reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

U mnie 15dc :) do @ niby 12 dni ale wnioskując po ostatnich cyklach raczej 10-11. W środę wizyta u ginka żeby zobaczyć co i jak :) ja nie dostałam duphastonu, ale myślę żeby jej zasugerować czy mi nie da skoro jestem po poronieniu. Szyjki nie potrafię badać [emoji85] więc nic na ten temat nie powiem.
Dziewczyny co słychać? Co tu Taja cisza?
U mnie 14dc, do @ 11 dni. Od dzisiaj biorę duphaston 1 tabletkę dziennie przez 10 dni. Śluz jest biały a szyjka nisko i otwarta. Temperatura powyżej startowych.

reklama
U mnie 15dc :) do @ niby 12 dni ale wnioskując po ostatnich cyklach raczej 10-11. W środę wizyta u ginka żeby zobaczyć co i jak :) ja nie dostałam duphastonu, ale myślę żeby jej zasugerować czy mi nie da skoro jestem po poronieniu. Szyjki nie potrafię badać [emoji85] więc nic na ten temat nie powiem.
Ja w zeszłym cyklu się uczyłam badać wiec teraz już wiem co i jak [emoji13]
Dziwne ze nie sala Ci dupka tym bardziej ze poroniłas [emoji51] ja bez pytania dostałam zapobiegawczo. Zamówiłam dziś 20 testów paskowych, będę sprawdzać od 8-9 dpo a co mi tam [emoji28]

Kurcze no mam nadzieje ze mi w srode da i to nic nie zakłóci. No to niezle :D dawaj znac z testowania :D ja mam zapas testow chyba na rok [emoji28] ale podobno ovitrelle moze zaklamywac wynik do ilus dni po, wiec bede cierpliwie czekac [emoji6]
Ja w zeszłym cyklu się uczyłam badać wiec teraz już wiem co i jak [emoji13]
Dziwne ze nie sala Ci dupka tym bardziej ze poroniłas [emoji51] ja bez pytania dostałam zapobiegawczo. Zamówiłam dziś 20 testów paskowych, będę sprawdzać od 8-9 dpo a co mi tam [emoji28]

Kurcze no mam nadzieje ze mi w srode da i to nic nie zakłóci. No to niezle :D dawaj znac z testowania :D ja mam zapas testow chyba na rok [emoji28] ale podobno ovitrelle moze zaklamywac wynik do ilus dni po, wiec bede cierpliwie czekac [emoji6]

Koleżanka robiła po orvitelle do około 7 dnia po był pozytyw później nic i od 9dpo pozytyw ale ciąża :)

Ja dziś 19dc wg mojego dotychczasowego cyklu powinnam mieć owu. Ale śluz biały gesty, nie ciągnący się. Może faktycznie owu była po CLO między 14-15dc bo wtedy było go sporo więcej i innej konstystencji.

Dziewczyny czy mały progesteron (ok 7) świadczy ze owu nie było czy ze po prostu jest go za mało??

Ja dziś 19dc wg mojego dotychczasowego cyklu powinnam mieć owu. Ale śluz biały gesty, nie ciągnący się. Może faktycznie owu była po CLO między 14-15dc bo wtedy było go sporo więcej i innej konstystencji.

Dziewczyny czy mały progesteron (ok 7) świadczy ze owu nie było czy ze po prostu jest go za mało??

Po clo owulacja może buc szybciej, u mnie była 2 dni wcześniej, potwierdzona monitoringiem, testem owulacyjny i temperatura. Przy niskim progesteronie nie zajdziesz w ciąże, jajeczka mogą nie pękać lub się nie zagnieździ. Koleżanka miała niski i dopiero jak dostają leki na zwiększenie, zaszła w pierwszym cyklu.
Ważne jest kiedy robiłaś badanie krwi, w którym dniu cyklu?

Przeczytaj ten artykuł

Od początku stwierdzam ze owu jest bo testy pozy i skok temp, tylko co się dzieje z jajeczkiem czy pęka czy się zagnieżdża.....

Badania robiłam według przepisów odnośnie dni cyklu ;)

Lekarz mi dała CLO i powiedziała ze później na monitoringu ew doda mi jakieś leki a wizyty nie było w czasie monitoringu bo dr nie przyjęła nikogo bo miała wyjazd .....

Lekarz mi dała CLO i powiedziała ze później na monitoringu ew doda mi jakieś leki a wizyty nie było w czasie monitoringu bo dr nie przyjęła nikogo bo miała wyjazd .....

To prawdopodobnie nie zagnieżdża się bo dardzo niski masz progesteron a on powinien wzrastać po owulacji. Pewnie chciała Ci dać Duphaston, podaje się go właśnie po owulacji na podtrzymanie i pomaga w zagnieżdżaniu. Tyle wiem bo sama biorę oba leki. To dopiero pierwszy cykl.

reklama
Do góry