 cyklu z clo... myślałam ze wyjdzie wszystko ok ale i nie wyszło. Robiłam dzisiaj bete, nie jestem w ciąży a miałam super pęcherzyk, potwierdzona owulacje. Wszystko to co trzeba było zostało zrobione. Mąż tez ma dobre wyniki. Wiec nie wiem czy to siedzi mi w głowie czy co...
Jest bardzo dużo czynników, które mogą przeszkadzać w zajściu w ciążę. Badania hormonalne robiłaś? Wymaz na bakterie? Często też stres blokuje. Który to cykl starań?

Hej dziewczyny. Mogę tu przycupnac? Mam 30 lat. Jestem po 7 nieudanym cyklu. Od dwóch miesięcy monitoring i jak się z wizyt okazuje, co drugi miesiąc nie mam owulacji. W maju nie było, w sierpniu nie było i teraz też nie ma. Gin powiedziała że jak w tym miesiącu nie będzie owu to następny cykl zaczynamy clo. Mam też ciągle pojawiająca się i znikajaca torbiel czynnościowa na lewym jajniku. W tym cyklu byl pęcherzyk na prawym jajniku taki dominujący a na lewym ta torbiel i w 16 dc zaczęłam plamic i krwawić więc wzięłam dupka. I hemorigen . Jutro mam wizytę i będziemy pewnie rozważać to clo i ustalać jak to brać.

Czy możecie mi powiedzieć czy bralyscie jakieś inne leki, robiliście jakieś badania przed tym clo. Czy też przy tym jest monitoring? Wolę wiedzieć o co pytać lekarkę. Czy po prostu poszlyscie w tą stymulację w ciemno. Prolaktynę badałam wielokrotnie i jest ok.

reklama
Hej dziewczyny. Mogę tu przycupnac? Mam 30 lat. Jestem po 7 nieudanym cyklu. Od dwóch miesięcy monitoring i jak się z wizyt okazuje, co drugi miesiąc nie mam owulacji. W maju nie było, w sierpniu nie było i teraz też nie ma. Gin powiedziała że jak w tym miesiącu nie będzie owu to następny cykl zaczynamy clo. Mam też ciągle pojawiająca się i znikajaca torbiel czynnościowa na lewym jajniku. W tym cyklu byl pęcherzyk na prawym jajniku taki dominujący a na lewym ta torbiel i w 16 dc zaczęłam plamic i krwawić więc wzięłam dupka. I hemorigen . Jutro mam wizytę i będziemy pewnie rozważać to clo i ustalać jak to brać.

Czy możecie mi powiedzieć czy bralyscie jakieś inne leki, robiliście jakieś badania przed tym clo. Czy też przy tym jest monitoring? Wolę wiedzieć o co pytać lekarkę. Czy po prostu poszlyscie w tą stymulację w ciemno. Prolaktynę badałam wielokrotnie i jest ok.
Ja byłam dwa cykle na monitoringu i za każdym razem brak owulacji. Przy clo jest wskazany monitoring, aby zobaczyć jak reagujesz na lek i co ważne, aby sprawdzić czy pęcherzyk pęka :)

Do góry