reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Dziś 10dc a mi się robi śluz płodny ....
Na dodatek odrzuciło mnie od fajek. To pewnie działanie CLO. Ciekawie czy na stałe mnie tak odrzuciło czy to tylko chwilowe.
U mnie też zaczęło się 10dc .. zrobiłam test owu i pozytywny. :) A od 14 bolą mnie jajniki :/
Jak dlugie masz cykle i od którego dnia brałaś Clo?

Cykle mam ok 33dni. Owu była (wg temp i testów 17-19dc). CLO od 5-9dc.
Podobnie tak ja. Cykle 32 dni i clo od 4 dc :) Bez monitoringu kiepsko z tą owulacją.. ja miałam w 10dc test pozytywny i jeden monitoring w 11dc i pęcherzyk dominujący był 14mm.. więc to raczej nie owulacja.. dlatego musimy działać cały czas..

Podobnie tak ja. Cykle 32 dni i clo od 4 dc :) Bez monitoringu kiepsko z tą owulacją.. ja miałam w 10dc test pozytywny i jeden monitoring w 11dc i pęcherzyk dominujący był 14mm.. więc to raczej nie owulacja.. dlatego musimy działać cały czas..
To dlaczego te zas**ne testy wychodzą pozytywne i jest skok temp. ??

To dlaczego te zas**ne testy wychodzą pozytywne i jest skok temp. ??
Może jakiś wpływ ma Clo?... sama nie wiem, ale jak mówię w czwartek zrobiłam test pozytywny.. nawet dodałam jego zdj wcześniej i w piątek szłam na wizytę.. myślałam, że może już będę nawet po owu, a jak nie to krótko przed.. i lekarz mowi, że to nie to.. on obstawial weekend, a dziewczyny tu środa-czwartek...później od 15tc ból jajników, więc sama nie wiem kiedy ta owulacja była..

Może jakiś wpływ ma Clo?... sama nie wiem, ale jak mówię w czwartek zrobiłam test pozytywny.. nawet dodałam jego zdj wcześniej i w piątek szłam na wizytę.. myślałam, że może już będę nawet po owu, a jak nie to krótko przed.. i lekarz mowi, że to nie to.. on obstawial weekend, a dziewczyny tu środa-czwartek...później od 15tc ból jajników, więc sama nie wiem kiedy ta owulacja była..

A ile miałaś pęcherzyków? Może jeden pękł wcześniej?

reklama
Witajcie, jestem tu nowa. Od prawie roku staramy się o dzidzie. Już czasami tracę nadzieję.. kolejne negatywne testy.. morze wylanych łez.

W kwietniu 2018 wzięłam moje ostatnie tabletki anty, od czerwca zaczęliśmy się starać. Niestety nic z tego nie wyszło. W lipcu byłam pierwszy raz u gina, uspokoił mnie że do pół roku po odstawieniu tabletek anty miesiączka ma prawo być nieregularne itp. Po pół roku kazał przyjść ponownie jeśli z naszych starań nic nie wyniknie. Więc w październikowy cyklu zrobiłam badania i udałam się z nimi do mojego gina.
Testosteron 0.8
LH 19.31
FSH 7.33
ESTRADIOL 188.4
PROLAKTYNA 230.1
ANDROSTEDION 2.52
PROGESTERON w 21dc 0.377
Prawdopodobnie PCOS.
Od grudnia 2018 biorę clo. Pierwszy grudniowy (01.12) cykl od 3dc do 8dc po 2 tabletki dziennie. Monitoring. Owulacji brak.
Kolejna miesiączka 30.01.2019. Clo od 5dc do 10dc po 3 tabletki dziennie, luteina 15dc-25dc. Monitoring. Owulacja była, dwa ładne pęcherzyki, które pękły. Ale niestety nic z tego nie wyszło.
Kolejna miesiączka 05.03.2019. Clo od 5dc do 10dc po 3 tabletki dziennie, luteina 15dc-25dc. Monitoring. Owulacji brak. I zastanawiałam się jak to jest mozliwe?? Przecież wcześniej była, myślałam że dawka clo jest odpowiednia i już jesteśmy na dobrej drodze. Niestety nic z tego...
Kolejna miesiączka 31.03.2019. Clo 3dc-8dc. Monitoring 6dc sprawdzamy czy nie ma hiperstymulacji. Gin przedłużył mi przyjmowanie clo do 10 dni, 3 tabletki dziennie. 12.04 kolejny monitoring... zobaczymy co będzie..

W międzyczasie zrobiłam dodatkowe badania.
AMH 15.00
TSH 2.96 (podobno do zajścia w ciążę najlepiej gdyby wynik był <2) dostałam lek na obniżenie.

Zastanawiam się nad pójściem do Invicty. Szkoda mi czasu na eksperymenty które nie pomagają..

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki! Choć sama straciłam nadzieję...

Do góry