reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Witajcie, jestem tu nowa. Od prawie roku staramy się o dzidzie. Już czasami tracę nadzieję.. kolejne negatywne testy.. morze wylanych łez.

W kwietniu 2018 wzięłam moje ostatnie tabletki anty, od czerwca zaczęliśmy się starać. Niestety nic z tego nie wyszło. W lipcu byłam pierwszy raz u gina, uspokoił mnie że do pół roku po odstawieniu tabletek anty miesiączka ma prawo być nieregularne itp. Po pół roku kazał przyjść ponownie jeśli z naszych starań nic nie wyniknie. Więc w październikowy cyklu zrobiłam badania i udałam się z nimi do mojego gina.
Testosteron 0.8
LH 19.31
FSH 7.33
ESTRADIOL 188.4
PROLAKTYNA 230.1
ANDROSTEDION 2.52
PROGESTERON w 21dc 0.377
Prawdopodobnie PCOS.
Od grudnia 2018 biorę clo. Pierwszy grudniowy (01.12) cykl od 3dc do 8dc po 2 tabletki dziennie. Monitoring. Owulacji brak.
Kolejna miesiączka 30.01.2019. Clo od 5dc do 10dc po 3 tabletki dziennie, luteina 15dc-25dc. Monitoring. Owulacja była, dwa ładne pęcherzyki, które pękły. Ale niestety nic z tego nie wyszło.
Kolejna miesiączka 05.03.2019. Clo od 5dc do 10dc po 3 tabletki dziennie, luteina 15dc-25dc. Monitoring. Owulacji brak. I zastanawiałam się jak to jest mozliwe?? Przecież wcześniej była, myślałam że dawka clo jest odpowiednia i już jesteśmy na dobrej drodze. Niestety nic z tego...
Kolejna miesiączka 31.03.2019. Clo 3dc-8dc. Monitoring 6dc sprawdzamy czy nie ma hiperstymulacji. Gin przedłużył mi przyjmowanie clo do 10 dni, 3 tabletki dziennie. 12.04 kolejny monitoring... zobaczymy co będzie..

W międzyczasie zrobiłam dodatkowe badania.
AMH 15.00
TSH 2.96 (podobno do zajścia w ciążę najlepiej gdyby wynik był
Zastanawiam się nad pójściem do Invicty. Szkoda mi czasu na eksperymenty które nie pomagają..

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki! Choć sama straciłam nadzieję...

Cześć Arla, miło ze jesteś! Bardzo szczegółowy opis i w szoku jestem ze po clo i takiej dawce nie masz owulacji co miesiąc. Nie trać nadzieji i daj sobie jeszcze czas, jak po pół roku się nie unormuje owulacja to osobiście tyko wtedy zaczęłabym inne opcje na baby, ale nie jestem ekspertem, pisze tylko jak bym postąpiła. Sama staram się o dziecko od końca 2017 i do dziś nic z tego a owulacja jest wiec regoly nie ma. To mój pierwszy cykl z clo, jutro ostatnia dawka a w poniedziałek monitoring. Mam już 2 córki także życzę, zawsze bardziej nóż sobie, zająca w ciąże „pierworódka” [emoji1364][emoji1364] zaciśnięte

reklama
Cześć Arla, miło ze jesteś! Bardzo szczegółowy opis i w szoku jestem ze po clo i takiej dawce nie masz owulacji co miesiąc. Nie trać nadzieji i daj sobie jeszcze czas, jak po pół roku się nie unormuje owulacja to osobiście tyko wtedy zaczęłabym inne opcje na baby, ale nie jestem ekspertem, pisze tylko jak bym postąpiła. Sama staram się o dziecko od końca 2017 i do dziś nic z tego a owulacja jest wiec regoly nie ma. To mój pierwszy cykl z clo, jutro ostatnia dawka a w poniedziałek monitoring. Mam już 2 córki także życzę, zawsze bardziej nóż sobie, zająca w ciąże „pierworódka” [emoji1364][emoji1364] zaciśnięte

Dziękuję za słowa wsparcia;* Ja bym chciała chociaż jedną moją małą córeczkę...

A Ty wcześniej nie miałaś problemu z zajściem w ciążę?

Hej :) super, że do nas dołączyłaś :) razem raźniej. Słyszałam, że po clo można próbować z czymś innym podobnym ale ma inną substancję w sobie. U mnie pierwszy cykl z clo - od 3 do 7 dnia (dzisiaj ostatnia dawka) po 2 tabletki.
Witajcie, jestem tu nowa. Od prawie roku staramy się o dzidzie. Już czasami tracę nadzieję.. kolejne negatywne testy.. morze wylanych łez.

W kwietniu 2018 wzięłam moje ostatnie tabletki anty, od czerwca zaczęliśmy się starać. Niestety nic z tego nie wyszło. W lipcu byłam pierwszy raz u gina, uspokoił mnie że do pół roku po odstawieniu tabletek anty miesiączka ma prawo być nieregularne itp. Po pół roku kazał przyjść ponownie jeśli z naszych starań nic nie wyniknie. Więc w październikowy cyklu zrobiłam badania i udałam się z nimi do mojego gina.
Testosteron 0.8
LH 19.31
FSH 7.33
ESTRADIOL 188.4
PROLAKTYNA 230.1
ANDROSTEDION 2.52
PROGESTERON w 21dc 0.377
Prawdopodobnie PCOS.
Od grudnia 2018 biorę clo. Pierwszy grudniowy (01.12) cykl od 3dc do 8dc po 2 tabletki dziennie. Monitoring. Owulacji brak.
Kolejna miesiączka 30.01.2019. Clo od 5dc do 10dc po 3 tabletki dziennie, luteina 15dc-25dc. Monitoring. Owulacja była, dwa ładne pęcherzyki, które pękły. Ale niestety nic z tego nie wyszło.
Kolejna miesiączka 05.03.2019. Clo od 5dc do 10dc po 3 tabletki dziennie, luteina 15dc-25dc. Monitoring. Owulacji brak. I zastanawiałam się jak to jest mozliwe?? Przecież wcześniej była, myślałam że dawka clo jest odpowiednia i już jesteśmy na dobrej drodze. Niestety nic z tego...
Kolejna miesiączka 31.03.2019. Clo 3dc-8dc. Monitoring 6dc sprawdzamy czy nie ma hiperstymulacji. Gin przedłużył mi przyjmowanie clo do 10 dni, 3 tabletki dziennie. 12.04 kolejny monitoring... zobaczymy co będzie..

W międzyczasie zrobiłam dodatkowe badania.
AMH 15.00
TSH 2.96 (podobno do zajścia w ciążę najlepiej gdyby wynik był
Zastanawiam się nad pójściem do Invicty. Szkoda mi czasu na eksperymenty które nie pomagają..

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki! Choć sama straciłam nadzieję...

Jest taka możliwość i dlatego test wychodził pozytywny. Przy clo można moe nawet 2 owulacje w jednym cyklu
Tak sobie myślę, że możesz mieć racje, bo w 10dc bolały mnie jajniki, był śluz o i pozytywny test.. później trochę przeszło i od jakoś 14 czy 15 dc znów podobnie.. dziś mam 18dc i znów jajniki bolą mniej..

Dziękuję za słowa wsparcia;* Ja bym chciała chociaż jedną moją małą córeczkę...

A Ty wcześniej nie miałaś problemu z zajściem w ciążę?

Nie, do 3 cyklu się udawało ale byłam bardzo młoda a teraz mam 34 lata, bardziej się interesuje tym co i jak to „się robi” i podejrzewam ze dlatego nic nie wychodzi. Więcej badań, więcej stresu i bardziej świadoma wszystkiego... życie

Tak sobie myślę, że możesz mieć racje, bo w 10dc bolały mnie jajniki, był śluz o i pozytywny test.. później trochę przeszło i od jakoś 14 czy 15 dc znów podobnie.. dziś mam 18dc i znów jajniki bolą mniej..

Działajcie co 2-3 dni do końca cyklu i może zaskoczy [emoji1364][emoji1364] ja od dziś będę robić testy owulacyjne żeby tez nie przeoczyć w razie gdyby była owulacja szybciej niż zazwyczaj

Hej dziewczyny jestem jest 7 dni przed @ a mam takie lekkie plamienie a brązowe lub różowe. Kiedyś to miałam ale jak brałam antykoncepcję ale to lata temu. Owulacja chyba była bo było pełno śluzu ale on już drugi cykl utrzymuje się jak tylko skończę @ do kolejnej @.
Może orgaznim jakoś się przestawił po poronieniu ale to było w październiku. Owszem było coś z moim M ale przed @ ale chyba 3 dni. Teraz kolejna powina według kalendarzyk przyjść czyli 13 kwietnia. 11 kwietnia mam wizyte. Mam nadzieję że torbiel się nie pojawił bo ostatnio przy kucaniu jak wstaje odzywa się brzuch jak kiedyś

Hej dziewczyny jestem jest 7 dni przed @ a mam takie lekkie plamienie a brązowe lub różowe. Kiedyś to miałam ale jak brałam antykoncepcję ale to lata temu. Owulacja chyba była bo było pełno śluzu ale on już drugi cykl utrzymuje się jak tylko skończę @ do kolejnej @.
Może orgaznim jakoś się przestawił po poronieniu ale to było w październiku. Owszem było coś z moim M ale przed @ ale chyba 3 dni. Teraz kolejna powina według kalendarzyk przyjść czyli 13 kwietnia. 11 kwietnia mam wizyte. Mam nadzieję że torbiel się nie pojawił bo ostatnio przy kucaniu jak wstaje odzywa się brzuch jak kiedyś

Może to plamienie implantacyjne [emoji1364][emoji1364] kciukasy zaciśnięte!

U mnie dziś 7dc ostatni dzień z clo. W poniedziałek monitoring wiec odliczam bo ciekawa jestem jak clo zadziałało.
Pogoda zapowiada się dziś piękna. Muszę skosić trawę i posprzątać dom. Dzieci są u babci wiec włączam głośno radio i z przyjemnością ogarnę ten bałagan [emoji28]
Miłego dnia dziewczyny!!

Hej Dziewczyny, zostało mi po staraniach 7,5 tabletki Dostinex’u.
Więcej informacji priv.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :*

reklama
Trzymam kciuki żeby to zaowocowało dwiema pięknymi kreseczkami [emoji110][emoji4]

Do góry