reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

katarzynko jak dawno to pewnie studiowalas dziennie :tak: zazdroszcze ze juz skonczylas:-D ja wlasnie sie mecze nad praca z public relation:baffled: i musze sie za analize ankiety wziąc ale kompletnie mi to nie wychodzi:baffled:

reklama
Co oznaczaja takie blade kreski na tescie ?
sorry ale ich nie uzywam, wiec sie nie orientuje....

pewnie brak owulacji. sama juz nie wiem... pogubilam się, zawsze miałam tak ze jednego dnia dwie takie same, następnego dnia testowa bardzo ciemna, ciemniejsza od kontrolnej..a teraz były tylko słabe..a teraz boli mnie jajnik i mam śłuz... zobaczymy jeszcze mam jeden test na jutro..

Marzenixx na którym roku jesteś??? bo ja na 3 PR, w tym roku w czerwcu mam zamiar się bronić. a jak tam idą te analizy ankiet???

jak leci Wam wieczorek:) bo ja chyba dziś się bardzo poprzytulam do mojego bo mam taką okropną ochotkę hihi:-)

zrob jeszcze FHS,LH w 14 dc
PROGESTERON, TESTOSTERON w 21 dc

Dziękuję Kochana !!!

olica- no zobaczymy kochana czy wykrakalas..:) moj J by chcial bardziej chlopca a moja maminka dziewczynke,, a mi wszytsko jedno byle bylo zdrowe.. jesli chlopczyk to kubus a dziewczynka sara..:-D
marzenixx-- jestes pewna ze to @.. moze to krwawienie implementacyjne.. jest podobne do @ tylko trwa krocej i sa to zazywczaj plamienia bardziej niz krwawienie..

my dzis idziemy na 18 na usg.. oby bylo zdrowe i mialo wszytsko normalne... i zeby pokazalo co tam ma..:rofl2::-D

Mój P też chciałby chłopaka, a ja dziewczynkę :-) daj znac jak u lekarza !!

no pustki.....:tak: ja próbuje cos skleić z socjologii.... musze napisac 3 prace kontrolne i zabrac sie za licencjata ale cos mi nie wychodzi... tak mi sie nie chce....:-(

a co studiujesz socjologię?

ak , jestem na 3 roku naszczescie ostatanim, :tak: juz mam dosyc:no: gdyby nie wydaen tyle kasy to chyba bym to w cholere rzucila hehe:tak:

ja w tym roku skończyłam socjologię UFFFFFFF :) 08.09 ZDAŁAM PRAWKO ZA 1 RAZEM, 29.10 OBRONIŁAM MAGISTRA :-)
To był rok zmian bo w maju jeszcze wyszłam za mąż :)

Znalazłam pracę w kadrach za małą kasę ale spokojna atmosfera i blisko do domu. Teraz mam inne cele niż zarabianie dużej kasy;-);-)

Kinguś kadry fajna fucha, jak będziesz mieć jakiś problem to pisz do mnie śmiało :-)

Marzenixx na którym roku jesteś??? bo ja na 3 PR, w tym roku w czerwcu mam zamiar się bronić. a jak tam idą te analizy ankiet???

jak leci Wam wieczorek:) bo ja chyba dziś się bardzo poprzytulam do mojego bo mam taką okropną ochotkę hihi:-)

ja kochana studiuje socjologię, jestem na 3 roku (bo to tylko licenjat) no i ja rowniez mam zamiar sie bronic w czerwcu:tak: ale juz z brzucholkiem:-D:-D
a mam teraz wykłady i cwiczenia z Public Relations i musze zrobic analize z ankiety ktora przeprowadzalismy na temat Durexa:-) i nie bardzo mi to wychodzi:-(nie wiem jak zaczac , nic... mam policzone tzn zebrane dane w procentach i nie wiem jak sie do tego zabrac... :-( ogolnie tak pozatym to PR jest bardzo ciekawe:tak:

Witajcie Dziewczynki, ale znów naskrobałyscie, ja mam dziś wolne i odsypiałam właśnie pracę, przy takim trybie życia to ja nieprędko w ciąże zajdę.

Olica ja robiłam badania hormonalne w większości z własnej inicjatywy np. TSH i inne hormony tarczycy ponieważ miałam tarczycę młodzieńczą w czasie dojrzewania. Natomiast prolaktynę miałam robioną z polecenia mojej gin ale był to dokładnie test z metoclopramidem, czyli badają ci prolaktynę pobierając krew, podają ci potem tabletkę która wywołuje sztuczny stres i ponownie pobierają krew po 60 minutach. Podejrzewam jednak u siebie niski poziom progesteronu i mam go zamiar sobie zbadać i pójść już z gotowym wynikiem do gina. Zrób najlepiej TSH, prolaktnę, progesteron tak na początek.

Dziewczyny a mogę zbadać ten progesteron w 25 dc bo chciałabym jutro bo we wtorki u nas krew pobierają a ja mam wolne. Cykle mam 28-30 dniowe.

mi w zasadzie obojetne z jakiego miesiaca by bylo malenstwo byle nie bylo z pod znaku panny ..... moja mam jest panna i ciezko mi sie czasami z nia dogadac! ;-) a co do imion to z chlopcem jeszcze mamy problem .. moze Patryk, Radek a dziewczynka na 99% Lidia :-D Mysleliśmy jeszcze o Kubusiu tylko gdzie sie czlowiek nie obejzy to Kubusie same! i jak widac marzy mu sie parka :tak:

Właśnie ważne aby było zdrowe, dla mnie nie ważne który miesiąc. Marzę jednak o pierwszym chłopczyku i byłby Bartosz. A dziewczynka Kinga :-)

Ja 6 i nadal nic.Mam miesiaczke co do dnia,i jest wszystko w porzadku.
No coz nic nie pozostaje jak tylko probowac az do skutku.Nie martw sie,uda sie :-)

Niestety tak to jest że jak się czegoś pragnie to się tego nie ma albo trudniej zdobywa. Czytałam ciekawy art. o przeszkodach takich psychicznych w zajściu w ciąże. Kiedy się stresujemy, intensywnie myslimy o dziecku, bądź chorujemy to organizm odczuwa to tak że nie jest to dobry moment na poczęcie. Coś pewnie w tym jest bo wiele kobiet które naprwdę dają sobie na luz bądź adoptują dzieci zachodzi w ciąże po kilku miesiącach.

moj J by chcial bardziej chlopca a moja maminka dziewczynke,, a mi wszytsko jedno byle bylo zdrowe.. jesli chlopczyk to kubus a dziewczynka sara..:-D

my dzis idziemy na 18 na usg.. oby bylo zdrowe i mialo wszytsko normalne... i zeby pokazalo co tam ma..:rofl2::-D

tikanis Sara to śliczne imię! Napisz jak tam usg i czy maluszek pokazał swoje skarby?

Witam....

Wiecie co... ja wczoraj poczytałam sobie internet o różnego typu objawach... i dosżłam do wniosku, że jestem źle leczona... dostaję leki na grzybicę, a to raczej nie to... na moje oko to jakieś bakteryjne zapalenie... teraz mam 8go wizytę i nie wiem jak mam to lekarzowi powiedzieć...tak wprost? chciałabym zrobić jakiś wymaz, ale co? mam mówić lekarzowi jak ma mnie leczyć? powie mi, że jak jestem mądrzejsza od niego to żebym się sama leczyła... do bani to wszystko..

Pozdrawiam

Myślę że powinnaś spokojnie porozmawiać z ginem i swoich wątpliwościach, jak się oburzy to znaczy że nie jest dobrym lekarzem, uważam że lekarz powinien słuchać swojego pacjenta. Ja też jak pójdę do gina w styczniu to chce powiedzieć że mam podejrzenie o niski poziom progesteronu, zresztą pójdę z gotowym wynikiem. osobiście nie chce aby faszerowano mnie bez sensu lekami. Tak więc do dzieła, śmiało pogadaj z ginem!

reklama
Do góry