reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
No oby wam się udało trzymam kciuki[emoji110][emoji110] ja od marca zaczęłam leczenie w DE i zaczęliśmy od moich hormonów. Więc u mnie może być jeszcze długa droga ale między czasie gdy lekarze wezmą się za kontrolowanie wszystkiego staramy się i może akurat się uda. Aż jestem ciekawa co gin powie na temat monitoringu owulacji i HSG.

Nie wiem jak to działa w DE ale tu przynajmniej tak było w moim przypadku I wspomnianej wcześniej koleżanki HSG było jednym z pierwszych badań i nasienie oczywiście. A u Was przyszly tatuś już badania miał?

W Polsce tak ale tylko ogólne i gin stwierdził że ogólne są ok to szczegółowych nie trzeba robić. Będę gadała z Endo czy otrzymam od niego skierowanie dla męża na zbadanie nasienia szczegółowe i jak tak to od razu to zapiszę A jak nie Endo to gin mi da pewnie skierowanie na badanie nasienia. Oni narazie chcieli sprawdzić jakie są moje hormony. Bo ja choruje na hashimoto niedoczynność hirsutyzm miałam problem z prolaktyna choruje na padaczke.

Cześć wszystkim :) podczytuje was od jakiegoś czasu. W tym cyklu zlecone miałam leki na wzrost jajeczka a następnie zastrzyk na pęknięcie. Widzę, że rozmawiacie o tym jak często się przytulać i w tym cyklu mój gin kazał od 1 do 4 codziennie a od 5 stop i leki: acard, luteina i encorton. Trzymam za Was wszystkie kciuki :)

W Polsce ginekolog mi powiedział że nie ma podstaw u mnie robić HSG i monitoring owulacji. A straciłam 3 ciążę rok po roku. Miałam wysoką prolaktyne bo prawie 40 i nie chcieli sprawdzić nawet czy u mnie jest owu i czy w każdym cyklu. A byłam chyba u 5 ginekologow. I żaden nie chciał mi zrobić. Stwierdzili że jak byłam w ciąży 3 razy rok po roku to jajowody mam drożne. A ostatnia ciaza była w czerwcu w 2014 roku więc 4 lata już nie umiem zajść w ciążę i przyczyną jakaś musi być. Więc z nadzieja myślę że tu mi badania porobia i będę wiedziała. Najbardziej zależy mi na monitoringu owulacji i HSG no i szczegółowe badanie nasienia.

U nas 12 dc I od wczoraj czuje delikatne ciągnięcie w lewym jajniku ale na teście owulacyjny a robie go codziennie od piątku, bo w czwartek ostatnią tabletkę CLO wzięłam, ciągle nic. Przytulamy się co 2 dni bo też słyszałam że codzienne przytulaski osłabiają plemniki. Próbujemy A od czwartku 9 maja muszę zacząć brać duphaston I zacznie się najdłuższe czekanie I nadzieja że @ nie przyjdzie tym razem.

Od którego dnia cyklu bierzesz duphaston?

Cześć wszystkim :) podczytuje was od jakiegoś czasu. W tym cyklu zlecone miałam leki na wzrost jajeczka a następnie zastrzyk na pęknięcie. Widzę, że rozmawiacie o tym jak często się przytulać i w tym cyklu mój gin kazał od 1 do 4 codziennie a od 5 stop i leki: acard, luteina i encorton. Trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Od 1-4 dnia? Przepraszam ale nie rozumiem

reklama
Do góry