reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

:-(Niestety nikt sie nie ustosunkowal nawet jednym zdaniem do mojego posta, do moich pytan i wynikow...kurcze dziewczyny -napiszcie jak wiecie cos na ten temat-jak z tym progesteronem, mam mniej niz 0.03-czyli znikome ilosci (Eve??? Ty sie chyba cos znasz???), prolaktyna ponad 23 i FSH wysokie-co podobno wskazuje na niskaą rezerwę jajnikową-co to jest?
Laboratorium Centralne - normy

może ta strona ci pomoże...

niewiem czy Ty nie pytałas o toksoplazmoze ..które badanie wykonać. Są dwa możliwe i te dwa się robi, jedno z nich wskazuje czy przechodziłas już tokso( IgG) a drugie czy w danym momencie jest ona aktywna.(IgM).

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was słoneczka :) własnie umówiłam się z Panią Endokrynolog na 20 stycznia na godz 9.00 zaczynam dzialać w końcu ze sobą bo juz patrzeć na siebie nie mogę :( nie wchodze w zadne swoje stare ubrania, jak wezme do reki patrze na rozmiar to az się plakać chce :( :-( kurcze nie wiem czy cos mi to da?? czy orzy pomocy endokrynologa i dietetyka dam rade schudnąć ?? i czy w ogóle bedzie to skuteczne ....

Laboratorium Centralne - normy

może ta strona ci pomoże...

niewiem czy Ty nie pytałas o toksoplazmoze ..które badanie wykonać. Są dwa możliwe i te dwa się robi, jedno z nich wskazuje czy przechodziłas już tokso( IgG) a drugie czy w danym momencie jest ona aktywna.(IgM).

Katarzynka 1979-dziekuje z odpowiedź;-)
Tokso-nie robilam bo wlaśnie nie wiedzialam którą trzeba...ale zrobię przy następnym badaniu te obie co podałas, dziękuję.

Witam Was słoneczka :) własnie umówiłam się z Panią Endokrynolog na 20 stycznia na godz 9.00 zaczynam dzialać w końcu ze sobą bo juz patrzeć na siebie nie mogę :( nie wchodze w zadne swoje stare ubrania, jak wezme do reki patrze na rozmiar to az się plakać chce :( :-( kurcze nie wiem czy cos mi to da?? czy orzy pomocy endokrynologa i dietetyka dam rade schudnąć ?? i czy w ogóle bedzie to skuteczne ....

Julitko-będzie dobrze kochanie!!!Endokrynolog na pewno znajdzie przyczynę tego co się dzieje, a dietetyk pomoże Ci zbilansowac dietkę i przy pomocy ich obu plus jakies ćwiczenia i samozaparcie na pewno uda Ci sie zrzucic nadmiar kilogramów. Bądx dobrej myśli...jeszcze będziesz miedlugo zweżała kiecuszki-zobaczysz!!!

czesc dziewczynki;-)

Nenius jak milo że tu wpadlas:tak:jak sie czujesz?wiesz co będzie?jejku jak ten czas leci, jesli chodzi o Darie, to musicie jakos to przetrwac.Początki zawsze są trudne, ale potem będzie lepiej:tak::-)
Tikanis ja też polecam syrop z cebuli:tak:i napewno nie zaszkodzi gorące mleczko z miodem i masłem(ale masło musi byc koniecznie) i musisz się nie dac!ale jak nic z tego nie wyjdzie, to zmykaj do lekarza:tak:
katzarzynka ja mysle że to nie jest dobry pomysł...od tego jest to forum(wszak "starania-wątpliosci..")więc kazde doswiadczenie przyda sie, bo mozna podczytac, wyciągnąc wnioski dla siebie i nawet jesli nie jest związane z tematem, to rozluzni atmosfere, a to przeciesz wpływa na nasze samopoczucie:tak:a tak zrobi sie balagan i nie potrzebny trud.
A własnie po to utworzyłysmy tą grupe "staraczki-pzyjaciółki" żebysmy swobodnie ze sobą gadały, o czym nam się podoba(wszczegolnosci o przyszłej ciąży)żeby nikt nam nie zwrocil uwagi że zaśmiecamy forum.No i wlanie dlatego łatwiej jest znalezc posty(i tak nie jest nas tyle, co na innych wątkach podobnych)

:-(Niestety nikt sie nie ustosunkowal nawet jednym zdaniem do mojego posta, do moich pytan i wynikow...kurcze dziewczyny -napiszcie jak wiecie cos na ten temat-jak z tym progesteronem, mam mniej niz 0.03-czyli znikome ilosci (Eve??? Ty sie chyba cos znasz???), prolaktyna ponad 23 i FSH wysokie-co podobno wskazuje na niskaą rezerwę jajnikową-co to jest?

wlasnie mialm ci podac ta samo strone co katarzynka ;-)
patrzac na wyniki proponowalabym jeszcze zrobic z fazie lutealnej jeszcze progesteron i sprawdzic czy sie stezenie podnosi bo ty chyba robilas przed owu???

Katarzynka 1979-dziekuje z odpowiedź;-)
Tokso-nie robilam bo wlaśnie nie wiedzialam którą trzeba...ale zrobię przy następnym badaniu te obie co podałas, dziękuję.

Julitko-będzie dobrze kochanie!!!Endokrynolog na pewno znajdzie przyczynę tego co się dzieje, a dietetyk pomoże Ci zbilansowac dietkę i przy pomocy ich obu plus jakies ćwiczenia i samozaparcie na pewno uda Ci sie zrzucic nadmiar kilogramów. Bądx dobrej myśli...jeszcze będziesz miedlugo zweżała kiecuszki-zobaczysz!!!
ciesze się ze mam was :) dzieki Wam wierze że mi sięuda :):):):tak::tak::tak: bede wytrwała naprawde :tak: ja tym wszystkim którzy mowią ze strasznie przytylam ja im jeszcze pokaze hehehe

ciesze się ze mam was :) dzieki Wam wierze że mi sięuda :):):):tak::tak::tak: bede wytrwała naprawde :tak: ja tym wszystkim którzy mowią ze strasznie przytylam ja im jeszcze pokaze hehehe
cudownie jest "slyszec" taki optymizm!!!!! :rofl2::rofl2::rofl2: oby tak dalej kochana a napewno osiegniesz swoje wszystkie cele! bo kto jak nie ty! :-D

czesc dziewczynki;-)

katzarzynka ja mysle że to nie jest dobry pomysł...od tego jest to forum(wszak "starania-wątpliosci..")więc kazde doswiadczenie przyda sie, bo mozna podczytac, wyciągnąc wnioski dla siebie i nawet jesli nie jest związane z tematem, to rozluzni atmosfere, a to przeciesz wpływa na nasze samopoczucie:tak:a tak zrobi sie balagan i nie potrzebny trud.

chyba nie do końca mnie zrozumiałaś.. chodziło mi o to, że skoro juz stworzona została grupa przyjaciółki-staraczki, a i tak zostajemy na tym forum to w razie potrzeby porozmawiania z kimś na odrębny temat można zaproponowac przejcie na naszą grupę ( np. jeśli chcemy pogadać o zupie pomidorowej czy sąsiadce za oknem:-D a uznamy że nikt inny nie będzie tym zainteresowany ). Czyli będą to wyjątkowe sytuacje. generalnie zostajemy i gadamy tu o wszystkim, ale tak jak mówię jeśli ktoś ma ochotę z kimś konkretnym (lub kilkoma innymi) pogadać o czymś innym to wtedy może przejśc na grupę. Moze a nie musi sie tak zdarzyć.

A własnie po to utworzyłysmy tą grupe "staraczki-pzyjaciółki" żebysmy swobodnie ze sobą gadały, o czym nam się podoba(wszczegolnosci o przyszłej ciąży)żeby nikt nam nie zwrocil uwagi że zaśmiecamy forum.No i wlanie dlatego łatwiej jest znalezc posty(i tak nie jest nas tyle, co na innych wątkach podobnych)

grupa staraczki-przyjacióki to jedno a wątek starania się wątpliwości to inna sprawa:)
Miało byc tak że to miałbyć zamknięty wątek, ale nie wyszło. Chwilowo zaproponowano nam grupę zamkniętą, ale tam pisze się niewygodnie, brakuje kilku opcji, stąd mój pomysł, że skoro już mamy taką grupe to mozna ją w wyjątkowych przypadkach wykorzystać;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry brrrrr!!!! :-D

jezeli chodzi o przodozgiecie macicy jest to naturalna budowa tego narzadu! zdarza sie tez ze jest tyłozgiecie macicy ale duzo zadziej! i z reszta w trakcie ciazy sie to zmienia! tak jakby sie prostuje :sorry2: wiec tym sie nie martwcie! pewnie lekarz rok wczesniej po prostu o tym nie wspomnial bo to naturalne! przynajmniej dla niego!
Też uwazam ze tu lepiej tam mi brakowalo i tych suwaczkow po ktorych napewno sie zapamietujemy lepiej! itp

Dzięki bo tak się zastanawiałam nad tym przodozgięciem ale skoro to normalne to mnie uspokoiłaś

Jesli chodzi o mnie to nadal nie mam @ zbliza sie juz jej termin, boli mnie dziś podbrzusze tak jakbym juz miała miec @ więc spodziewam sie jej lada moment

Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za wszystkie staraczki i mamusie

Oj to chyba wstrętna @ przyjdzie do nas w tym samym czasie.

a mnie dalej meczy kaszel mimo syropu z cebuli, miodu i cytryny,,, to juz 2 dzien,, jak dzis nie zauwaze poprawy to jutro ide do lekarza po jakis syrop.. choc najchetniej nic bym nie brala.. :baffled::dry:

Tikanisku a ja widziałam w jakiejś gazecie reklamę syropu dla kobiety w ciąży, nawet na butelce jest pani z brzuszkiem i nazywa się o ile dobrze kojarze Prenetalen, może zapytasz w aptece bo może akurat ci pomoże.

Ja dziewczynki siedzę w pracy, strasznie zimno bo dogrzewamy się grzejnikami i jest nadal 16 stopni.
Czekam aż wredota do mnie przyjdzie.
Wczoraj wieczorem tak dla żartu zrobiłam test owu i wyszły 2 kreski :baffled: i sama nie wiem co o tym sądzi bo @ ma przyjśc do 10.01 i czekam, dziś zrobiłam test owu rano i była jedna krecha a drugą ledwo widac. Czy ja bym mogła mie owu tak późno zaraz przed @? Zastanawia mnie to!

Do góry