reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Cześć dziewczyny! Właśnie dołączyłam do „klubu” starań z Clostilbegyt :)
Dostałam Clostilbegyt (50mg), Metformax 500, Encorton (5mg).
Zastanawia mnie dawkowanie Clostilbegyt... Mam zalecone brać 2 x 1 tabletkę od 4 do 9 dnia cyklu. Wychodzi to 6 dni, a czytam, że nie należy stosować dłużej niż 5 dni, co Wy na to?
USG mam zrobić 10 a 13 dzień cyklu.

reklama
Zastanawia mnie dawkowanie Clostilbegyt... Mam zalecone brać 2 x 1 tabletkę od 4 do 9 dnia cyklu. Wychodzi to 6 dni, a czytam, że nie należy stosować dłużej niż 5 dni, co Wy na to?
Cześć :)
Hmmmm nie wiem. Ja brałam od 5 do 9, ale często dziewczyny mają brać nawet szybciej więc chyba nie powinnaś się stresować skoro lekarz tak zalecił :) Powodzenia

Myślę, że najlepiej słuchać lekarza. Najwyżej po 1 cyklu cos zmodyfikuje. Czy masz zdiagnozowane PCOS?

Myślę, że najlepiej słuchać lekarza. Najwyżej po 1 cyklu cos zmodyfikuje. Czy masz zdiagnozowane PCOS?

Nie mam zdiagnozowanego PCOS. Mój pęcherzyk osiąga ok 10 mm, co się wiąże z tym, że nie pęka, a cykle są bezowulacyjne ‍♀️
Tak właśnie zrobię - zaufam lekarzowi, wierząc, że faktycznie miał na myśli 6 dni, a nie, że się pomylił [emoji846]
Właśnie oczekuję na @ i startuję [emoji110]

Nie mam zdiagnozowanego PCOS. Mój pęcherzyk osiąga ok 10 mm, co się wiąże z tym, że nie pęka, a cykle są bezowulacyjne ‍[emoji3601]
Tak właśnie zrobię - zaufam lekarzowi, wierząc, że faktycznie miał na myśli 6 dni, a nie, że się pomylił [emoji846]
Właśnie oczekuję na @ i startuję [emoji110]
Jeśli się bardzo martwisz to możesz zadzwonić w poniedziałek do swojego lekarza i się upewnić czy faktycznie masz brać clo 2x1 przez 6 dni

Jeśli się bardzo martwisz to możesz zadzwonić w poniedziałek do swojego lekarza i się upewnić czy faktycznie masz brać clo 2x1 przez 6 dni

Właśnie jak dostanę @ to zadzwonię umówić się na USG i przy okazji zapytam dla pewności [emoji6] Teoretycznie powinnam dostać jutro :) Widziałam, że dziewczyny mają zlecone brać przez 5 dni i dlatego zapaliła mi się lampka w głowie, ale mam nadzieję, że niepotrzebnie :)

Właśnie jak dostanę @ to zadzwonię umówić się na USG i przy okazji zapytam dla pewności [emoji6] Teoretycznie powinnam dostać jutro :) Widziałam, że dziewczyny mają zlecone brać przez 5 dni i dlatego zapaliła mi się lampka w głowie, ale mam nadzieję, że niepotrzebnie :)
Moim zdaniem lekarz wie co robi ale może faktycznie nastąpiła pomyłka. Lepiej zapytać.

Ja pierwszy cykl mialam brac przez 5 dni od drugiego dnia, a od jutra czyli drugi cykl z clo zaczynam tez od drugiego dnia przez 7 dni tym razem

reklama
Do góry