reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Hej dziewczynki ja tylko na chwilkę, musze Was o cos zapytać - chciałabym, żeby mój mąz zrobił badanie nasienia, tylko nie wiem czy jest ono celowe, ponieważ udało mi sie zajśc w ciążę, tyle ze nie cieszyłam sie nią długo.:-:)-(
Czy poronienie moze byc spowodowane wada plemników?
Z góry dziękuje za odpowiedź:tak:

P.S.Przepraszam, ze tylko o sobie ale rozłozyło mnie przeziebienie i czuje sie fatalnie......
a ja myslę ze ma znaczenie jakie są wyniki badania nasienia męża gdyż jak są wady w plemniku to natrua odrzuci i w tym przypadku zapewne tak było...jak zawsze przy każdym pierwszym poronieniu lekarze mówią że to genetyka i że natura tak chciała

reklama
Jestem,troszke mnie nie bylo bo bylismy w podrozy.
Jutro ide do lekarza poprosic o USG,cos ostatnio mnie jajniki bola,a przy owulacji to tak ze nie moge wytrzymac,i tak zmeczona jestem ze musze ciagle spac.Teraz bedzie 6 miesiac jak sie staramy.10 tal temu mnialam torbiel na jajniku,mam nadzieje ze wszystko ok.Boje sie troche:-(

czesc dziewczyny:-)

chyba was pozabijam!! tyle naskrobalyscie przez tedwa dni ze przeciez ledwo co polowe przeczytalam i juz oczopląsu dostaje:szok:

ja juz po pracy , niestetey caly weekend pracowalam i nie mialam chwili by z wami posiedziec, ale straaaaaasznie sie za wami stesknilam:-D jutro bede walczyc o nasz wątek zamkniety tylko dla wtajemniczonych :-D
buziaczki kochane:-):-)

Witam Dziewczynki w Nowym 2009 roku... daaaawno nie pisałam... najpierw nie chciałam się nakręcać, ale to i tak nic nie dało, bo nadal nie ma fasoli;-)... potem jak chciałam napisać, to nie wiedziałam, na którym wątku:baffled:... ale Kinguś (dzięki) napisała mi PW i już wiem he he...

Mam nadzieję, że ktos mnie jeszcze pamięta i że pozowolicie mi tu do Was zaglądać:-)

Lilu, Kinguś, Romka, Kinga85 i reszta dziewczynek, których nie miałam przyjemności poznać... Pozdrawiam

Kinguś rękę bym sobie dała uciąć, że masz na imię Kinga a nie ... ;-) skąd u Ciebie taki nick sie wziął?

Hej ja Cię pamiętam:)
Fajnie że wróciłas i jesteś z nami:)

Kinguś cos przeoczyłammm jak masz na imię?????

oj walczymy walczymy, choć ja czasami mam ochotę się poddać...

Mam pytanka:

* czy w.kropeczka tez się tu odzywa???

* jak to jest z lista na 2009 rok? do kogo trzeba napisać żeby się dopisać?

... śluzu to prawie nie mam, tzn mam ale nie można tego nazwac śluzem, to jak woda... ciekawe co teraz wymyśli lekarza...

czasami zdarza się tracić nadzieję, ale nie wolno nam się poddawać..

w.kropeczka wróciła i jest z nami na tym wątku

a jeśli chodzi o śluz wiem że już pisałyście nie raz, ale co się bierze na jego poprawę.... bo ja też mam taki..nijaki...

Hej dziewczynki ja tylko na chwilkę, musze Was o cos zapytać - chciałabym, żeby mój mąz zrobił badanie nasienia, tylko nie wiem czy jest ono celowe, ponieważ udało mi sie zajśc w ciążę, tyle ze nie cieszyłam sie nią długo.:-:)-(

P.S.Przepraszam, ze tylko o sobie ale rozłozyło mnie przeziebienie i czuje sie fatalnie......

Pysiu kuruj się... niestety nie umiem odpowiedziec na Twoje pytanie, moze jak bedziesz u gina to je zadaj . Postaram sie cos w necie znaleźć.
podobnie jak sawi uważam że ma to znaczenie. Gdzieś mi kiedys przewinęło się to że ciąża się nie utrzymała bo słabe nasienie ma duże prawdopodobieństwo że jest obarczone złym kodem genetycznym:

Pysiu..hmm a Ty jak masz na imie???

Ostatnia edycja:
Dziękuje za takie miłe przyjęcie:) właśnie jutro idę do gin może mi powie co i jak i nie będę nad tym myśleć więcej. wiem że 5 miesięcy to niedługo ale chęć żeby mieć dzidzię jest silniejsza ode mnie chyba mnie rozumiecie

Pysiu podobnie jak dziewczynki uważam, że złe plemniczki moga miec wpływ na poronienie...
elizabeth- dobrze kochanie choc czasami dokuczaja bol plecow.. ale ogolnie w normie..
Tikanis a wiadomo jak płeć? No i współczuję Twojemu mężowi;-)... masz rację, że orgazm może wywołać skurcze, w końcu czasami jak dzidzia nie chce przyjśc na świat to zaleca się częsty i ostry sex... a jeśli wolno mi zapytać, czy z Twoją ciążą coś się dzieje, że nie chcesz się z mężem przytulać? bo jeśłi jest wszystko ok, to korzystaj, potem będzie łatwiejszy poród...
Hej ja Cię pamiętam:)
Fajnie że wróciłas i jesteś z nami:)

a jeśli chodzi o śluz wiem że już pisałyście nie raz, ale co się bierze na jego poprawę.... bo ja też mam taki..nijaki...
Witaj, Ciebie również pamiętam... jeszcze do końca nie zorientowałam się kto pisze na tym watku:-)
Co do śluzu to polecany jest olej z nasion wiesiołka, bez recepty, bierzesz go od poczatku cyklu do owulki bo potem może wywołac skurcze... oraz siemię lniane...

Dziękuje za takie miłe przyjęcie:) właśnie jutro idę do gin może mi powie co i jak i nie będę nad tym myśleć więcej. wiem że 5 miesięcy to niedługo ale chęć żeby mieć dzidzię jest silniejsza ode mnie chyba mnie rozumiecie

pewnie że Cie rozumiemy i trzymam za Ciebie i inne starjące się kciuki aby ten rok był fasolkowym rokiem dla Nas

dziś mam 8dc i teraz strasznie zaczął mnie boleć jajnik prawy(takie ciągnięcie),kurde nieznam tego uczucia i niewiem co sie dzieje,bo raczej nie jest to owulacja za wczesnie...chociaż nawet nie wiem jakie są dolegliwośći przy owulacji bo nigdy nie wyczuwałam takich dni.:szok:

dziś mam 8dc i teraz strasznie zaczął mnie boleć jajnik prawy(takie ciągnięcie),kurde nieznam tego uczucia i niewiem co sie dzieje,bo raczej nie jest to owulacja za wczesnie...chociaż nawet nie wiem jakie są dolegliwośći przy owulacji bo nigdy nie wyczuwałam takich dni.:szok:

to chyba objaw na zbliżającą sie owulacje :tak: moze teraz bedziesz juz odczuwac owulacje :) wszystko sie zmienia :tak:

reklama
to chyba objaw na zbliżającą sie owulacje :tak: moze teraz bedziesz juz odczuwac owulacje :) wszystko sie zmienia :tak:

ale czy to możliwe że tak wcześnie wyczuwam objawy? jesli to owulacja to bardzo się cieszę że ten lek działa na mnie:happy:

to teraz powinniśmy przytulać się z mężem codziennie czy tak dla zregenerowania co dwa dni?? jak Wy robicie,ja jak najbardziej mogę codziennie ale coś mi się kiedyś o uszy obiło że najlepiej co 2 dni...

Ostatnia edycja:
Do góry