reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Acha Marzenixx zdjecia slubne masz poprostu rewelacyjne, az milo popatrzyc. Ja nie narzekam na swoje:-) wrecz przeciwnie tez wyszly ladne, ale chcielismy zrobic je w roznych miejscach takich jak np. sklep spozywczy na wozku:-D, w piaskownicy, w samolocie lub obok, bo mieszkam blisko lotniska, na hustawkach itd, ale nie bylo na to czasu. Bralismy slub mieszkajac juz tu w Szkocji wiec mielismy niecale 3 tyg wolnego i nie mielismy czasu spotkac sie z kamerzysta w innym dniu a szkoda:-:)-(Postaram sie pare dac do albumu, ale jeszcze nie wiem jak sie to robi:confused:
Powiem Ci, ze jestes bardzo podobna do Titanis:tak::tak:
Oki ja spadam, bo znow sie rozpisze. 3majcie sie dziewczyny;-);-)Pa pa
dziekuje ci bardzo slonko :zawstydzona/y: a co do tikanis to nie dosc ze sie swietnie rozumiemy to jeszcze podobne no ah..:-D

A mozesz mnie oswiecic na temat monitoringu?to jakies badanie u ginka?
sama nie wiem dokladnie jak to wyglada bo ide pierwszy raz... ale gin mi kazal przyjsc w 8dc w 14dc oraz kolo 18-21dc jakos tak i wtedy on patrzy czy rosną pecherzyki tzn czy i kiedy nastepuje owulacja:tak:

A co oglądasz? Ja mam tak dużo filmów i też zawsze oglądam jak mojego ukochanego nie ma.

ja tez lubie oglądac filmiki sobie na dvd alno na kompie.. ostatnio ogladalam P.S. Kocham Cie ale byl zdecydowanie gorszy niz ksiązka:no: a teraz czycham na Seks w Wielkim Miescie!! uwielbiam ten serial:-D

ja tez juz wykapana i wypachniona i czekam na mezusia bo poszedl z kolega na pifko i zaraz wroci:-)

julitko wiem co czujesz , moj mąż mial taka prace ze czesto wyjezdzal a zwlaszcza na weekendy i tez siedzialam sama w domku.. ale naszczescie sie to skonczyloo i pierwszy raz odkąd jestetmy razem :szok:(czyli 7 lat):szok: spedzilismy sylwestra razem w domu.....

ufff dziewczyny, prawie godzinke zajęło mi przeczytanie zaległych pościków od wczoraj

Ciesze się, ze zostajecie na tym watku, jestem nowa na forum, ale zdązyłam juz polubić te miejsce

pare zdan wtrące zanim pójde spać :

in vitro - szkoda, ze księża niechcą tego zaakacpetowac, przy słabych wynikach nasienia mojego meża, moze być to dla nas ostatnia nadzieja, nie mysle o tym narazie, bo staramy sie nie długo, wiem jednak, ze będe miała opory moralne własnie przez religie, narazie modle sie o cud abym nie musiała podejmowac decyzji o in vitro

Katarzynka

Jesli chodzi o prawo jazdy - posiadam je 14 lat i nie jest mi przydatne, bardzo nie lubie i boje się prowadzić samochód, brak mi orientacji w terenie i mam chyba spóźniony refleks.. wiem jednak, ze jak przyszła mama przyda mi sie ten papierek, mam postanowienie na wiosne wziąśc sobie kilka lekcji z instruktorem dla przypomnienia, może jeszcze coś ze mnie wyrosnie hihih

Bardzo mi sie podoba atmosfera jaka panuje na tym forum, ciesze sie, ze mozemy tu porozmawiac szsczerze o wszystkim

W realu mam wiele kolezanek, przyjaciólke miałam jedną jeszcze z lat dziedziństwa, nasze drogi sie rozeszły z jakies 2 latka temu, z wiekiem porózniły nas charaktery, szkoda :( obie jestesmy męzatkami , ona jest flirciarą a ja wielkim zazdrośnikiem o mojego męzulka, nasze spotkania w czwórke kończyły sie kłótniami, ostatnio straciłyśmy obie chęci nawet na spotkania tylko we dwie

Jesli chodzi o mnie to nadal nie mam @ zbliza sie juz jej termin, boli mnie dziś podbrzusze tak jakbym juz miała miec @ więc spodziewam sie jej lada moment

Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za wszystkie staraczki i mamusie

Witajcie dziewczynki !!!

Faktycznie lepiej tutaj narazie pozostać, skoro nie można tam cytować postów itd.

Miłego dnia wszystkim życzę !!!

Dzien dobry brrrrr!!!! :-D
no kochana zimno zimno....u nas tez mrozy ze hoho!!! ja chetnie na żurek wpadne:tak: bo zmarzłam z lekka:tak:tak mnie dzis brzuch boli i wogole ze nie moglam sie skoncentrowac na jezdzie wogole.....eh...:dry:
Kochana polecam termoforek na brzuch położyć!!! a jak nie posiadasz to zwykla butelke z ciepla woda! powinno dac ulge!;-)

ojojoj bry...zimno!!! dziwczynki ja właśnie ugotowałam żureczek przepyszny na wędzonce, więc ktora zmarzła to zapraszam do mnie:tak::-) na gorącą zupkę!
hmmm... az mi slinka pociekla uwielbiam zurek i postanowilam go dzisiej zrobic tylko nigdy nie robilam na wedzące !!! powiedz dokladnie co to za "wędzonka"!! :tak:

a ja prawko mam ale boję się jeździć i nie jeżdzę ..a mam od 2002 ...obciach, no nie?
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
żaden obciach!!! ja mam prawko dane tylko na 5 lat ze wzgledu na wzrok i ..... juz w kwietniu mi sie konczy! a nawet razu na miasto nie pojechalam! dopeiro przez swietami sie zawzielam i powoli cosik ruszac sie zaczyna ta sprawa do przodu .... balam sie zawsze jak cholera !!! (sorry za slowa) :baffled: a teraz jak bylismy na swieta u tesciow to prawie ja ciagle kierowalam co prawda male odleglosci 2-3 km miedzy rodzinka a męzulek dawal w gaznik! :-D:rofl2: juz w pewnym momencie myslalam ze go wysadze bo sie zacial po drodze i jak papuga mi mowil co mam robic po 10 razy powtarzajac jedno slowo! :angry::angry::angry:

no ja juz rok robie prawko:sorry2: ale teraz mam zamiar zdac bo trzeba miec kiedy sie dzidzius pojawi:-)
ale wiecie co dziewczyny..... ciężko mi jest od kilku dni.....dowiedzialam sie ze ktos kogo uważałam za moją najlepsza koleżankę a nawet może i przyjaciółkę, ze prawdopodobnie mnie obgadywala i wogole ze knuła za moimi plecami, wogóle.... nawet nie chce mi sie tego pisac.... ale tak mi źle... nie wiem czemu niektorzy ludzie tak postepują... tyle jej pomogłam.... była nawet moją świadkową .. a teraz nie wiem czy to jest ten sam czlowiek za kogo ją uważałam....:-:)-(tak mi źle...
oj widze temat prawka mamy tutaj mocno na czasie! ;-) zdasz slonko napewno! a co do "przyjaciolki" co jakis czas w moim zyciu pojawia sie taka osoba i zaczynam myslec o niej w tych kategoriach po czym znow dostaje w dupe baaardzo bolesnie ale juz ucze sie ze przyjaciela mam jednego - męza ale tez nie od wszystkiego bo do babskich spraw mam was! :-D
marzenixx widzisz tak to jest...w dzisiejszych czasach własnie takich mamy przyjacol.Potraktuj to, jako nauczkę i wyciągnij wnioski.Mialam juz kilka razy taką sytuację o ktorej mowisz...czyba nawet gorszą, do ktorej brak slów.Nie dam juz więcej sobą manipulowac i nikt mnie nie wykorzysta.:wściekła/y:Nie warto ufac ludziom , bo łatwo to wykorzystają (oczywiscie sa wyjątki).Ja naprzykład mam kolezanki i bardzo dobre kolezanki ale stwierdzenie "przyjaciel" poki co, u mnie jest nie urzywane i ostrzoznie z tym!
nie martw się kochanie ;-)zawsze jak Ci jest żle moszesz się nam tu wygadac:tak:, ja wolę wam, niz komus znajomemu, kto pozniej będzie smial się ze mnie lub mnie wykpi
zgadzam sie !!!:tak: chociaz mam 3 bardzo bliskie kolezanki z czego 2 jeszcze z liceum takie moje 2 popaprance ale kazda jest inna i spelnia w moim zyciu inna role! ;-)

Hej
wróciłam od ginekologa. Zbadał mnie i powiedział że mam bardzo rozpulchnioną macicę i zasinioną. Że raczej nic nie czuje a jeżeli to ciąża to bardzo wczesna. Mam odczekać jeszcze do końca tygodnia i zrobić test krwi betaHCG. No chyba że do tego czasu @ sie pojawi...
pozdrawiam was wszystkie
lece do dziecka bo marudzi mi
buziaczki**
no to kciuki zacisniete i czekamy na jeszcze lepsze wiadomosci! :-D

a dlaczego jest zasiniona...?nie znam sie dlatego pytam....No to pozostalo nam tylko czekac i tzrymac kciuki zeby okres nie przyszedl i zeby jednak okazalo sie,ze nosisz w sobie malenstwo!!!!!!!!!!dawaj znac co i jak!!!
Romaciu co do zasinienia sama tez mozesz to sprawdzic bo zewnetrzne nasze czesci ciala tez sinieja! ale to moze wskazywac na @ lub na ciaze a mozne zasinienie szyjki jak juz pewnie doczytalas po stwierdzeniu lekarza to raczej juz tylko powod do radosci! :-D

tak ostatnio z nia rozmawialam i powiedziala mi ze przyczyna tego ze nie jestem wciazy jest to ze za czesto sie kocham 2 razy na dzie to stanowczo za duzo mowi plemniki sa zaslabe i dlatego niema fasolinki a co ja moge za to ze moj maz tak lubi sie kochac zreszta ja tez no i co teraz:-D:confused::szok:
no coz to moze byc prawda bo jak to ktos smiecznie ujal twoj M. moze strzelac slepakami! plemniczki dojzewaja okolo 2 dni! i dopiero dojzaly plemniczek jest zdolny do zaplodnienia i jest pelnowatosciowym zolnierzykiem! ;-)dlatego lekrze zalecaja zeby sie kochac co 2 dni i do tego zeby po @ wstrzymac sie kilka dni i zaczac dipiero przed owu!:tak:

postaram się zrobić ten monitoring jeśłi w następnym cyklu testy owu pokażą negatywny wynik. Zdarzyło mi się tak pierwszy raz. Jak byłam ostatnio na usg tak kontrolnie, to akurat byłam po owu i lekarz powiedział ze wszystko u mnie w jak najlepszym porządku.
Niby teraz były te dwie kreski słabsze niz w innych cyklach ale były (oczywiście sobie wmawiam ze moze za duzo piłam przed i w ogole) ale na 99% myślę ze owu nie było. też to się zdarza.
podobno kazda kobieta ma co najmniej 1 cykl w roku bezowulacyjny! ;-)

dziewczynki byłam dziś na usg i lekarz powiedział że owulacja była 2-3 dni temu...wyniki:trzon macicy w przodozgięciu wym.31x39mm, endometrium 5,0 mm....zapomniałam go zapytać o te wymiary czy są prawidłowe...możecie mi napisać co sądzicie o tych moich wynikach czy endo nie jest za małe...lekarz powiedział że powinno dojść do zapłodnienia skoro w 2 dni temu współzyliśmy 2 razy dziennie....dał mi nadzieje i ja juz tylko teraz mysle o tym...i pozostało mi teraz wyczekiwać do 25 stycznia na @...ja zwariuje:crazy: tyle czasu:-(
i dodam że owulacje miałam w 8dc sssstrasznie wcześnie :)
faktycznie wczesnie to owu! a co do wymiarow wygladaja na ok, skoro lekarz tez nic nie powiedzial! ale co do endo faktycznie jak po owu ciut mala dobrze zeby byla co najmniej 6 mm zeby doszlo do zagniezdzenia! ale to u ciebie juz moglo narosnac bo endo sie zwieksza jak wiesz z dniami cyklu! wiec bym sie nie martwila! :tak::tak:
Co do wyników usg to mogę je porównać tylko ze swoimi, też mam trzon macicy przodozgięty, mam nadzieję że to nic poważnego choć wiem że to się zmienia bo na usg niemal rok wcześniej nie miałam przodozgięcia. Wymiary to 40 x 54 mm niby są ok. Ednometrium mam 5,4 mm. może to wszystko też zależy od wielkości że tak powiem kobiety i przechodzonych dolegliwościach. I oczywiście od dnia cyklu. U mnie to było w 11dc jeszcze przed owu. W sumie miałąm małe pęcherzyki, rzekomo za małe i na tej podstawie moja gin stwierdziła że nie mam owu.
Dziewczynki fajnie że tu zostałyśmy bo tam nieco dziewnie było, ani cytatów ani suwaczków. Jestem aby tu zostać na razie.
jezeli chodzi o przodozgiecie macicy jest to naturalna budowa tego narzadu! zdarza sie tez ze jest tyłozgiecie macicy ale duzo zadziej! i z reszta w trakcie ciazy sie to zmienia! tak jakby sie prostuje :sorry2: wiec tym sie nie martwcie! pewnie lekarz rok wczesniej po prostu o tym nie wspomnial bo to naturalne! przynajmniej dla niego!
Też uwazam ze tu lepiej tam mi brakowalo i tych suwaczkow po ktorych napewno sie zapamietujemy lepiej! itp

Dziewczyny

Ale sie zalamalam. Przegapilam owulke wczoraj, wiec w tym miesiacu nici. Jestem taka zla ze szok. Owu przyszla znacznie wczesniej niz sie spodziewalam. Wczoraj tez mialam 1 dzien sluzu plodnego, wiec do glowy by mi nie przyszlo, ze 1 dzien bedzie ostatnim....

buuuuuuuuuuuuuu:-:)-:)-:)-(

Oj jakbym chciała się nie nakręcać, ale tak trudno:rofl2:
Dlatego sorki, ale rzadko będę się odnosić do wypowiedzi, no i też mało tu zaglądam:sorry2:

A u lekarza:
- tak jak pisałam wcześniej, nie spodobał mi się on;
- pocieszenie, że nie ma już torbieli i na kolorowym 3D USG było widać, że nie ma stanu zapalnego, bakterii;
- z tym wymrażaniem nadżerki, to nie jestem pewna, znajoma mi odradza, ale jeszcze odwiedzę innego lekarza - dziś będę miała nr kontaktu bo na necie nie mogę znaleźć;
- z tym wiekiem, to przesadził!
- powiedział też, że nie widać pęcherzyka, czyli moim zdaniem, już było po owulacji:confused:

W przyszłym tygodniu ma przyjść @ to już długo nie muszę czekać na wyjaśnienie tego co teraz przeżywam:rofl2:

Miłego dnia:happy:

reklama
Dziewczyny

Ale sie zalamalam. Przegapilam owulke wczoraj, wiec w tym miesiacu nici. Jestem taka zla ze szok. Owu przyszla znacznie wczesniej niz sie spodziewalam. Wczoraj tez mialam 1 dzien sluzu plodnego, wiec do glowy by mi nie przyszlo, ze 1 dzien bedzie ostatnim....

buuuuuuuuuuuuuu:-:)-:)-:)-(

BBBBBUUUUUUUUUUUUUUU:-(

A ja się czuję tak:-p
OKROPNOŚĆ!

Do góry