reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Babo, Lolitka 200 ja tez kiedys bralam tabletki antykoncepcyjne.:tak: Bylo super, okres co do dnia i godziny, brzuch nigdy nie bolal, @ krotko trwala i nie bylka silna no i zero innych zabezpieczen. Sex wszedzie i o kazdej porze, bo nie trzeba bylo sie martwic o to, ze mozna wpasc. Przerwalam ok 3 lata temu i bole i zle samopoczucie wrocilo od razu:-(

Aha,to dobrze.A ja kupilam sobie testy na owulke,probowalas to kiedys?;-)

nie nie rpobowalam jeszcze, narazie chce sprobowac monitoringu, wiem ze to trafniejsze:tak: zobaczymy czy dobrze odczuwam owulacje i wtedy bede dzialac dalej:tak:

mezatka ja tak samo kiedy bralam tabsy i tak jak ty mialam regularne co do dnia i godziny i bezbolesne i tak samo gdy skonczylam brac tez okolo3-4 lata temu to wrocilo wszystko:baffled:

Acha Marzenixx zdjecia slubne masz poprostu rewelacyjne, az milo popatrzyc. Ja nie narzekam na swoje:-) wrecz przeciwnie tez wyszly ladne, ale chcielismy zrobic je w roznych miejscach takich jak np. sklep spozywczy na wozku:-D, w piaskownicy, w samolocie lub obok, bo mieszkam blisko lotniska, na hustawkach itd, ale nie bylo na to czasu. Bralismy slub mieszkajac juz tu w Szkocji wiec mielismy niecale 3 tyg wolnego i nie mielismy czasu spotkac sie z kamerzysta w innym dniu a szkoda:-:)-(Postaram sie pare dac do albumu, ale jeszcze nie wiem jak sie to robi:confused:
Powiem Ci, ze jestes bardzo podobna do Titanis:tak::tak:
Oki ja spadam, bo znow sie rozpisze. 3majcie sie dziewczyny;-);-)Pa pa

nie nie rpobowalam jeszcze, narazie chce sprobowac monitoringu, wiem ze to trafniejsze:tak: zobaczymy czy dobrze odczuwam owulacje i wtedy bede dzialac dalej:tak:

mezatka ja tak samo kiedy bralam tabsy i tak jak ty mialam regularne co do dnia i godziny i bezbolesne i tak samo gdy skonczylam brac tez okolo3-4 lata temu to wrocilo wszystko:baffled:

A mozesz mnie oswiecic na temat monitoringu?to jakies badanie u ginka?

postaram się zrobić ten monitoring jeśłi w następnym cyklu testy owu pokażą negatywny wynik. Zdarzyło mi się tak pierwszy raz. Jak byłam ostatnio na usg tak kontrolnie, to akurat byłam po owu i lekarz powiedział ze wszystko u mnie w jak najlepszym porządku.
Niby teraz były te dwie kreski słabsze niz w innych cyklach ale były (oczywiście sobie wmawiam ze moze za duzo piłam przed i w ogole) ale na 99% myślę ze owu nie było. też to się zdarza.

Wiesz ja podchodzę do testów owu trochę sceptycznie, fakt że obecnie ich nie używam. Ale co do samej owu to wiem że może tak być że przypuśćmy w ciągu całego roku czyli powiedzmy 12 cykli możesz mieć jeden bezowulacyjny co nie oznacza żadnej choroby. Ja jednak owu nie mam już prawdopodobnie od maja czerwca choć ostatnio od 2 miesięcy objawy w czasie owu mam ale śluzu brak lub bardzo znikoma ilość.

dziewczynki byłam dziś na usg i lekarz powiedział że owulacja była 2-3 dni temu...wyniki:trzon macicy w przodozgięciu wym.31x39mm, endometrium 5,0 mm....zapomniałam go zapytać o te wymiary czy są prawidłowe...możecie mi napisać co sądzicie o tych moich wynikach czy endo nie jest za małe...lekarz powiedział że powinno dojść do zapłodnienia skoro w 2 dni temu współzyliśmy 2 razy dziennie....dał mi nadzieje i ja juz tylko teraz mysle o tym...i pozostało mi teraz wyczekiwać do 25 stycznia na @...ja zwariuje:crazy: tyle czasu:-(
i dodam że owulacje miałam w 8dc sssstrasznie wcześnie :)

Co do wyników usg to mogę je porównać tylko ze swoimi, też mam trzon macicy przodozgięty, mam nadzieję że to nic poważnego choć wiem że to się zmienia bo na usg niemal rok wcześniej nie miałam przodozgięcia. Wymiary to 40 x 54 mm niby są ok. Ednometrium mam 5,4 mm. może to wszystko też zależy od wielkości że tak powiem kobiety i przechodzonych dolegliwościach. I oczywiście od dnia cyklu. U mnie to było w 11dc jeszcze przed owu. W sumie miałąm małe pęcherzyki, rzekomo za małe i na tej podstawie moja gin stwierdziła że nie mam owu.

Dziewczynki fajnie że tu zostałyśmy bo tam nieco dziewnie było, ani cytatów ani suwaczków. Jestem aby tu zostać na razie.

reklama
Do góry