reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
No oby wam się udało trzymam kciuki[emoji110][emoji110] ja od marca zaczęłam leczenie w DE i zaczęliśmy od moich hormonów. Więc u mnie może być jeszcze długa droga ale między czasie gdy lekarze wezmą się za kontrolowanie wszystkiego staramy się i może akurat się uda. Aż jestem ciekawa co gin powie na temat monitoringu owulacji i HSG.

Nie wiem jak to działa w DE ale tu przynajmniej tak było w moim przypadku I wspomnianej wcześniej koleżanki HSG było jednym z pierwszych badań i nasienie oczywiście. A u Was przyszly tatuś już badania miał?

W Polsce tak ale tylko ogólne i gin stwierdził że ogólne są ok to szczegółowych nie trzeba robić. Będę gadała z Endo czy otrzymam od niego skierowanie dla męża na zbadanie nasienia szczegółowe i jak tak to od razu to zapiszę A jak nie Endo to gin mi da pewnie skierowanie na badanie nasienia. Oni narazie chcieli sprawdzić jakie są moje hormony. Bo ja choruje na hashimoto niedoczynność hirsutyzm miałam problem z prolaktyna choruje na padaczke.

Cześć wszystkim :) podczytuje was od jakiegoś czasu. W tym cyklu zlecone miałam leki na wzrost jajeczka a następnie zastrzyk na pęknięcie. Widzę, że rozmawiacie o tym jak często się przytulać i w tym cyklu mój gin kazał od 1 do 4 codziennie a od 5 stop i leki: acard, luteina i encorton. Trzymam za Was wszystkie kciuki :)

W Polsce ginekolog mi powiedział że nie ma podstaw u mnie robić HSG i monitoring owulacji. A straciłam 3 ciążę rok po roku. Miałam wysoką prolaktyne bo prawie 40 i nie chcieli sprawdzić nawet czy u mnie jest owu i czy w każdym cyklu. A byłam chyba u 5 ginekologow. I żaden nie chciał mi zrobić. Stwierdzili że jak byłam w ciąży 3 razy rok po roku to jajowody mam drożne. A ostatnia ciaza była w czerwcu w 2014 roku więc 4 lata już nie umiem zajść w ciążę i przyczyną jakaś musi być. Więc z nadzieja myślę że tu mi badania porobia i będę wiedziała. Najbardziej zależy mi na monitoringu owulacji i HSG no i szczegółowe badanie nasienia.

U nas 12 dc I od wczoraj czuje delikatne ciągnięcie w lewym jajniku ale na teście owulacyjny a robie go codziennie od piątku, bo w czwartek ostatnią tabletkę CLO wzięłam, ciągle nic. Przytulamy się co 2 dni bo też słyszałam że codzienne przytulaski osłabiają plemniki. Próbujemy A od czwartku 9 maja muszę zacząć brać duphaston I zacznie się najdłuższe czekanie I nadzieja że @ nie przyjdzie tym razem.

Od którego dnia cyklu bierzesz duphaston?

Cześć wszystkim :) podczytuje was od jakiegoś czasu. W tym cyklu zlecone miałam leki na wzrost jajeczka a następnie zastrzyk na pęknięcie. Widzę, że rozmawiacie o tym jak często się przytulać i w tym cyklu mój gin kazał od 1 do 4 codziennie a od 5 stop i leki: acard, luteina i encorton. Trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Od 1-4 dnia? Przepraszam ale nie rozumiem

reklama
Do góry