reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

starania się - watpliwości..

6 żółtek
1 budyń śmietankowy
1 szklanka cukru
2 szklanki mleka
40 dag masła
1 łyżka kakao
10 dag rodzynek
½ szklanki pokrojonych orzechów włoskich
około 50 dag biszkoptów
4 galaretki pomarańczowe
50 dag pomarańczy

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać budyń w proszku i rozmieszać. Mleko zagotować i wlać żółtka. Ugotować budyń. Masło utrzeć, dodawać po troszeczku ostudzony budyń. Gotową masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać bakalie, a do drugiej kakao.
2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody (do namaczania biszkoptów). Kolejne 2 galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki wody (do zalania ciasta). Biszkopty namoczyć w tężejącej galaretce.
Blachę wyłożyć folią spożywczą i posmarować ją olejem. Na spód dajemy biszkopty (jeden obok drugiego). Na to masę kakaową, następnie znowu biszkopty i masę bakaliową. Na nią wykładamy pomarańcze i zalewamy tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.

Ja robie tylko biała mase bez bakalii, zamiast pomaranczy daje brzoskwinie albo banany, a do masy daje troche zeletyny wtedy nie robi sie z niej taka ciapcia.

reklama
na foxlife :-D specjalnie wymeczylam malza zeby mi kupil polsat cyfrowy bo na tym kanale sa swietne seriale:-D
tez uwielbiam ten serial, a leci teraz najlepszy sezon 4 :tak:

szczesciara, paskudna, okropna szczęsciara....:no::wściekła/y::no:

zartuje słonko;-):-D:-)...ale i tak fajnie masz....
marzenixx-sprawa do ciebie, no albo zajca, albo kogo tam mam na nk...ja mam tu internet z operatora komorkowego...i dziala tak, ze niech go szlag trafi...nic nie widac czasem, slabe parametry, bardzo wolno chodzi, baaaardzo naprawde.... itd... i przed chwila zmniejszylam fotke ze spaceru z kolezanka po lesie -tydzien temu jak bylam w Pl-wtedy co rozwalialam aparat-pisalam wam o tym...i dodalam to foto na nk...
...ale u mnie jak na ta fotke wejde to jest zamazane i nic nie widac, a na fotce przed dodaniem-tzn w komputerze a nie na nk -widze normalnie...nie wiem czy to przez moj slaby internet sie tak znieksztalcila ...czy tez naszaklasa tak wplynela na zdjecie pomniejszone-mozecie popatrzec, prosze-bo jak u Was tez jest zamazane lub niewidoczne a macie internet szybki to pls...napiszcie mi a wtedy je usune, bo nie chce sie wyglupiac i kompromitowac ...
U mnie jest bardzo slabowidoczne na nk...a na pulpice ta sama fotka jest ok...nie kumam....

Ostatnia edycja:
MAM PYTANIE...DO SPECJALISTEK;-)
staramy sie z mezem o dziecko kilka miesiecy..i nic..przy pierwszym od razu teraz....juz ok 5 m-cy lipa...wiec:
Zdecydowalam sie wiec na monitoring cyklu, bad. krwi, badanie nasienia meza- nasze wyniki wyszly rewelacyjnie. podczas monitoringu wylapalismy owulacje- moment pekniecia jajeczka..potem podczas monitoringu gin powiedzia- ze b. dobre podloze do zaplemnienia, zagniezdzenia- sporo plynow owulacyjnych itd./teraz czekam na efekty...Gin powiedzial, ze wg. niego cykl powinien byc owocny....zobaczymy...

i mam pytanie..to dlaczego w poprzednich cyklach nie wychodzilo...i np. jesli teraz nic..to co mogloby byc jeszcze przyczyna?...tak bardzo bym chciala miec juz drugiego dzidziusia...

Kropeczko my tak nawzajem sie rozpieszczamy.... on np czeka na mnie do 3-4 (rano) az skoncze prace, odwozi moje kolezanki jak nie maja sie jak wrocic, robi mi masaz stop, a potem wstaje o 8 do pracy.

Kropeczko jak dla mnie to zdjecie jest w porzadku nic nie zamazane zieleń piękna i bajorko i 2 fajne laski na nim ja tam nie widzę zeby było cos z nim nie tak

Boshe-Zajec to Ty zyjesz????
co siedzisz cicho jak myszka pod miotłą???? gadaj tu zaraz co fajnego!
Kurka, kropka - ja w pracy jestem :baffled::baffled::baffled: Czasem musze popracować. Między BB, NK, jakimiś przepisami :-)
na foxlife :-D specjalnie wymeczylam malza zeby mi kupil polsat cyfrowy bo na tym kanale sa swietne seriale:-D
Szit:wściekła/y::wściekła/y: a ja nie mam foxlife (chyba) muszę sprawdzić. Ale w jakich godzinach leci??? Ja z przyjemnością bym obejrzała od początku.
MAM PYTANIE...DO SPECJALISTEK;-)
staramy sie z mezem o dziecko kilka miesiecy..i nic..przy pierwszym od razu teraz....juz ok 5 m-cy lipa...wiec:
Zdecydowalam sie wiec na monitoring cyklu, bad. krwi, badanie nasienia meza- nasze wyniki wyszly rewelacyjnie. podczas monitoringu wylapalismy owulacje- moment pekniecia jajeczka..potem podczas monitoringu gin powiedzia- ze b. dobre podloze do zaplemnienia, zagniezdzenia- sporo plynow owulacyjnych itd./teraz czekam na efekty...Gin powiedzial, ze wg. niego cykl powinien byc owocny....zobaczymy...
i mam pytanie..to dlaczego w poprzednich cyklach nie wychodzilo...i np. jesli teraz nic..to co mogloby byc jeszcze przyczyna?...tak bardzo bym chciala miec juz drugiego dzidziusia...
Gracjaska, życzę żeby było wszystko dobrze i udało Wam się.... Na WToje pytanie nie wiem czy któraś ci odpowie. Jakbyśmy wiedziały to by nas tu nie było. Cżęsto to po prostu blokada psychiczna i już...

Szczęściara :-D

Niestety czasem tak jest, że wszystko jest ok a ciąży nie ma.
Gdzieś czytałam, że zdrowej parze zajście w ciążę może zabrać do roku- takie były statystyki. Teraz nie mogę tych danych znaleźć.

reklama
Do góry